ZNAK KOJI ME PRIVLACI I KOJI ME ODBIJA!

blizanac/strelac
Za druzenje mi odgovaraju ribe( jer umeju da budu nonshalantne i prirodne, odgovorne shto meni nedostaje), lavovi( jer mi sve njihovo odgovara), blizanci( jer se skroz kapiramo, i sama sam blizanac), strelchevi( jer su neuhvatljivi, nisu sujetni i odgovorni), device( jer su pedantne(?ne sve), odlichni sagovornici)vodolije( jer su otvoreni i humani)..Mozzda sam nekog zaboravila.Ne odgovaraju mi ribe( jer chak i jednog blizanca njihovo foliranje iritira i konstantno bacaju neke bezvezne fore), jarchevi( jer su uzdrzzani, konzervativni, mada mogu nekad da budu dosetljivi), rakovi( jer nisu nimalo duhoviti, previshe romantichni i gushe)..Fizichki me privlache vodolije, lavovi,device,vage, jedna shkorpija; Odbojni su mi jarchevi, rakovi, bikovi,ravnodushna sam prema ovnovima i svim ostalim shkorpionima..Shto se tiche obaveza oko shkole, pashu mi lavovi i ribe.. Podrazumeva se da ne generalizujem.
gemini.gif
Sagittarius.gif

Poslednja izmena:
Ja sam blizanac/devica
Super se kapiram sa jarcevima mnogo ortaka su bas jarcevi u horoskopu,sa rakovima manje vise nekako su mi suvise namazani i zatvoreni,najbolji ortak mi je devica druzimo se od osnovne skole ali dosta puta smo se kacili i prozivali....Sto se tice devojcica,ne volim rakove ali se uvek zatreskam u njih ne znam zasto mozda zato sto su onako umiljate,volim takve devojke, s ne mogu sa vodolijama koljemo se pa to ti je ,nervira me njihova posesivnost i "pravednost" trazenje dlake u jajetu itd....lavovi su mi ok.....sa skorpijama sam takodje ok....a vage prosto obozavam...najduza veza mi je bila sa jednom vagom....Pozz

Ja sam blizanac/devica
Super se kapiram sa jarcevima mnogo ortaka su bas jarcevi u horoskopu,sa rakovima manje vise nekako su mi suvise namazani i zatvoreni,najbolji ortak mi je devica druzimo se od osnovne skole ali dosta puta smo se kacili i prozivali....Sto se tice devojcica,ne volim rakove ali se uvek zatreskam u njih ne znam zasto mozda zato sto su onako umiljate,volim takve devojke, s ne mogu sa vodolijama koljemo se pa to ti je ,nervira me njihova posesivnost i "pravednost" trazenje dlake u jajetu itd....lavovi su mi ok.....sa skorpijama sam takodje ok....a vage prosto obozavam...najduza veza mi je bila sa jednom vagom....Pozz

Onda je tebi ochigledno preovladao podznak.. :mrgreen:

Uh koliko dugo nisam bila na sopstvenoj temi.......:whistling:
Ajde malo da se igramo....
Ostavite ime,prezime i datum rodjenja i dobicete kracu analizu i broj vaseg zivotnog ciklusa, psiho profila i ljubavnog
profila.....[/B
]

U pitanju je zabava i uzeto je sa jednog sajta......
:heart::heart::heart:

Evo kako to izgleda i krenucu od sebe

Broj Vaseg Zivotnog ciklusa je ....2

Miroljubivi ste, ali mrzite kad Vam se naredjuje. Kad god Vam se ukaže prilika, spremni ste da se prepustite ljencarenju. Vaše najvrednije osobine su maštovitost i kreativnost. Ono što želite, možete postici i bez fanfara; jer takticnost i diplomaticnost su dvije istaknute karakteristike Vaše prirode. Osnovni ton Vašeg života je saradnja; Vi cete imati više uspjeha ako budete pomagali drugima da ostvare svoje zamisli, nego ako drugi budu pomagali Vama. Poremeceni sklad Vas veoma nervira, zato cete svim svojim silama nastojati da ga ponovo uspostavite. Imate prirodnu gracioznost i veliko razumjevanje za druge dvije osobine koje Vas visoko kotiraju. Živite za ljubav i od ljubavi. Temperamentni ste, culni, pomalo naklonjeni hedonizmu. Težite ka sticanju znanja i životne mudrosti.

