Zločini na Kosmetu

Tema je inspirisana Ademovom i mojom prepiskom u kojoj on, izmedju ostalog, tvrdi da su Srbi pocinili mnogo vise zlocina nad Shiptarima, nego sto su ovi drugi nad Srbima.

Da bi smo posebno razmotrili cinjenice i utvrdili pravu istinu - otvorila sam ovu temu
na sta me je postakla i Ademova recenica

Ne znam na koji period je Adem mislio, ali nasilje nad Srbima pocinje krajem XIX i pocetkom XX veka.

Ademe,
od kada pocinju stradanja Shiptara na tom prostoru?

Ovo je provokativno !

vecinu zrtava znao sam licno. a sa nekim sam bio u veoma dobrim odnosima. zgrada se nalazi na devsta metara od moje kuce

Posle dvadeset dana provedenih u pritvoru trojica Srba obavešteni
Osumnjičeni za ubistvo 26 Albanaca

KOSOVSKA MITROVICA - Trojica kosovskomitrovačkih Srba optuženi su u četvrtak za ubistvo 26 svojih sugrađana albanske nacionalnosti. Osumnjičeni su Vlastimir i Srđan Aleksić i Igor Simić.

Inače, oni su u pritvoru proveli dvadeset dana, da bi tek u četvrtak bili obavešteni da im se na teret stavlja pogubljenje 26 Albanaca stanara zgrade u ulici Miladina Popovića u Kosovskoj Mitrovici. U istoj ulici stanuju i trojica osumnjičenih.

- Ovakav odnos prema Srbima je najgrublji vid pritiska koji ima za cilj zastrašivanje i progon preostalog srpskog stanovništva sa ovih prostora, ocenili su članovi Odbora za zaštitu ljudskih prava Srpskog nacionalnog veća za Kosovskomitrovački okrug.

Članovi ovog odbora su ponovo od najviših predstavnika međunarodne zajednice zatražili zaštitu ljudskih prava za Srbe koja su u njima, kao i predstavnicima ostalih etničkih zajednica na Kosmetu, garantovana Rezolucijom 1244.

sta je provokativno? to sto ste planirali 100 godina veliku albaniju i ubijali i sikanirali srbe u tom periodu a teror je pojacan narocito poslije ww2 , te titove smrti. bez i jednog opravdanog razloga 50 godina ste maltretirali,protjerivali i ubijali ljude

Otvarati takve teme , narocito za jednog forumasha je provokativno !
Ima Istorije za to , ima i google a i nije ADEM pretsednik ni Kosova a ni Albanaca ..

sta je provokativno? to sto ste planirali 100 godina veliku albaniju i ubijali i sikanirali srbe u tom periodu a teror je pojacan narocito poslije ww2 , te titove smrti. bez i jednog opravdanog razloga 50 godina ste maltretirali,protjerivali i ubijali ljude

ili setaj sa teme, ili pokusaj da se drzis teme. mislim da je bolje da se postuju iskljucivo citati bez suvisnih komentara.

ili setaj sa teme, ili pokusaj da se drzis teme. mislim da je bolje da se postuju iskljucivo citati bez suvisnih komentara.

momak, stavio si post u kome pise "osumnjiceni" i ti si taj koji miniras temu. a arberi opravdano sumnja u tvoje kvalitete:per:
ovde su ubijeni 26 znao sam ih, tamo 11 nemam imena, onde 56,onde 43 onde 23 aj malo to ozbiljnije

Poslednja izmena:
momak, stavio si post u kome pise "osumnjiceni" i ti si taj koji miniras temu. a arberi opravdano sumnja u tvoje kvalitete:per:
ovde su ubijeni 26 znao sam ih, tamo 11 nemam imena, onde 56,onde 43 onde 23 aj malo to ozbiljnije

rekoh, znao sam zrtve... a mogu ti pokazati spomen plocu, a to cu i uraditi sutra, ako budem imao vremena, stoji na zgradi kao spomen na taj strasan dogadjaj.
inace i za tebe i za arbrija vazi, ako zelite nesto reci u vezi teme, izovlite, ako ne, imate druge.
i ne moram da se slazem sa mojim zemljakom. ovo je ipak demokratsko kosovo, svako je slobodan da misli ono sto zeli.

