"Zlatno doba Srbije" - beznađe, očaj i nasilje

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Ovih dana viđam zastrašujuću količinu loših vesti. Pogađaju sve uzraste. Nekoliko slučajeva bešenja dnevno. Deca skaču kroz prozore,piju asepsole da se otruju. Ipak,najmučnija mi je bila vest koju sam juče pročitala,da se samohrana majka obesila u kući i da ju je pronašla njena 12-godišnja kćerka.
Jasno je da je većina stanovnika dovedena do ruba egzistencije,da nasilje i beznađe toliko eskaliraju da čak i deca sve više vide spas u samoubistvu.
Šta mislite,šta je rešenje da se ovaj crni talas zaustavi? Kako,čime?
Шта се то тачно данас догађа а да се није догађало раније. То што си почела да од јуче обраћаш пажњу на овакве вести и што су ове вести пребачене из традиционалних задњих, на прве стране, не значи да се све ово није догађало.

Не постоји статистика која ће утврдити драстичан пораст неке негативне статистике у односу на период од последњих 20 година, а можда чак и више. Једино што медији о многим стварима више и чешће извештавају.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.773
Ali ovoliko kriminalizovana nije bila ni Slobina vlast.
Ovaj sve kontroliše u Srbiji i nije šala.

Ne bi me čudilo da krstaricu čitaju i da krene BIA da lovi po kućama.
Znas kako, ne brine njih krstarica, jer znaju da to ne cita
ni promil Srbije... moj tast ne zna ni smart da koristi,
kamoli kompjuter, jedini izvor infromacija su mu
inforrmer, pink, hepi i RTS. Takvih je vecina u Srbiji...
No moji roditelji su posebna prica, oni bi glasali za
Vucica i da nista ne cuju o njemu u medijima...

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Da pomru svi SNS glasaci, i da dovedemo neku normalnu vlast..
Значи када помре око два милиона људи (твојих суграђана) и када дође "нормална" власт, онда ће бити шта?

Не знам шта бих ти рекао на ову болесну констатацију, осим да што пре започнеш са лечењем.

Иначе имао си "нормалну" власт од 5. октобра до 2012. Не памти их народ баш по добром.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.773
Значи када помре око два милиона људи (твојих суграђана) и када дође "нормална" власт, онда ће бити шта?

Не знам шта бих ти рекао на ову болесну констатацију, осим да што пре започнеш са лечењем.

Иначе имао си "нормалну" власт од 5. октобра до 2012. Не памти их народ баш по добром.
Ne mora 2 miliona, dovoljno je milion, cenim u roku od sledecih 10 godina...
Sve su to ljudi u proseku 75-85... mislio sam da su losi zuti, al ono
je bilo blagostanje kako se zivi sada :P

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Ne mora 2 miliona, dovoljno je milion, cenim u roku od sledecih 10 godina...
Sve su to ljudi u proseku 75-85... mislio sam da su losi zuti, al ono
je bilo blagostanje kako se zivi sada :P

Е па ако је довољно "само" милион онда је кул. Онда ниси болесник са морбидним фантазијама.

А то какви су били жути и каквим их народ памти, најбоље ти говори какве проценте добијају на изборима и то када се скупе све странке које су настале из ДОС и ДС лешине.

Poruka
6.187
Ovih dana viđam zastrašujuću količinu loših vesti. Pogađaju sve uzraste. Nekoliko slučajeva bešenja dnevno. Deca skaču kroz prozore,piju asepsole da se otruju. Ipak,najmučnija mi je bila vest koju sam juče pročitala,da se samohrana majka obesila u kući i da ju je pronašla njena 12-godišnja kćerka.
Jasno je da je većina stanovnika dovedena do ruba egzistencije,da nasilje i beznađe toliko eskaliraju da čak i deca sve više vide spas u samoubistvu.
Šta mislite,šta je rešenje da se ovaj crni talas zaustavi? Kako,čime?