Broj Vaseg Psiho profila je...3

Moglo bi se reci da ste veliki entuzijasta, preduzimate mnoge poslove; ali Vaše, u pocetku veoma izuzetno oduševljenje, vremenom polako splašnjava i, potom prelazite na druge stvari i interesovanja. Ne brine Vas što je nešto ovako ili onako, jer Vi prihvatate svijet onakvim kakav jeste. Volite da radite na svoj nacin i da udovoljavate svojim željama. U stanju ste da brzo i u pravom trenutku reagirate vispreno i duhovito i da efikasno presjecete neciju kritiku. Ljubav Vam je neophodna, nasušna potreba. Sve dok nemate nekoga s kime biste mogli podijeliti Vaša osjecanja, Vi zapravo i niste srecni.

Broj Vaseg Ljubavnog profila je...5

Ako cemo pravo, za Vas se nikako ne bi moglo reci da ste od onih osoba koje lebde u oblacima ljubavnih snova, ali bez ljubave ne bi mogli ni zamisliti život! Vi volite slobodu, pustolovinu, putovanja, nova iskustva, prijateljstva i sve što ispunjava Vašu dušu. Poletnog ste temperamenta, nestrpljivi i energicni, pa se zavodenje kod Vas dešava nenadano ali spontano. Sve biste u životu da okusite, da podijelite svoje radosti i, pošto svojim magnetizmom i urodenim šarmom privlacite druge, Vi znate da je svaki minut (ljubavni) vrijedan da bude temeljito proživljen.

Bosnic.com

Poslednja izmena:
Evo jos nekih zanimljivosti............u pitanju su narodna verovanja pa vi prosudite koliko su tacna.......:per:

-Kad vrh glave zaigra predskazuje dobitak.

-Kad zglavak vratni zaigra, strana osoba ce ti doneti darove.

-Grlo kad ti zaigra, losu vest ces dobiti.

-Celo izmedju ociju kad zaigra, ici ces na put.

-Glava kad ti zaigra,
bit ces nekome sudija.

-Desno uvo kad zaigra, dobit ces dobru vest.

-Levo uvo kad zaigra,
losu vest ces dobiti.

-Desno uvo kad zazvoni, veselim vestima i dobru se nadaj.

-Levo uvo kad zazvoni, lose vesti ces cuti.

-Oko desno kad zaigra, sto pomislis to ce ti se ostvariti.

-Oko levo kad zaigra,
dobit ces lose vesti.

-Nos ceo kad zaigra, dozivet ces neocekivano priznanje.

-Kad ti gornja usna zadrhce, dobit ces neocekivane goste.

-Kad ti donja usna zadrhce, pobedit ces neprijatelja.

-Obe usne kad zadrscu, sa nekim ces se ljubiti.

-Dlan desni kad zaigra, davat ces milostinju.

-Dlan levi kad zaigra,
poklone ces dobiti.

-Palac leve ruke kad zaigra, pobedit ces neprijatelja.

-Palac desne ruke kad zaigra, sto god budes zatrazio dobit ces.

-Prsa kad zaigraju, veliki ces posao uraditi.

-Pupak kad zaigra, cast i zaradu ces imati.

-Stomak kad zaigra, poklon od nekog bogatasa ces dobiti.

-Desno koleno kad zaigra, povecat ceti se bogatstvo.

-Levo koleno kad zaigra, snaci cete neka nevolja.

-List desni kad zaira, resit ces se neke napasti.

-List levi kad zaigra, rastat ces se ja jednim prijateljem za sva vremena.

-Clanak desni kad zaigra, ocekujete velika cast, ili novac.

-Clanak levi kad zaigra, ozalostit ces se.

-Peta desna kad zaira, ocekuj dobre vesti.

-Peta leva kad zaiga,
dobit ces kritiku.

-Taban desni kad zaigra, zalost.

-Taban levi kad zaigra, bogatstvo, zarada.

-Palac desne noge kad zaira, prijatelji ce se sretno vratiti sa puta.

-Palac leve noge kad zaigra, izbeci ces mnoge nevolje.

I joos.....

