Život u Južnoj Africi

Crnci nisu na istoj civilizacijskoj razini

Nisu srecom:super::manikir:

Njihovi običaji graniče sa teškim primitivizmom

Takodje i nasi obicaji u njihovim ocima.:dontunderstand:

Crnci imaju predivlji i neobuzdani natalitet.Nema hrane,nema škole,nema odgoja-ali zato svaki par ima desetoro djece koje!Zar je to normalno?!I ti se pitaš zašto je netko rasista?!!

Apsolutno netacno:manikir:
Koji crnci i gde.?Vidis l ti na nekoj karti koliko je velika Afrika...i razlicita od zemlje do zemlje.Kao Albanija i Nemacka ili kao Srbija i Francuska...nema poredjenja.
To su ti price iz davnih dana...novinarske.
Danas dan u Keniji sa cetvrtinom siromasnih 4 deteta je skandal.
Kontrola radjanja je primarna.
Dve trecine stanovnistva,visoka i srednja klasa sa varijacijama, ce da se mnogo pazi da "proizvede" 3-ce dete.

Ja volim ove netacne price o Arfici i propagandu.Prosto obozavam:per:
Samo sedite tamo i cutite:super:
Dok mi Afikanci furamo napred brzinom svetlosti:ok:

Šta crnci žele da se osvete?
period aparthejda.

Vracarac, ja se slazem sa D.Tutu sto rece "ono sto je poceo aparheid ,kriminal je zavrsio"

Aparhed je bila humanitarna sramota.U redu,slazemo se.

Ali, da ne bi Aprtheda Juzna Afika ne bi bila to sto jeste danas.
Lepa i snazna.:klap:
Bila bi africka beznandna rupa kao Somalija.

I da odgovorim umesto tebe Vracarac :crnci se ne svete.:whistling:

Kad bi se svetili pobili bi sve belce (ako bi im uspelo.:hahaha:budalastine)

Hteli mi to ili ne Juzna Afrika, RSA, pripada tom narodu koji dole zivi,bez obzira na boju koze.:rtfm::p,

Poslednja izmena od moderatora:
Rasizam je primitivizam, odnosno glupo misljenje

Hteli mi to ili ne Juzna Afrika, RSA, pripada tom narodu koji dole zivi,bez obzira na boju koze.:rtfm::p,

Da,svakako.

Južnoafrički crnci imaju jednu od najvećih stopa nataliteta u svijetu,kao i Albanci.To nije rasizam,to je činjenica.
Gde bi belci završili da nisu imali taj tragični kruti apartheid?U crnom moru
Gde bi završila zemlja sa 11 jezika?
Belci su došli tamo pre 300 godine,i to je njihova zemlja.
Crnci su imali bantustane tekom apartehida.Dakle nisu bilo potpuno prepušteni divljini.Pogreška je belačke vlade što nije ulagal više para u njih.

I slažem sa da treba izgraditi crnačku srednju klasu,bez toga nema napred,ali ne preko krivih zakona kao onaj po kojem se isključivo zapošljavaju crnci u državne službe.To dovodi do pada sistema.

Belci su došli tamo pre 300 godine,i to je njihova zemlja.

Apsolutno tacno!

Ostalo sto kazes je isto tacno ali tesko provesti danas dan u praktiku.

Nece oni pasti nikad, prebogati su....:rtfm:

Ne brinem za njih,super im je i bice...samo da nemaju te antipaticne njuske mozda mozda bih i pomislila da idem da zivim tamo.

Rekoh vec gore, fantasticna zemlja, poznajem je dobro, boravila sam tamo i posetila mnogo puta,jos uvek idem dole cesto iz famuilijarnih i poslovnih razloga ali hvala lepo kad se vratim kuci u Keniju,bas odahnem...daleko im lepa kuca.:manikir:

"Misliš na cipelu koju je oszavio Bartolemeo Dias na prolasku kod zaljeva Aghulas..? "

Ne:)