Никако, помири се са тим да добар део данашњих Срба су потомци кукавица и издајица, све што је вредело јуришало је на метак и на нож, остајали су ови други.
А меткова и ножева у последњих тисућу година било подоста...

Косово је дар са неба овим издајицима да сперу и своје и грехе својих предака, али они то користе за још већу издају кмечећи "ништа нам нису понудили за Косово!"
Или, ови златни милијардери, који су умислили да су изабрани део човечанства, па врло предано и свесно ради против људског рода...

Зла крв, просто речено.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.773
Е па ако је довољно "само" милион онда је кул. Онда ниси болесник са морбидним фантазијама.

А то какви су били жути и каквим их народ памти, најбоље ти говори какве проценте добијају на изборима и то када се скупе све странке које су настале из ДОС и ДС лешине.
Znas kako, uz dobru propagandu svaka strancica moze postati stranka... Milion SNS glasaca odlazi sigurno u narednih 10 godina,
to su oni koji se krste kad zaokruzuju Vucica, i oni koji sve zivo lajkuju n FB sto SNS postavi i govore 'mi pobedjujemo', iako
od toga nemaju nikakve koristi. E sad ostaju preletaci na koje ne mozes da se pouzdas...

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Znas kako, uz dobru propagandu svaka strancica moze postati stranka... Milion SNS glasaca odlazi sigurno u narednih 10 godina,
to su oni koji se krste kad zaokruzuju Vucica, i oni koji sve zivo lajkuju n FB sto SNS postavi i govore 'mi pobedjujemo', iako
od toga nemaju nikakve koristi. E sad ostaju preletaci na koje ne mozes da se pouzdas...
Знам, само што изгледа та пропаганда много боље иде СНС-у него другима, чим успеју да оволико људи приволе да гласају за њих, док се остали мотају око овог сниженог цензуса.

Али небитно, Вучић је ако се не варам десет пуних година на власти. У тих десет година умирали су људи, што би их назвао, његовим гласачима. И након десет година он лично добије рекордан број гласова на изборима. Штавише, они који су против њега, добијају тек мрвице гласова, јер и они који презиру Вучића неће да гласају за мутантске странке настале из ДС-лешине, па чак ни за странке деснице, већ се радије одлучују за апстиненцију.

ДАкле требао би можда мало боље и реалније да сагледаш реалност, уместо да пожелиш смрт својим суграђанима само зато што имају другачији политички став од твог.

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Никако, помири се са тим да добар део данашњих Срба су потомци кукавица и издајица, све што је вредело јуришало је на метак и на нож, остајали су ови други.
А меткова и ножева у последњих тисућу година било подоста...

Косово је дар са неба овим издајицима да сперу и своје и грехе својих предака, али они то користе за још већу издају кмечећи "ништа нам нису понудили за Косово!"
Или, ови златни милијардери, који су умислили да су изабрани део човечанства, па врло предано и свесно ради против људског рода...

Зла крв, просто речено.
Немој да аутопројектујеш. Ако си ти потомак кукавица и олоша, ја нисам. Многи нису, хвала Богу.

Мада осим што си изгледа потомак кукавица, по ономе што пишеш, изгледа да си и потомак неких одбеглих менталних пацијената. Просто речено.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.773
Знам, само што изгледа та пропаганда много боље иде СНС-у него другима, чим успеју да оволико људи приволе да гласају за њих, док се остали мотају око овог сниженог цензуса.

Али небитно, Вучић је ако се не варам десет пуних година на власти. У тих десет година умирали су људи, што би их назвао, његовим гласачима. И након десет година он лично добије рекордан број гласова на изборима. Штавише, они који су против њега, добијају тек мрвице гласова, јер и они који презиру Вучића неће да гласају за мутантске странке настале из ДС-лешине, па чак ни за странке деснице, већ се радије одлучују за апстиненцију.

