Zli duh Božiji

dekapitare

Iskusan
Poruka
5.200
još malo zanimljivosti iz starog zaveta

14. А дух Господњи отиде од Саула, и узнемираваше га зао дух од Господа.
15. И рекоше Саулу слуге његове: Гле, сада те узнемирује зли дух Божији.

dakle postoji zli duh božiji.

a kako se odbraniti od tog zlog duha

16. Нека господар наш заповеди слугама својим које стоје пред тобом, да потраже човека који зна ударати у гусле, па кад те нападне зли дух Божји, нека удара руком својом, и одлакшаће ти.

23. И кад би дух Божји напао Саула, Давид узевши гусле ударао би руком својом, те би Саул одахнуо и било би му боље, јер би зли дух отишао од њега.
https://www.pravoslavna-srbija.com/sveto-pismo-biblija/09_1SA/091SA016

izgleda da Srbi znaju da se odbrane od tog zlog duha božijeg.

guslar.jpg

još malo zanimljivosti iz starog zaveta

14. А дух Господњи отиде од Саула, и узнемираваше га зао дух од Господа.
15. И рекоше Саулу слуге његове: Гле, сада те узнемирује зли дух Божији.

dakle postoji zli duh božiji.

a kako se odbraniti od tog zlog duha

16. Нека господар наш заповеди слугама својим које стоје пред тобом, да потраже човека који зна ударати у гусле, па кад те нападне зли дух Божји, нека удара руком својом, и одлакшаће ти.

23. И кад би дух Божји напао Саула, Давид узевши гусле ударао би руком својом, те би Саул одахнуо и било би му боље, јер би зли дух отишао од њега.
https://www.pravoslavna-srbija.com/sveto-pismo-biblija/09_1SA/091SA016

izgleda da Srbi znaju da se odbrane od tog zlog duha božijeg.

guslar.jpg
znači nisu sveta Trojica, nego ima i četvrti? :D

Verovatno su Sotona i demoni oduvek zeleli da napadnu Saula.Bog im je sada jednostavno dao dozvolu da to ucine.
I demoni su stvorenja pod kontrolom.bozijom.Svoj duh boziji ko nije dobar povuce a ovi ulete.Prosto.

Imas ti danas ljudi onako u zargonu kažu djavo ih kuša s ovim i s onim i to da prenesu na papir vi bi shvatili bukvalno da neki djavo ih obliće oko njih.
Od njih bi napravili idole ko krscani sto su uradili.
Bukvalizam je prepreka razvoja.
Jevreji su se izvukli iz te rupotine pomocu Kabale ...

Gospod moze uposliti demone kada njihove zle zelje odgovaraju Njegovim bozanskim ciljevima.Oni jedva cekaju da neko boxije dete koji neki tezak greh napravi byde prepysteno njima.Ne jedan da ce da yleti citava vojska ulece.Mentalne fizicke bolesti sve su to demonska posla .

Gospod moze uposliti demone kada njihove zle zelje odgovaraju Njegovim bozanskim ciljevima.Oni jedva cekaju da neko boxije dete koji neki tezak greh napravi byde prepysteno njima.Ne jedan da ce da yleti citava vojska ulece.Mentalne fizicke bolesti sve su to demonska posla .
mislim da si u pravu....da su čak i fizičke bolesti možda delo demona...ima neki monah davno sam čitao kaže "đavo nam je svaki organ zapečatio"...usotalom sva izlečenja koja je Isus radio su bila isterivanje demona...

Znači psihijatrije i psiholoske institute sve zatvoriti.
pa ne...oni su moderni egzorcisti...oslobađaju čoveka demonskog uticaja kroz odbacivanje osećaja krivice na koji se demoni kače.....a i lekove su igrom slučaja razvili da uklanjaju simptome mentalne bolesti...ne znaju ni oni kako baš deluju ali deluju...mada imaju i razne neželjene efekte...tako da ne bih ja to odbacivao pogortovu što više nema pravih egzorcista...ima nekih vajnih katolička crkva ali to sve ti egzorcizmi traje godinama...ustvari verovatno dok demonu ne dosadi više..

mislim da si u pravu....da su čak i fizičke bolesti možda delo demona...ima neki monah davno sam čitao kaže "đavo nam je svaki organ zapečatio"...usotalom sva izlečenja koja je Isus radio su bila isterivanje demona...
Obicna depresijica delo demona.Ako te ovaj kreten yspava tones jos dublje u strasnije dijagnoze.U startu ga se resiti.Harfu odma u ruke i ima da bezi haha

pa ne...oni su moderni egzorcisti...oslobađaju čoveka demonskog uticaja kroz odbacivanje osećaja krivice na koji se demoni kače.....a i lekove su igrom slučaja razvili da uklanjaju simptome mentalne bolesti...ne znaju ni oni kako baš deluju ali deluju...mada imaju i razne neželjene efekte...tako da ne bih ja to odbacivao pogortovu što više nema pravih egzorcista...ima nekih vajnih katolička crkva ali to sve ti egzorcizmi traje godinama...ustvari verovatno dok demonu ne dosadi više.
Egzorcisti momentalno rješe a ovi godinama trebaju da pokusavaju.
Gdje je konekcija toga dvoje ?

Egzorcisti momentalno rješe a ovi godinama trebaju da pokusavaju.
Gdje je konekcija toga dvoje ?
takvih egzorcista koji momentalno reše teško da danas igde ima....odrodilo se sve od Boga pa nema te moći...ima lažnjaka i onih koji veruju Isusu da njegovim imenom mogu da rade egzorcizam ako dovoljno jako veruju pa onda to ide kilavo..čitao sam svojevremno knjigu nekog poznatog katoličkog egzorciste o njegovim iskustvima..i kad završiš čitanje napomena izdavača da je sve izmišljeno.....a inače tip je radio egzorcizme koji su trajali godinama....

Back