Zmije

S jedne strane, zmija je simbol smrti, lukavstva (u kabalističkim legendama); s druge je božansko biće, simbol mudrosti (afrička, kineska, indijska civilizacija) i, zbog menjanja košuljice, označava život i uskrsnuće.
Engleski slikar i estetičar, Vilijam Hogart, tvrdio je kako je temeljni princip u stvaranju savršenog umetničkog dela - zmijolika linija. Za Hogarta je najlepše živo biće zmija, a žensko telo je, zbog svojih vijugavih linija, mnogo dekorativnije od muškog :confused:. Ako se malo poigramo premisama i konkluzijama, ispada da je žena = zmija. :p
A Frojd je rekao nešto sasvim drugo... :roll:
Ta zmija stalno unosi pometnju, još od Postanja.

Mislim da u uvodnom postu možemo naći potvrdu Frojdovog gledišta. :mrgreen:

Dešavalo mi se da naletim na zmije više puta.....i prepadnem se pa pobegnem od nje na jednu, a zmija pobegne od mene na drugu stranu........
Ipak se plašim zmija i ne volim ih..............."daleko im lepa kuća"......

И змије су бића као и сва друга! Не нападају људе, ако се не осете угроженим, па зато нема разлога да их се плашимо. И њих је Бог створио и дао им право на живот! На мене не наилазе, али је скоро једна пријатељица наишла на младог смука и страшно се уплашила! Пришла сам му опрезно, стала на реп и ухватила га, подигла увис да га цела група види! Најкрупнији другар најдаље побеже, каква јуначина, а могао би се побити са десеторицом! Хахаха!:rotf:

И змије су бића као и сва друга! Не нападају људе, ако се не осете угроженим, па зато нема разлога да их се плашимо. И њих је Бог створио и дао им право на живот! На мене не наилазе, али је скоро једна пријатељица наишла на младог смука и страшно се уплашила! Пришла сам му опрезно, стала на реп и ухватила га, подигла увис да га цела група види! Најкрупнији другар најдаље побеже, каква јуначина, а могао би се побити са десеторицом! Хахаха!:rotf:

Vrana vrani oči ne vadi. :confused:

Zar Kaa nije cakana?:P

kaa6.jpg

Samo jednom sam se uplasio na cg primorju kada sam video zmiju od 5m jarko crvenu ispred mene na 1m,ona lepo ode svojim putem ja svojim etc.Posle sam saznao da se zmija zove blavor (dole kod njih) i da uopste nije opasna.
A pre dve godine sam uhvatio zmiju koja je izasla iz dzamije na dorcolu u moje dvoriste (bilo je u novinama),Posle dodje Vuk Bojovic sa ekipom i odnese je :banovati:

Ja se strasno plasim zmija, ne volim ih, nemam nikakav specijalan razlog nista mi nikada nisu uradile ali ih se jednostavno plasim..
A moj muz je fasciniran zmijama, kada smo bili u Tunisu ostali smo poslednji na trgu gde se izvodila velika predstava sa kobrama jer je on cavrljao sa onim likovima sto drze kobre.. A ja sam bila na cosku iza nekog kafica i cekala da zvrsi. Nocna mora..:dash::hahaha::hahaha:

S jedne strane, zmija je simbol smrti, lukavstva (u kabalističkim legendama); s druge je božansko biće, simbol mudrosti (afrička, kineska, indijska civilizacija) i, zbog menjanja košuljice, označava život i uskrsnuće.
Engleski slikar i estetičar, Vilijam Hogart, tvrdio je kako je temeljni princip u stvaranju savršenog umetničkog dela - zmijolika linija. Za Hogarta je najlepše živo biće zmija, a žensko telo je, zbog svojih vijugavih linija, mnogo dekorativnije od muškog :confused:. Ako se malo poigramo premisama i konkluzijama, ispada da je žena = zmija. :p
A Frojd je rekao nešto sasvim drugo... :roll:
Ta zmija stalno unosi pometnju, još od Postanja.
Заборавила си "пернату" тј. летећу змију, односно змаја. Сви знамо за кинеске змајеве, али не знам да ли знамо да је у нашој сопственој (српској) митологији змај позитиван лик. Сви наши јунаци су били "змајски синови" (рецимо Милош Обилић). Стефан Лазаревић је био један од главних у тзв. "Реду Змаја" у своје време. Сачувани су документи у којима се неко (нпр. неки немачки витез) хвали како је га је у Ред посветио лично Деспот Стефан.