ДАкле требао би можда мало боље и реалније да сагледаш реалност, уместо да пожелиш смрт својим суграђанима само зато што имају другачији политички став од твог.
Znas kako, najzarizeniji su u mojoj porodici sve preko 75. Mladji ili ne glasaju ili glasaju za opoziciju... recimo moji tri meseca nisu
pricali sa bratom, jer su se bratanac i bratanica slikali sa Djilasom. Dakle ako to transliramo na prosecnu porodicu, propast
Srbije donosi starija populacija...

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.535
Шта се то тачно данас догађа а да се није догађало раније. То што си почела да од јуче обраћаш пажњу на овакве вести и што су ове вести пребачене из традиционалних задњих, на прве стране, не значи да се све ово није догађало.

Не постоји статистика која ће утврдити драстичан пораст неке негативне статистике у односу на период од последњих 20 година, а можда чак и више. Једино што медији о многим стварима више и чешће извештавају.
Nije tačno. Primetno je da ovo sve eskalira.

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Znas kako, najzarizeniji su u mojoj porodici sve preko 75. Mladji ili ne glasaju ili glasaju za opoziciju... recimo moji tri meseca nisu
pricali sa bratom, jer su se bratanac i bratanica slikali sa Djilasom. Dakle ako to transliramo na prosecnu porodicu, propast
Srbije donosi starija populacija...
Видиш, то ти је занимљив став. Ти сматраш да пропаст Србије доноси старија популација, они мисле да доносе добро Србији јер избегавају да рехабилитују жути шљам који је владао Србијом. У преводу, твој став је дубоко субјективан, као што је и њихов.

Са друге стране сваки жив човек од тренутка пунолетства до смрти је гласач у свакој иоле демократској земљи. То што опозиција старију популацију види као део проблема је њихов проблем. То што нису у стању да понуде нешто опипљиво и конкретно, неку политичку поруку, већ само смрт (попут тебе), то је такође опозициони проблем. То што је Алек њих пригрлио за себе и пева им на увце што желе да чују је његов плус наравно.

Опет о структури Вучићевих највернијих бирача заиста можемо причати из угла ДОС-овског времена. Највећи део гласача који су данас у својим 70им и 80им годинама су оно што се назива "губитници транзиције". То су људи који су под ДОС-ом у својим позним радним годинама (најчешће 50те и старији) остајали без посла. У то време на тржишту рада није било посла, па су некако са породицама преживљавали, а сведочили су да им се фирме гасе или продају будзашто тајкунима. За такве људе не постоје већи олоши од жутих.

И можда би неко други осим Вучића покупио њихове гласове, јер се ДОС а затим и ДС, распао, да нове странке нису у први план ставиле иста лица која су нам се уср.ала у живот у тим транзиционим годинама. Буквално иста лица, иконе транзиционог времена, од Ђиласа и Јеремића, до других.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.190
Bio sam optimista 5 og oktobra
Bio sam srećan i kad su nam ukinuli vize
Znao sam da je gotovo kad je Toma došao na vlast.
Ovi nikada mirno neće predati vlast,jer čuvaju sebe i znaju da bi završili u zatvoru u suprotnom.
Novi peti oktobar je nerealan,jer više nema ko da ga pokrene,a puno ljudi je prestalo da se nada boljem i napustilo Srbiju.
Na žalost,bojim se da će biti samo gore...
Nažalost mislim da si u pravu.

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Nije tačno. Primetno je da ovo sve eskalira.
ТО што си ти сада приметила, не значи да је приметно у односу на ранији период. Јер за све се води статистика. Докажи ми статистичким подацима, а не новинским текстовима, да је ово ескалирало.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.773
Ти сматраш да пропаст Србије доноси старија популација, они мисле да доносе добро Србији јер избегавају да рехабилитују жути шљам који је владао Србијом
Znas kako, ovaj thread dovoljno govori kako nam je sada dobro... nema tu rehabilitacije bilo koga, meni je dobar bilo ko, samo da se promeni
vlast, pa za 4 godine sledeci itd. Dakle demokratija, ne diktatura... to je cela ideja... starija populacija ne moze da zivi bez diktatora nikako,
jer su tako navikli... problem je sto oni nemaju nikakav racionalan razlog da podrzavaju Vucica i nista sem smrti ih ne moze spreciti
da glasaju za njega...

