Značenje dobrog

Nemoguća Могућност

zna mnogo - ne zna sve
VIP
Poruka
11.452
slazem se... ali tad me iznervirao i naplatio basss, pa nije fer.
juce srecem popa sa kafom za poneti
u ovoj selendri gde zivimo i on i ja, nemamo gde da kupimo kafu za poneti
... svasta sam na brzaka ispisala
poenta da nema tu neke duhovnosti kod njih

Pogledaj nekog svestenika,smiren,mudar,samo zeli dobro i savetuje kako izbaciti lose misli
1733856331765.png

Nemam bre ,uopsteno pomaze bog bog ti pomogo
ides tako putem, s druge strane se cuje 'pomoz' bog'
onda kazes 'bog ti pomogao (junace) - to ako je junak u pitanju.

i onda svako svojim putem
(e dal je danas takav slucaj u Beogradu - to na stranu) - Ne cuh 'ide trola pomoz bog!'

ides i mislis se - jel to bilo samo da se proverimo da smo hriscani te da imamo isto pravo (veru) pa smo bezbedni, ali ako je 'hvaljen isus' ili 'selamalejkum' ili 'alahagbar' onda su tu vec sumnjiva posla i odma saseces iz dubine svoje dobrote - S verom u boga - napred junaci!

sta je to tacno znaci biti 'dobar covek', 'dobra zena' - tacnije, sta to za vas znaci?

kako smo to mi 'dobri' ili 'nismo dobri'
koje su to definicije onoga sto uzimamo zdravo za gotovo (a to je da znamo sta to 'dobar' znaci
sta su 'standardi'?

Dobar čovek, dobra žena, imaju više vrlina, a manje mana. To su blage osobe koje ne mogu i neće da upute ružnu reč nekome. Dobre osobe su korektne prema svima. Pomognu uvek kad mogu, i nikad neće da odmognu. Čini se da ih je sada malo, da ih nema..ali oni su tu..u pozadini, od njih su glasniji oni koji nisu dobri.

Ljudi koji nisu dobri pokušavaju da manipuliša sa drugima. Imaju više mana a manje vrlina. Glasni su, bahati, bezobrazni. Puni sebe. Među njima ima onih koji su narcisi i koji misle sve najbolje o sebi.

I mislim da ljudima koji nisu dobri nisu važni drugi ljudi. Oni sebično brinu samo o sebi, što je stvarno loše.

Pa ne ne kazem da su svi posteni ne ulazim u to, nego neces cuti nista lose od njih,mudrosti i duhovno uzdizanje,ne osecas se pored njih nervozno,smireni su zele dobro,ne mogu da ih uporedim s bilo kim
Ne slažem se. Bog ne može biti izjednačen sa Crkvom. Crkva je manipulativna firma, Božje namere su uzvišenije....
Kada je značenje dobrog u pitanju, kroz ceo život ostala sam sigurna samo u jedno...ne želeti nikome loše...

Dobar čovek, dobra žena, imaju više vrlina, a manje mana. To su blage osobe koje ne mogu i neće da upute ružnu reč nekome. Dobre osobe su korektne prema svima. Pomognu uvek kad mogu, i nikad neće da odmognu. Čini se da ih je sada malo, da ih nema..ali oni su tu..u pozadini, od njih su glasniji oni koji nisu dobri.

Ljudi koji nisu dobri pokušavaju da manipuliša sa drugima. Imaju više mana a manje vrlina. Glasni su, bahati, bezobrazni. Puni sebe. Među njima ima onih koji su narcisi i koji misle sve najbolje o sebi.

I mislim da ljudima koji nisu dobri nisu važni drugi ljudi. Oni sebično brinu samo o sebi, što je stvarno loše.

lepo si to slozila!

(e dal je danas takav slucaj u Beogradu - to na stranu) - Ne cuh 'ide trola pomoz bog!'

ides i mislis se - jel to bilo samo da se proverimo da smo hriscani te da imamo isto pravo (veru) pa smo bezbedni, ali ako je 'hvaljen isus' ili 'selamalejkum' ili 'alahagbar' onda su tu vec sumnjiva posla i odma saseces iz dubine svoje dobrote - S verom u boga - napred junaci!
Ja se osecam dobro u crkvi ili kad zapalim tamjan,na groblju bolje nego u trznom centru,ceznja za selom me pravi boljim covekom

Pozdrav "Pomaže Bog" i odgovor "Bog ti pomogo" nije samo pozdrav sa nekim sveštenikom. Tako su se naši preci pozdravljali.

Bold: Grešiš ovde. Hrišćani su oni koji kažu " Pomaže Bog " i oni koji kažu "Hvaljen Isus".

Tolerantni ljudi poštuju sve religije, i ne smetaju im oni koji su druge vere.

Poslednja izmena:

Back