А да између жена и змија има нека тајна веза доказ је што су се њих две веома лако споразумеле у рају (откуд змија у рају?) у погледу оне чувене јабуке, док је г. Адам кунтао испод дрвета као и сваки други тупан, и није имао никакву идеју шта би могао да уради с тим дрветом. Немаштовитост, па то ти је. :mrgreen:

Secam se kad sam bila mala jedna zmija je dosla do kuc pred stepenice od trase imi smo se okupili na terasi i moja tetka je uzela neku mocugu i udarala zmiju po glavi dok ova nije crkla.
Ne znam sta je bilo osle sa tom zmijom, valjda su je bacili.
Bila je belo zuta koliko se ja secam. Ja se ne bojim zmija ako su u pitanju male i one koje nisu otrovne.

Zmija nece da te ujede ako je ne nagazis. Ali ako ti se slucajno uvuce u sobu i sklupca se negde u sobi, sakrije se, i ne sme da izadje, u medjuvremnu ogladni, mozda hoce da te ujede da bi se nahranila?

Da. Vidiš stvarno opasno.
Eto zmija ako hoće da se nahrani mora da te proguta. Zmije ne komadaju žrtvu. Znači može da te proguta samo neki piton (verujem da si Barbika) ako pobegne iz zoo ili iz Afrike ... :whistling:

Ipak ne zamaraj svoju lepu glavicu...:bye:

nebih da smetam ali zmije su fantasticne zivotinje....

plemenite, pazljive, imaju osecaj i pozrtvovanost, znaju da vole i da mrze, da stite i da napadaju..
znaju da sebi stvore dom

fenomenalni su plivaci
kako se dobro snalaze na kopmu tako su dobre i u vodi

pustinja, blato, voda ili drvo za njih je svejedno

otrovnice ili udav zmije>>>>samo dve vrste postoje

obe vrste smrtonosne na svoj nacin...

toliko toga moze o njima da se prica ali zasto je ovo u kultnim stvarima

nisam cuo da one mogu da postanu vampiri ili da se pretvore u duha>>>>priznajem da su sa sablasnim kosacem bliski prijatelji ali zasto bas ovde....

prebacite ovu temu u .....zooloski vrt ili tako nesto pa da caskamo

Da li ovde neko govori nemuštim jezikom? Najozbiljnije pitam.

Hajde, nemojte da se stidite da priznate...

Evo, ja! :D
Jednom se desilo da sam silom prilika poslužio kao prevodilac nekom jugoviću pijanom kao čep koji je skrivio saobraćajni udes.
Policajac ga pita - zar nije video da mu dolazi onaj u susret?
Lik samo sleže ramenima i ljulja glavom u krug.
- Šta kaže, a - pita policajac.
- Nije ga video?
-Šta si popio? - pita policajac dalje.
Lik pokušava da digne ruku pokazujući negde u daljinu, pa je pusti da naglo klone.
- Šta kaže?
- Popio je jednu i toliko?
Kada se otreznio, potpisao je zapisnik sa ovim "njegovim" odgovorima. :D

Evo, ja! :D
Jednom se desilo da sam silom prilika poslužio kao prevodilac nekom jugoviću pijanom kao čep koji je skrivio saobraćajni udes.
Policajac ga pita - zar nije video da mu dolazi onaj u susret?
Lik samo sleže ramenima i ljulja glavom u krug.
- Šta kaže, a - pita policajac.
- Nije ga video?
-Šta si popio? - pita policajac dalje.
Lik pokušava da digne ruku pokazujući negde u daljinu, pa je pusti da naglo klone.
- Šta kaže?
- Popio je jednu i toliko?
Kada se otreznio, potpisao je zapisnik sa ovim "njegovim" odgovorima. :D
:aaa:

Одлично си превео...:hahaha:

nisam neki poznavalac zmija, ali postoje manje i vise agresivne vrste...
ne verujem da je svaka zmija bas miroljubiva...neke beze, a neke su vrlo razdrazljive i odmah ujedaju...
i za one koji ne veruju, zaista se desava u selima, da udju i u kucu...
a sto se nemustog jezika tice...ja znam jednog decka za koga su pricali da moze da prizove zmiju...ali ja to nisam nikada videla...
imam i druga koji tvrdi da je ekspert - sve njegove "ribe" su bile zmije... :)

Poslednja izmena:
sve zmije su miroljubive dok ih nesto ne nadrazi....one su osetljiva bica.... imaju veoma osetljivo culo mirisa tako da reaguju na puno mirisa... razdrazuje ih znoj, nikotin, lavanda, alkohol ih privlaci...
vibracije dosta cudno deluju na njihov nervni sistem.... zato one postaju agresivne

u kuce ulaze iz prostog razloga...hoce od toga da naprave svoju jazbinu....
leti je u kucama hladovina a njima to odhovara
u zimskom periodu je toplo i naravno i to ih privlaci....

imao sam dosta kontakta sa tim bicima i verujte mi nisu ni upola opasne koliko ljudi veruju...
ali je ipak bolje imati strah od njih nego verovati da ih mozete posedovati bez ikakvog rizika....

Back