Znak, podznak ili mesec ?? Sta je najbitnije ??

Често људи имају недоумицу, ваљало би рећи.

У мом искуству све посматрам подједнако и свакој позицији придодајем значај, не само у целоукупној слици већ и засебно посматрано, односно кроз аспекте. Но, с обзиром да људе често интересује релативна будућност поставе питања на ''Љубав и посао, породица, здравље'' не схватајући колико је то преопширан појам и колико других фактора се ту посматра.

Људи су неповерљиви, додуше с разлогом (астрологија, бау бау :) ), те желе да се с астрологом играју игре погађања не схватајући како то све функционише. Слично би било као када би отишли код доктора и сада очекујете од њега да на конту дисања разме шта се с вама дешава на целоукупном здравственом плану. Наравно, то се може избећи тиме што се прати низ одређених предуслова. Један од њих је комуникација уживо, односно преко телефона (VoIP).

Људи дођу до сазнања да знак и подзнак нису бог и батина и долази до размишљања из перспективе ''Која планета има јаче батерије'', чији ''Зека брже трчи'' пред завршетак рекламе?! Али то су сасвим оправдане грешке људи који нису упућени, а имају довољно херца да напрате претпоставку.

Сунце, Месец и Асцедент се у наталној карти посматрају у односу на њихову позицију. Уколико им ''паше'' позиција може се посматрати као да је у питању испољенија планета/симбол. Али је битно гледати њихову поделу кућа (поља) с обзиром да се свака односи на одређене сегменте живота.

Примера ради, Месец нису само емоције и Мајка. Ту стоји како желимо да нас други доживе као и шта нас тера да емотивно реагујемо. Месец у Стрелцу? Реаговање на сваку забрану и ограничење, односно пробијање ограничења ради проширења. Месец у Бику? Реаговање на различите гласове и осетљивост према различитим гласовима.

Требало би разумети основу поделу на елементе те на конту тога и темпераменте те на конту тога разумети начин изражавања нечије емоције. Месец у Ватри или Месец у Земљи није исто и никада не може да реагује на исти начин. Али Месец не може да одреагује сам. Мора да одреагује кроз Марс те свака акција особе ће бити обележена поставком Марса у односу на Асцедент.

Потребно је схватити Тројства знакова у односу на планете и њихове елементе (с обзиром да и планете имају елементе), као и своја мушка, женска и неутрална својства у зависности од позиције.

Када погледаш колико ствари се може посматрати кроз астрологију, прецизније наталну карту, лакше ћеш одиграти две савршене партије снукера него ли проанализирати све у карти на једном опширном нивоу. Тако да на крају крајева одговор на твоје питање, Драганче, је : Зависи.

NAravno da je najvaznije Sunce,posto zivimo u Suncevom sistemu,ono je izvor zivota,svijesti o sebi itd.Sunce je primarna energija u astrologiji,Mjesec samo reflektuje npr Suncevu svjetlost (a nazivamo ga Svjetlom kao i Sunce),pa predstavlja podsvjesno u nama.
BAs neki dan citah jedan text jednog poznatijeg astrologa koji Sunce naziva direktorom zodijaka.:D

Ali modreni astrolozi danas toliko idu u krajnost,i zele sto vise astrologiju da komplikuju(da bi ispali nacitaniji,a lupaju gluposti),pa im je vazniji polozaj npr Chirona postao od Sunca.

NAravno da je najvaznije Sunce,posto zivimo u Suncevom sistemu,ono je izvor zivota,svijesti o sebi itd.Sunce je primarna energija u astrologiji,Mjesec samo reflektuje npr Suncevu svjetlost (a nazivamo ga Svjetlom kao i Sunce),pa predstavlja podsvjesno u nama.
BAs neki dan citah jedan text jednog poznatijeg astrologa koji Sunce naziva direktorom zodijaka.:D

Ali modreni astrolozi danas toliko idu u krajnost,i zele sto vise astrologiju da komplikuju(da bi ispali nacitaniji,a lupaju gluposti),pa im je vazniji polozaj npr Chirona postao od Sunca.
Ti živiš u heliocentričnom sistemu, a ne u geocentričnom :aha:
Niko od nas nije pomenuo da je Hiron bitniji od bilo koje planete, niko nije rekao da je Mesec bitniji od Sunca, a tvoje zamene teza su čudo...Čovek je postavio pitanje gde su opticaju Asc, Mesec, Sunce, a svaki astrolog posmatra celokupnu sliku,kako je već navedeno.

Наравно, увек се посматра целоукупна слика с обзиром да сви делови спадају у личност, акцију и реакцију као основну форму универзалног принципа микрокосмоса и макрокосмоса. И увек ће остати на томе све док се не пређе на квантни принцип једињења. Што за неки виши ниво разумевања математике, и уједно астрологије, не би било тако лоше :)

Има ли још питања?

Ti živiš u heliocentričnom sistemu, a ne u geocentričnom :aha:
Niko od nas nije pomenuo da je Hiron bitniji od bilo koje planete, niko nije rekao da je Mesec bitniji od Sunca, a tvoje zamene teza su čudo...Čovek je postavio pitanje gde su opticaju Asc, Mesec, Sunce, a svaki astrolog posmatra celokupnu sliku,kako je već navedeno.

Od kojih vas?Jesam te negdje spomenuo?Mislio sam globalno na vecinu astrologa.
Sunce predstavlja izvor zivota,energiju,volju,svijest,i logicno da kao i najveci objekat u Suncevom oko kojeg se sve okrece (vlastitom sistemu) predstavlja i primarni pokazatelj nase osobenosti.ZAr sam rekao da su Mjesec i Ac ne bitni?Samo sam rekao da mnogi astrolozi cesto vise vremena potrose pri analizi nekih minornih i ne toliko vaznih polozaja u karti,a zanemaruju neke mnogo bitnije.Slicno razmisljanje sam procitao i kod nekih vodecih astrologa danasnjice,tako da nisam sam u tome.

I vodio sam se naslovom teme,a ne pitanjem doticnog.Kamo srece ad astrologiju posmatramo na osnovu heliocentricnog sustava,predvidjanja i prognoze bi bile mnogo preciznije i tacnije.

Poslednja izmena:

Back