Ако се две особе истовремено умивају из истог умиваоника, или се бришу истим пешкиром, знак је да he се посвађати. Када се две особе различитог пола истовремено сагну да нешто подигну, па се ... при томе сударе главама, може се очекивати да се заволе.
Ако се особе истог пола сударе при сагињању, доћи he између њих до свађе. А ако су већ у свађи, знак је да he се ускоро помирити.
Када се четири особе при растанку рукују па случајно руке укрсте, знак је да he доћи до весеља (свад-ба, крштење или слично). Ако то учине при састанку, доћи he до свађе или раздора међу њима.
Ако неко штуца, знак је да га неко спомиње. Престаће да штуца чим погоди ко га спомиње.
Ако дете штуца, престаће ако га нешто изненада запитају: "Зашто си разбио чашу" или сл.
Ако некоме "горе" образи или уши, знак је да га неко оговара.
Ако некоме искочи плик на језику, такође је знак да га неко оговара - или му "Тетка меси колач".
Ако некоме звони десно уво, добиће добре вести; а звони ли му лево уво, вести he бити неповољне. Ако, пак, неко из друштва погоди које му уво звони, онда ће тај добити добре или лоше вести; а ако не погоди, вести he добити онај коме уво звони. Коме звоне оба ува одједном, добиће добар глас из близине.
Када некога сврбе обрве, знак је да ће ra неко осрамотити.
Кога усне сврбе, љубиће се.
Десно око кога засврби, тај he се радовати; а ако га засврби лево око, плакаће.
Кога сврбе табани, тај ће путовати.
Ако га сврби нос, добиће вест о нечијој смрти. ако ли га, пак, ноздрве сврбе, биће позват у госте.
Ако некога јако сврби нос, тако да мора да се почеше, значи да he се тај тога дана јако љутити на некога или због нечега.
Десни длан кога засврби, тај he некоме давати новце.
Леви длан кога засврби, тај he новце примати.
Када некоме израсте на оку чмичак, верује се да је нешто остао дужан некој трудници.
Када неко нешто каже па кихне, биће истина. ("Истина је!")

(skracujem)

Народно веровање о данима

Некада, док није било сатова, народ је време рачунао и делио по разним радњама и појавама у току дана и ноћи. Дан и ноћ народ је овако делио и називао:
Дан се дели на јутро, мали ручак или доручак од 8-9 часова, велики ручак или подне - око 12 часова, ужина око 15 часова, велики заранак (заранци), мали заранак, смирај - залазак сунца.
Hoh се дели на први сумрак, сумрак, вече - време када се вечера, глуво доба - око пола ноћи, први петли -око 1 час по поноћи, други петли, трећи петли, зора, освит дана, свануће - када се дан забели на истоку.
Понегде глуво доба називају време од 10 часова увече па до првих петлова.
Током лета подне се утврђује на тај начин што у то доба, ако је сунчано, човек може ногом да стане на главу своје сенке.
Понедељак је срећан дан за почетак сваког посла. Тога дана полази се на већа путовања. Жене не дају своје игле на посуду. Трговци не дају на вересију.
Уторак је несрећан дан у који се ништа не започиње. Тога дана се не крштава, не венчава, не праве свадбе нити пере рубље.
Среда је дан у који се пости и не почиње никакав женски посао. Среда је погодна за почињање пољопривредних радова.

(skracujem)

Народно веровање о природним појавама

Када грми, народ каже да се Свети Илија вози по небу колима. Негде, опет, кажу да се то по небу котрља паузна - велика дрвена руда, којом се веже сено или жито приликом превоза на колима.
За муње народ каже да то Свети Илија стрелама гађа ђавола, свог најљућег противника.
Народ верује да Свети Илија неће да бије људе громом; а ако се то ипак догоди, то је само због тога што је ђаво стао на човека, па је Свети Илија, у мржњи према ђаволу, погодио и човека.
По народном веровању гром бије свуда - само неће у коприву и трње. Отуда и народна изрека: "Heћe гром у коприве."
Када грми зими, биће крвопролиће. ("Усред зиме кад му време није.")
Када се први пут у години чује грмљавина, ваља се поваљати по земљи да не би болела леђа.
Ако гром удари у кућу или дрво, предсказује губитак или штету или тој кући или околини.
Помрачење сунца предсказује неплодну годину, болест, рат или политичке промене.
Помрачење месеца предсказује изненадне болести, скупоћу и друге невоље.

(skracujem)

Народно веровање о птицама и инсектима

Када рода стоји или седи на крову, знак је мира и спокојства у тој кући. Ако рода при томе клепеће, кућу ћe задесити штета. Свраку ко чује да крешти, знак је да ћe добити госте или радосне вести.
Чавке кад стану пред кућом па крече пре ручка, добар је знак. Но, када оне стану иза куће и крече после ручка, означава рђав и неповољан догађај.
Орао кад лети или стоји неком на кући, означава му срећу.
Сову - буљину - сојку ко чује, неко ћe му се разболети у кући.
Сова је ноћна птица злослутница. На чију кућу слети и почне ноћу у глуво доба да хуче, предсказује нечију смрт у близини. Ако хуче у глуво доба ноћи у пољу или шуми, треба очекивати ружно време.
Када гавран загракће изнад куће, смрт је у близи-ни. Ко чује гаврана да гракће ван куће - у пољу или шуми, нека се причува, јер га може задесити несрећа.
Ћук је птица која се само ноћу јавља. Коме ћук стане на кућу и почне да ћуче, верује се да ће неко из те куће умрети.

