Zlatibor, opsta diskusija ...

Razlog vase posete Zlatiboru je :

• Zbog zdravlja

• Mira i tisine

• Dobrog provoda

• Imate vikendicu

• Ne znate zbog cega, ali dolazite cesto

• Nikada niste bili na Zlatiboru

• Zbog odmora

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I Zlatibor i Mokra Gora i Tara i sta vec ne, kada je narod takav kakav je koji zivi tamo. Nece niko tu nista normalno izgraditi dokle god ovi : Preko ujaka, rodbine, komsije, kumova, rodbine rodjaka, znam te znas me, budu ista radili. Na zalost dragi moji, takvi ste i zasluzujete takav turizam. Da odes tamo i da se redjas, butik, pecenjara, menjacnica, butik, pecenjara, menjacnica. To nije turizam, to se zove katastrofa. Takvi ce vam uvek i dolaziti, ti koji izgledaju da imaju pare a u stvari za sto jeftinije i na mufte.... To i zasluzujete. Nemate slifa, nemate istinsku kulturu, nemate pojma o planiranju i niste ujedinjeni. Jedino oko cega ste ujedinjeni je kada vam neki rodjo mahne sa kojim evrom ispred nosa.... Zao mi je sto sam morao ovo da napisem ....

I Zlatibor i Mokra Gora i Tara i sta vec ne, kada je narod takav kakav je koji zivi tamo. Nece niko tu nista normalno izgraditi dokle god ovi : Preko ujaka, rodbine, komsije, kumova, rodbine rodjaka, znam te znas me, budu ista radili. Na zalost dragi moji, takvi ste i zasluzujete takav turizam. Da odes tamo i da se redjas, butik, pecenjara, menjacnica, butik, pecenjara, menjacnica. To nije turizam, to se zove katastrofa. Takvi ce vam uvek i dolaziti, ti koji izgledaju da imaju pare a u stvari za sto jeftinije i na mufte.... To i zasluzujete. Nemate slifa, nemate istinsku kulturu, nemate pojma o planiranju i niste ujedinjeni. Jedino oko cega ste ujedinjeni je kada vam neki rodjo mahne sa kojim evrom ispred nosa.... Zao mi je sto sam morao ovo da napisem ....

Ali je na zalost to tacno :)
Ja sam zivela tamo skoro ceo zivot, i znam kako je.

Pa ko je bio na zlatiboru
nek se izjasni
moze i slichke da se podsetimo
otvaram temu jer mislim da je primamljiva
neki su imali i lepe romanticne trenutke na Zlatiboru
recimo kao ja nezaboravan januar2007kad se samo setim......
napravicu kuchu na Zlatiboru
pa makar mi to bilo zadnje u zivotu
shto cu da uradim.
Ajde narode chekam vas

Usled čestih putešestvija koja sam imao u svetu i kod nas, trebalo mi je konačno mesto gde ću zaista da se odmorim. Bez ikakve pratnje, sam , slobodno mogu reći da sam se divno proveo.
Bio je to mesec maj ove godine kada sam posetio Zlatibor, taman toliko da se izbegne sezonska gužva koja je nadolazila zbog letnjih meseci.
Šetnje po Čigoti, Torniku, Tustom brdu , posete Stopića pećini, vodopadu u Gostilju ... su zaista upotpunile moj boravak. Odmor na Zlatiboru ostaće upamćen kao najlepši godišnji odmor koji sam imao.

Crkva brvnara posvećena Presvetoj Trojici u selu Draglica na Zlatiboru :)

Screenshot_6.png

Ја живим у Ужицу. Чуо сам да нека сила планира цивилни аеродром не на Пониквама.....већ на самом Златибору. Иначе сви знате да се овуда прави ауто пут ка Сарајеву. Оно што је мени било смешно, пре неких 25 година један матори деда ми је причао да су пре рата из Београда долазила господа и није им било скупо да њих 4-5 плате клање целог бика само да би од њега појели онај најбољи део што иде преко средине леђа у целини и пржи се у посебној тепсији ширине метар и по.

Back