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.535
ТО што си ти сада приметила, не значи да је приметно у односу на ранији период. Јер за све се води статистика. Докажи ми статистичким подацима, а не новинским текстовима, да је ово ескалирало.
Imaš oči i uši da čuješ i vidiš. Primetno je i očigledno. Nisam samo ja primetila.

Poruka
6.187
Немој да аутопројектујеш. Ако си ти потомак кукавица и олоша, ја нисам. Многи нису, хвала Богу.

Мада осим што си изгледа потомак кукавица, по ономе што пишеш, изгледа да си и потомак неких одбеглих менталних пацијената. Просто речено.
Gde bi bila granica da nismo toliki junaci?
U Kniću?

1670497728561.jpeg

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Znas kako, ovaj thread dovoljno govori kako nam je sada dobro... nema tu rehabilitacije bilo koga, meni je dobar bilo ko, samo da se promeni
vlast, pa za 4 godine sledeci itd. Dakle demokratija, ne diktatura... to je cela ideja... starija populacija ne moze da zivi bez diktatora nikako,
jer su tako navikli... problem je sto oni nemaju nikakav racionalan razlog da podrzavaju Vucica i nista sem smrti ih ne moze spreciti
da glasaju za njega...
Кмечање да је ово диктатура неће ти помоћи никако. Да би се неко скинуо, потребно да је да нема довољан број гласова на изборима. У последњих десет година нико није био ни близу да скине СНС на власти. Прва следећа опозициона странка је имала три пута мање гласова од прве на власти. опет те враћам у ДОС-ово доба, када је већ у првих неколико година након 5. октобра најјача странка била СРС. Али се тада разним коалицијама спречавао њен долазак на власт. Дакле они су тада били опозиција која дува у врат властима. Чак су освојили Нови Сад и неке градове на локалним изборима, али коалицијама (прво ДС и ДСС, а онда ДС и СПС) били спречавани иако су најјачи.

Данас немаш странку која је у опозицији јака као СРС онмад, напротив, рејтинг тих странака је мизеран. А онда када нам се то не свиђа дај да вриштимо "диктатура!".

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Imaš oči i uši da čuješ i vidiš. Primetno je i očigledno. Nisam samo ja primetila.
Па добро, ти и твоја најбоља другарица сте приметиле. Хајде ми то поткрепите доказима. Понављам, добар део статистике је доступан на интернету. Имам уши и чујем и мој став је да није лошио него што је било, али се више помиње у медијима, што је добро. Јер раније када је овога свега било није се толико причало.

Дакле хајде твој покажи ми да ово није твој субјективни став, неком конкретном чињеницом која је прилично лако доступна и проверљива.

fobos11

Iskusan
Poruka
5.780
Gde bi bila granica da nismo toliki junaci?
U Kniću?

Pogledajte prilog 1267458
Као што рекох, то што ти ниси јунак, што си из породице кукавица, то је твој проблем, ниси ни ти могао да бираш где ћеш се родити. Зашто то пројектујеш на неке друге, то ми није јасно.

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.535
Па добро, ти и твоја најбоља другарица сте приметиле. Хајде ми то поткрепите доказима. Понављам, добар део статистике је доступан на интернету. Имам уши и чујем и мој став је да није лошио него што је било, али се више помиње у медијима, што је добро. Јер раније када је овога свега било није се толико причало.

Дакле хајде твој покажи ми да ово није твој субјективни став, неком конкретном чињеницом која је прилично лако доступна и проверљива.
Screenshot_2022-12-08-12-51-41-605_com.android.chrome.jpg