Zlatni Retriver

evo me opet, zeza me konekcija, a slika imam u mobitelu, prebacicu ih sutra na komp. pa ih poslati, jer trenutno nemam pojma ni gdje su mi carape, a ne pomagala za racunar, kuca mi je u haosu,inace sam picajzla, sve mora biti na svom mjestu, ali od kako je on dosao, vazno mi je samo da je cisto, pa makar neuredno, vrat slomiti od njegovih igracaka,papuca, tena, jastucica:dash:

Sarajka, kad vas čitam, kao sebe da vidim kad je ovo moje čudo bilo malo :D Ne pročitah koliko je pas tačno star, ali što se griženja ruku i nogu tiče, to im se ne sme dozvoliti. Treba uraditi ono što kuja radi dok su kod nje, tj. kako ih ona kažnjava - uhvatiti ga na kožu za vratu, pritisnuti o pod i blago prodrmati. To sve naravno nežno, ali da zna da to ne sme da radi. I pored svih primenjenih mera, nećete izbeći ogrebotine po rukama i odeći, ali se svakako treba truditi i od malena ih učiti.

Ja sam sa Belfi pokušala kućni trening s povocem pre nego što smo krenule napolje, ali sam na kraju odustala. Kad smo krenule u šetnje, nije imala vremena da obraća pažnju na povodac od silne radoznalosti :D

maleni je star 2,5 mjeseca.stavim mu povodac i vuce ga za sobom po kuci,maloprije je bio na 10-minutnom treningu sa povodcem u dvoristu i bio je kratko receno grozan.ukoci se i nece da makne, pravo je tvrdoglav. sutra imam cijeli dan za njega pa cemo vjezbati.inace nauci ono sto njemu pase i to vrlo brzo.za jedan dan je naucio zvati nas da ga izvedemo van da vrsi nuzdu, zna donijeti nesto kad mu bacimo, pa kazemo da donese,zna da sjedne.ma ekstra za sedam dana vjezbe,ali kad nesto nece,djaba je sve.za sada mrzi povodac.najgore mi je sa raznoraznim kablovima za struju kad nisam kuci, jer ne mogu totalno iskljuciti struju, a strah me je da zice ne pojede,eto to je sad "ukratko" o problemima sa mojom srecicom.

Baš tako - samo polako, pa on je baš, baš mlad! Ako već sada zna da vas zove napolje, onda je i Ajnštajn među psima :D A što se tiče toga da neće da hoda napolju... probajte da ga zaineresujete nečim kada se ukopa - bacite omiljenu igračku ili nešto interesantno ispred njega.

on hoce da hoda napolju, ustvari trci ko muha bez glave, problem je sto se tada ponasa kao i da ne postojimo, a u kuci je krasan i poslusan.nejveci je problem sto napolju jede sta stigne,sta vidi, to mu je i u ustima.za kamencice i kojekakve komade drveta nije problem,stignem ih izvaditi iz usta,ali puzevi ili gliste su dok stignem do njega vec u zeludcdu.a zaista zove kada namjerava vrsiti nuzdu, svaki dan me sve vise iznenadjuje koliko je pametan, ali i tvrdoglav.danas je pao i udario se.cijeli dan sam nikakva. malo je sepao na zadnju desnu nogu, a sad vec nosa po kuci igracku svoje velicine i trci.

Sarajka, načisto me uteši! Lepo je znati da ima neko "gori" od mene :rotf: Često mi se čini da nad Belfi strepim više nemo mnogo roditelja nad decom :mrgreen: Prirodno je što se maleni tako ponaša napolju, sve mu je novo, a oni su radoznali. Kuću je već upoznao i nema ništa što bi mu tako privuklo pažnju. Belfi je do nedvno toliko blenula na sve strane, da je glavom udarala u branike kola, bandere, nekad i prolaznike! A i dalje svuda gura nos, trči na sve strane i čini mi se da je jako nesrećna što u istom momentu ne može da bude na sve 4 strane sveta :rotf: Dok je bila baš mala, sećam se kako je jurcala po kući, kao loptica u fliperu :D Čuješ kako šapice trupkaju, onda čuješ udarac... udarila je o sto, dasku za peglanje, policu, zid... onda kratko cvil i nastavak trupkanja okolo :cool:

iskreno,nemam pojma gdje mi je bluetooth.kuca mi je u haosu, mislila sam danas raditi veliko spremanje, ali sam cijeli dan bila sa njim vani.potrazicu veceras,pa da se malo pohavalim.moze pitanje?
da li sam ga prerano pocela izvoditi van?zivimo u kuci, imamo dvoriste, ne vodim ga iz dvorista, ali u njemu zive nase dvije mace.dosuse,trudim se da ne dodju u izravan kontakt, ali ponekad se cukica ganja sa malenom macom .vakcinisan je 24.10, znaci za 15-tak dana ide revakcinacija

Lidija, Figo je isti, danas je pao sa visine oko 0,5 m, umrli smo od straha, a smo jer je gledao u pravcu mace.zacvilio je, ja zaplakala, muz ga uspaniceno uzeo u narucje, Figo je malo sepao na jednu sapicu, usao u kucu, malo lezao i, naravno, kada je dobio klopu odjurio do nje.sad spava, a ja bih ga najradije probudila da vidim da li sepa ili zanosi nogicu.

Uh, ja sam mislila da je revakcinisan... Ne bi trebalo onda još da izlazi i to bar 10 dana posle revakcine. Doduše, to ne znači da će se sigurno nečim zaraziti, ako ko zna! Ja nisam izdržala da je ne vodim sa sobom, ali sam je u stvari nosila svuda okolo i to samo kod ljudi koji nemaju životinje.

Ako hoćeš da se uveriš da je šapa i sve ostalo u redu, blago rukom stiskaj svuda šape - ako ga ne boli neće reagovati, ako ga zaboli zacvileće.

Moja Bruna je skocila sa visine od 2 metra!Ona danas puni tek 4 meseca.To se desilo pre 3 dana na keju pored reke.Moj muz je pozvao da sidje i ocekivao je da ona ide istim putem kojim je on sisao-stepenicama. Medjutim,skocila je i nije joj bilo nista,nastavila je da trci kao da se nista nije desilo:!:Ludaca jedna,isprepadala nas je sve u kuci.Bila je ceo dan i noc na observaciji nas ukucana i nista-kao da se nista nije desilo.Jos uvek ne mogu da verujem da je prosla bez povreda.

Back