SUN, 20 NOV 1994 16:09:52 GMT

dao sam link, da si ga pogledala, videla bi.

evo ti jos jedan deo iz istog teksta.
licno ti ne bi preporucio da ga celog procitas

Jel racunas tu onu kolonu koju su bombardovali NATO avioni ?
rucanas sve albance ? srbi se medjusobno ubijali na kosovu nisu,albanci jesu, mnogo je neslaganja medju albancima bilo, mnogo lidera,svako imao oruzje,malte ne mini vojsku...

Waterfall
Tema je inspirisana Ademovom i mojom prepiskom u kojoj on, izmedju ostalog, tvrdi da su Srbi pocinili mnogo vise zlocina nad Shiptarima, nego sto su ovi drugi nad Srbima.
Druže, trebaš znati da adem_ks nije albanac, već službenik "nevladine organizacije" iz Beograda - po nacionalnosti Srbin. Zato tokom diskusija u kojima on učestvuje, treba uvek imati ovu činjenicu na umu.

Da bi smo posebno razmotrili cinjenice i utvrdili pravu istinu - otvorila sam ovu temu
na sta me je postakla i Ademova recenica

Ne znam na koji period je Adem mislio, ali nasilje nad Srbima pocinje krajem XIX i pocetkom XX veka.

Ademe,
od kada pocinju stradanja Shiptara na tom prostoru?

Grešiš. Šiptarsko nasilje nad Srbima počinje krajem 17. veka, odmah nakon sloma Austrijskog pohoda kroz Otomansku Srbiju, i Velike seobe Srba. To su ujedno i najveći i najmasovniji zločini koje su Šiptari u jednom turnusu napravili nad Srbima.

Blajbinger
Druže, trebaš znati da adem_ks nije albanac, već službenik "nevladine organizacije" iz Beograda - po nacionalnosti Srbin. Zato tokom diskusija u kojima on učestvuje, treba uvek imati ovu činjenicu na umu.

Daj dokaz!

Prouči mu leksiku i izraze - očigledno je da je u pitanju beogradsko dete. Lik je zaposlen u nevladinoj organizaciji - verovatno u "Fondu za humanitarno pravo" Nataše Kandić, te zato ima dosta podataka o "srpskim zločinima", a pdf "Politika" mu je radno mesto.

Sećaš se da su do nedavno likovi iz nekoliko "srpskih nevladinih organizacija", na forumu skoro svaku temu počinjali sa: "Mi, srpski zločinci".

.

Poslednja izmena:
jok bre. dogovorili smo se, otvoricemo temu, pocetak teme se bavi zlocinima koji su se desili od 1980 pa do... rata ili danas, isto je.
a na kraju teme, cu spojiti sve postove, i pukusati izvuci neku statistiku o tim zlocinima
ps.posto ja moram po pitaljke jos malo nastavit cu sutra
Nije isto,posto ste posle rata poubijali vise Srba nego u ratu,
ali to je karakteristicno za vas,
tek kad su ljudi ne naoruzani,vi ste onda hrabri:dash::dash:

To je tačno, ako uzimaš u obzir teritoriju tadašnje srednjevekovne Srbije, tj. severnu polovinu današnje Albanije, iliti od Drača do Skadra. Na KiM ih tada još uvek nije bilo.

bilo bi lepo da pronajdes nesto od ovih pisaca, narocito prve dvojice. mada su njihova pisanja vise za pf. istorija nego ovaj, ali mozda ti se dopadne neki deo.
Robert Pischler, Konrad Clewing, Jens Reuter, Ejub Musovic

bilo bi lepo da pronajdes nesto od ovih pisaca, narocito prve dvojice. mada su njihova pisanja vise za pf. istorija nego ovaj, ali mozda ti se dopadne neki deo.

Joj, Ademe... Pa, neće valjda meni neki Robert, Konrad, Jens i Ejup da kažu šta je bila Nemanjićka Srbija, i gde su Srbi bili nastanjeni.

Ma naravno,.........
a sigurno su prebrojali i manastire i djamije iz onog vremena,
al eto mogao bi ti u slobodno vreme,
oni su najbolji dokaz egsistiranja Srba
od vajkada,zato ih i rusite

Back