Forum Natase Miljkovic

Poslednja izmena:
LJUBAV KRVNIH GRUPA

Žene krvne grupe nula od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. One osjećaju intenzivnu želju za udajom, koja proističe iz potrebe da se potvrdi kroz brak i obitelj. Kao supruge vladaju iz pozadine i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema djeci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a osobne ambicije ostvaruju preko supruga i djece.
Muškarci krvne grupe nula veoma su zainteresirani za žene, aktivni su u tom pogledu i zato ih žene vrlo brzo primjećuju. Nezgodna strana ovih muškaraca je to što mogu da budu krajnje nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljivim. U braku su privrženi porodici, ali ovdje opet do izražaja može da dođe njihova jogunasta priroda, koja se protivi prepuštanju monotoniji životne svakodnevice.

Žene i muškarci krvne grupe A su demokratični u vezama, poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osjetljive prirode, otkriće svoja osjećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povrijeđeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju djecu kontrolira i podržava, ali i zahtijeva mnogo od njih.
Muškarci krvne grupe A često na prvu loptu nisu interesantni ženskom polu, njihove vrijednosti žene otkrivaju tek kad se nađu u dužim vezama. Međutim, njihov najveći kvalitet je što su odani i potpuno posvećeni obitelji; kada je jednom zasnuju, na nju prenose težište svog života. Oni podržavaju i vole da podržavaju i ističu kvalitete i sposobnosti svojih supruga.

Žene krvne grupe B u ljubavi očekuju nježnosti i zadovoljstva, sreću i vijernost, te stalnu pažnju svojih izabranika. U partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i stoga se teže odlučuju za ulazak u brak. Inače, kada se već udaju i postanu majke vrlo su odane i posvećene obiteljii.
Moglo bi se reći da muškarci krvne grupe B žene poštuju na specifičan način. Ženi za koju se odluče i koju odaberu donijeće sve pred noge i treitrat će je kao kraljicu. Međutim, zamaskirana priroda muškarca krvne grupe B dolazi do izražaja tek u emotivnom odnosu. Skloni su bezvoljnosti i melankoliji kada nemaju adekvatnog partnera, lakše im je da maštaju nego da se uhvate u koštac sa sopstvenom prirodom.

Žene krvne grupe AB obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su prilagodljive djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru koliko mogu da budu drugari svojoj djeci.
Kad je o muškarcima riječ, specijalitet krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost ženama. Koliko će ovaj muškarac pomiriti dvije strane svoje prirode, umnogome zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on će se ponašati kao tipičan pripadnik grupe A i obrnuto.

TRI NAJLJEPŠA LJUBAVNA SPOJA
Slaganje u emotivnim i ljubavnim odnosima među osobama različitih krvnih grupa nije istraživanjem statistički potvrđeno. Međutim, na osnovu dobijenih psiholoških profila krvnih grupa i njihovih nositelja, vidi se koji spojevi daju harmoničan brak, a među kojima krvnim grupama ima ponajviše hemije, odnosno neslaganja.

Žena A + muškarac 0: ERUPCIJA STRASTI
Najstrastveniju vezu ostvaruju žene krvne grupe A s muškarcem krvne grupe 0. Ovo je i odlična biološka kombinacija jer se iz ovog braka rađa mnogo djece. Međutim, žena bi trebalo da razmisli o nestalnoj prirodi svog partnera i da se potrudi da mu bude stalna inspiracija, jer on čezne za izazovima.

Žena 0 + muškarac AB: VEČNO ZALJUBLJENI
Brakovi muškaraca AB i žena 0 među najljepšim su brakovima koji su mogli da se vide među ispitanicima u istraživanju. To su uglavnom romantični brakovi, kvalitetne veze, sa stalnom dozom zaljubljenosti.

Žena A + muškarac B: POMIRENE SUPROTNOSTI
Pažnju muškarca krvne grupe B uvijek će prvo da privuče žena krvne grupe A. Ovo je možda najbolja kombinacija za brak. Njihove potpuno različite prirode se odlično nadopunjuju, pošto žene sa krvnom grupom A uvijek imaju potrebu da nekoga njeguju, a muškarci s krvnom grupom B imaju neodoljivu potrebu da budu njegovani.

Bosnic.com

Poslednja izmena:

Back