MPMcB vidim da si cionisticki simpatizer-poltron i lepo izmanipulisan sa njihove strane.Lepo pogledaj klip na You Tube od Devjida Djuka svet u Novom Svetskom Poretku,kada sam video scenario tog cionistickiog buduceg sveta u Novom Svetskom Poretku, blaga je rec da sam se zgrozio i nikada ne bi ziveo u takvom svetu.Taj scenario je jedno 3 puta gori od onoga sto je Makijeveli tvrdio u teoriji zlatne milijarde.Ja plitak ako sam plitak kazi mi onda sta je Marks bio po rasnoj-nacinalnoj osnovi i koje je bilo njegovo pravo puno i ime i prezime i zasto je on krio svoje pravo ime i prezime?i sta ti MPMcB znas o nacional-socijalizmu osim sto su ti tvoje gazde Cionisti rekli preko marionetskih medija.Dostojevski,Sekspir,vladika Nikolaj Velimirovic,Ricard lavlje srce, kraljica Izabela i kralj Fernando,Napoleon,Nice to su bili poznati monarsi,svestena lica i umetnici i znas sta je svima njima bilo zajednicko,svi su oni mrzeli Cioniste-Jevreje i shvatili neke stvari davno pre Hitlera i sada hoces da kazes da su svi oni bili nacisti hahaha a da ne pricamo o starim Egipcanima,Vaviloncima,Asircima i Rimljanima.
Ovaj komentar je jako maliciozan i uvredljiv, stvarno ne znam čime sam ga zaslužio. Ako iznesem svoje mišljenje je li to razlog za vređanje?
Koji je to onda tazgovor? Gde je tu smisao, da se poklapamo kao kerovi?
Izvini, ne igram na tom terenu.
Svakako, možeš ti da gledaš šta ti je drago, isto tako i da vidiš šta god voliš. Cionistu, poltrona ili već po volji, tvoj izbor.
Biti ili ispasti plitak nije nikakv problem. U odnosu na nekoga svako od nas je po svojim ubeđenjima mutan i plitak kao barica. Problem je kada se ne radi na produbljivanju i plitkost istih smatra vrlinom. Osim toga plikim sam nazvao tvoj post, ako išta, a ne tebe. Sa druge strane ne možeš znati koliko ja poznajem nacionalsocijalizam i nema potrebe da nipodaštavaš ono što ne poznaješ. Za razliku od mnogih sklon sam da jako malo verujem bilo kakvim medijima, marionetskim ili ne. Marksa sam izučavao u mladosti dosta dok je bila aktuelna ideja da postanem advokat. Mislim da je bio jevrejin, sin siromašnih učitelja ili tako nešto. U vreme kada je pisao, ono po čemu je ostao zapamćen, živeo je i izdržavao porodicu, tako što je trošio pola džeparca Fridriha Engelsa koji je sam bio izdržavan od svoje bogate porodice. No mnogo više mi je onomad bilo važno da razumem ideje koje je iznosio i shvatim istorijski proces koji je njima u velikoj meri uzrokovan i oblikovan. Dalje ljudi sa tvoje liste nisu mogli da mrze cioniste, jer toga u njihovo vreme nije ni bilo. Cionizam kao pokret datira iz vremena posle drugog rata. Oni su mrzeli jevreje ustvari pojedine segmente njihovog društva i mentaliteta, svaki naravno navodeći svoje razloge. Čuvena sintagma „svatitli su neke stvari“ mi malo smeta tu. Koje su to stvari kada se o njima govori a ne navodi tačnije, kao nešto što se samo po sebi razume? Svatam i ja neke stvari, ali ako hoću da se pozovem na njih valja mi ih izneti na videlo inače time samo vređam sagovornika, koji eto, ne kapira „stvari“. To nema veze sa razgovorom, bar ne ovakvim.
Ja mislim da nisam ničiji poltron, no možda jevrejski simpatizer. U mladosti sam se veoma lepo družio s jednom damom koja je bila od roda Sefarda i mnogim njenim rođacima i prijateljima. Nisam nikad premito da me iko od njih diskriminira kao inoverca, nejevrejina. O etiketiranju i vređanju ne treba ni da govorim. Od tad datira moje poznanstvo sa jednim rabinom. Za sve to vreme upoznao sam se lično sa mnogim stvarima u vezi sa jevrejskom istorijom i sadašnjošču, a da me niko za sve to vreme nije ni za šta vrbovao, ni u šta ubeđivao argumentima poput “pogle na Jutjubu ideju od Pere xy”. Čovek izneo šta misli na osnovu onoga šta zna i u šta veruje i oseća. Možeš da se saglasiš sa tim, delimično ili u celosti, možeš da se uopšte ne saglasiš ali nemaš pravo da ga vređaš.
Možeš da veruješ u šta god hoćeš, ali ono što sam ja video i osetio kod jevreja je pre svega rad, samo rad i ništa osim teškog rada i samoodricanja. Ti ljudi su ozbiljni, realni i ne zezaju se. Osim toga, imaju kao i svi ostali, uobičajene socijalne probleme od kojih ih život ni malo ne štedi, kao ni bilo koga drugog. Dakle, ne uživaju nikakve povlastice, osim onih koji sami jedni drugima prepuštaju, tu su svakako bolji od nas i to ti je sve. Znači, ništa od fantazije. Na nivou njihovog društva, postoji jasno definisan globalni jevrejski interes, koji je koliko vidim, za razliku od svih ostalih jedinstven. Toliko jedinstvena bi mogla biti još samo kineska interesna grupacija, mada nisam baš siguran u to. Naški rečeno, rade mnogo i pre svega pametno, drže se zajedno i proturaju svoje interese tamo gde mogu. To danas radi svako, koliko je u stanju da bude realan, od pojedinca preko korporacija svih fela, pa sve do državnih zajednica i saveza. Uopšte ne vidim šta je tu loše. Svakako, malo više uviđavnosti i humanosti, globalnim nosiocima tih interesa ne bi bilo na odmet, ali to važi isto tako i za svakoga ko igde protura svoj interes. Kad je to u pitanju, jevreji nisu ni bolji ni gori od svih nas ostalih. Po rezultatima na nekim usko specifičnim poljima kao npr. u nauci, oni su dosta često uspešniji od ostalih, a to se teško prašta. Mnogo lakše ih je zato mrzeti nego ući u arenu sa njima. Tako je to već jako dugo i to je jedan od osnovnih razloga zašto ih mnogi mrze.
Uopšte ne sporim tu tvoju listu mriztelja jevreja i svih njima bliskih. Oni nisu nacisti, za njih je smišljena jedna druga etiketa, oni su antisemiti, ali svejedno to je samo jedna glupa etiketa, koja malo govori o svakom od njih, pre skriva one njihove zasluge na kojim bi im čovečanstvo imalo biti zahvalno. Zato me etiketiranja ljudi uopšte ne intersuje, njihovih postupaka i ideja naprotiv.