Životne odluke kroz muziku

promena u životu zbog pesme?
:think: Zbog pesme o Milanu, izbegavala sam to dete pet godina, a bili smo dobri drugari.

Objašnjenje:
u predškolskom mi je drug poslao novogodišnju čestitku, a baba me zadirkivala, i vrhunac svega :roll: je da mi je uplatila "Pozdrave i želje" za polazak u prvi razred( na radio Šumadiji) pesmom : "Srećan polazak u prvi razred unuci toj i toj, želi baba ta i ta, pesmom : " U Milana nadničara, mnogo brige, malo para, brine da li volim njega il bogatog preko bregaaaa " :dash:

Imam ja i drugih primera uticaja muzike na život, ako ovaj nije adekvatan 😁

Ja non stop slusam nesto bilo da radim bilo da idem negde, kupujem nesto, zaljubim se, putujem .... ali da utice na neke moje odluke tesko, mozda podsvesno ali ja toga nisam svestan :lol:

Kada resim ili moram da ostvarim ili odradim nesto imam neku vrstu muzike koju slusam ali ne u smislu motivacije tipa "mozes ti to" vec vise da uz te melodije lakse i brze preguram taj period, nesto kao smirujuca / sedativna hipnoza da mi sto brze proleti to vreme do krajnjeg cilja.

Tako na primer imam neku svoju plejlistu i koju god pesmu da pustim kazem "e tad sam se zaljubio, uz ovo sam resio da dam otkaz, sa ovom pesmom sam isao tu i tu. i sl. :lol:

Da li vam se nekada desilo da naiđete na neku pesmu, kompoziciju, ma neku muziku koja vas tako pogodi i tako inspiriše da učinite nešto, ali ne samo taj dan, već da baš promeniti nešto u svom životu? Muzika ima veliku moć, ali da li se vama desila neka radikalna promena u životu zbog pesme?
Kod mene je suprotno-prvo odluka, pa onda muzika kao adrenalinska podrška... :D

Da li vam se nekada desilo da naiđete na neku pesmu, kompoziciju, ma neku muziku koja vas tako pogodi i tako inspiriše da učinite nešto, ali ne samo taj dan, već da baš promeniti nešto u svom životu? Muzika ima veliku moć, ali da li se vama desila neka radikalna promena u životu zbog pesme?
I Wagner je Hitleru promenio zivot.
Videcemo u kom pravcu se krece Pesma Evrovizije.............buduci da je i tu aktuelno nekakvo psiholosko usmeravanje evropske publike

Back