Mozete li mi preporuciti koju malu zivotinjicu da kupim? U male zivotinjice ubrajam morske prasice, hrcke, degu-e... i tako to.
Interesuje me koji glodar je najinteligentniji.. tipa da prepoznaje vlasnika, da hoce da se mazi, da kad trckara po stanu dolazi i do mene..
Mislim da ono sto ti hoces mozes naci najlakse u psu.
Mozda bi jedan zec najvise spadao u tu kategoruju. On je od svega po malo.
Mislim da je degu najintaligentniji, ali zbog prirode (zivahan kao veverica) nije bas preterano voljan da se mazi.
Cincila je slicnog temperamenta kao degu, ali kao veca zivotinja, koja se u prirodi malko manje plasi grabljivaca(sigurnija je u sebe), ima mnogo vece sanse da bude voljna da se ceska i mazi.
Ako hoces zivotinjicu koju mozes da gnjavis i stalno mazis onda je to morsko prase. Od svih glodara ono je najtolerantnije na ljudski dodir. Mada mislim da nije toliko intaligentno i tesko ce nauciti da nonstop dolazi do tebe.
Mada sve zivotinje ako im poklonis dosta paznje mogu se u potpunosti opustiti u tvojoj blizini i voleti da se ceskaju i maze.
Procitaj malo teme ovde, dosta se pricalo o svim ovim zivotinjama. Mozes i u YouTube ukucati redom zivotinje i videti kako mogu da se ponasaju sa ljudima.