1501 je jedan kapetan portugalskog broda sisao na kopno,tamo negde blizu danasnjeg Cape Towna,i ostavio jedno pismo sa instrukcijama za buduce putnike-prolaznike.Zavio je to u jedno platno i stavio u jednu rupu.Zatim oznacio kamenom i obelezio grafitom kao nesto vazno.
Tako je pocela tradicija i u narednim godinama svi kapetani su se zaustavljali na tom mestu zvali su "kamen posta" i uzimali postu i ostavljali drugu.Nekada je prolazilo i 10 godina,ali pisma su bila urucena.Cak i kada su neke drzave bile u rati i mlatili se i ubijali na otvorenom moru,pisma su bila svetinja i sa postovanjem su uzimali pisma svojih neprijatelja i slali na adresu primaoca.
To sve naravno na ruti Evropa -Java...racunajuci da je put nekada bio dug i po godinu dana ...
Naprimer posle 6 meseci rizicnog putovanja,ako si jos ziv iz Evrope do Cape,ostavis pisma majci zeni deci i ides dalje prema Javi.Prvi brod sa Jave koji ide za Evropu zaustavi se na istom mestu,pokupi tvoja pisma i za jedno 6 meseci kad stigne u Evropu ide dalje itd.Isto tako i obratno.

To je jedna tradicija u vreme dok se tamo zaustavljalo na kratko i nikome nije padalo na pamet da ostane.

Druga tradicija je bila,upraznjavali su svi brodovi svih nacija:trka ko ce prvi da vidi Table Mountain i da digne alarm.
Tam mornaru koji je video prvi T.M i dao alarm svecano bi prilikom skromne ceremonie kapetan urucio srebrnu monetu, srebrnjak.

Mornari su za tu planinu govorili da je "djavo koji trese stoljnjak".:mrgreen:

"Misliš na cipelu koju je oszavio Bartolemeo Dias na prolasku kod zaljeva Aghulas..? "

Ne:)

1501 je jedan kapetan portugalskog broda sisao na kopno,tamo negde blizu danasnjeg Cape Towna,i ostavio jedno pismo sa instrukcijama za buduce putnike-prolaznike.Zavio je to u jedno platno i stavio u jednu rupu.Zatim oznacio kamenom i obelezio grafitom kao nesto vazno.

Pa na to sa mislio..Zalev Aghulas je blizu Capetowna..

Šta ti živiš dole ili si bio?

"Misliš na cipelu

Rekla sam NE na ovo a ne na zaliv Aghulas.

Prvo, u to vreme mornari i kapetani nisu nosili cipele nego cizme.
Sto bi ostavio jednu cizmu?! :mrgreen:

Šta ti živiš dole ili si bio?

Koncentrisui se na diskusiju:rtfm:jer vec sam napisaLA.:lol:

Bila vise puta iz familijarnih, turistickih i poslovnih razloga.

(sledeceg meseca idem opet na vikend, veridba moje braticine)

Inace zivim u Keniji :super:

:think:Pa videci da statistike kazu da je kriminal 80% nad crnackim stanovnistvom(a ostalo prema svim ostalima rasama medju kojima su i belci) onda ova teorija ne moze da bude tacna.
Recimo da su zrtve kriminala oni koje "prve stignu" i naravno i od koga imaju sta da opljackaju, bez obzira na boju koze..

Неће бити.....
"статистика наша дика
шта пожели то наслика"

Apsolutno tacno!

Ostalo sto kazes je isto tacno ali tesko provesti danas dan u praktiku.

Nece oni pasti nikad, prebogati su....:rtfm:

Ne brinem za njih,super im je i bice...samo da nemaju te antipaticne njuske mozda mozda bih i pomislila da idem da zivim tamo.

Rekoh vec gore, fantasticna zemlja, poznajem je dobro, boravila sam tamo i posetila mnogo puta,jos uvek idem dole cesto iz famuilijarnih i poslovnih razloga ali hvala lepo kad se vratim kuci u Keniju,bas odahnem...daleko im lepa kuca.:manikir:

Ja sam bila u Keniji. Svidja mi se,

Poslednja izmena od moderatora:
Meni je to tako odvratno da jedem te zivotinje, a posebno sto su se mucili jadni crnci da ih ulove. Oni zaradjuju minimalac i rizikuju svoj zivot.

:rotf:Bas si komicna.

Nemoj da ih jedes,ostace vise za nas:p

Jadni crnci i minimalac dadadadada u plicaku u minimalnoj vodi,imas pravo:rotf:

Ribari crnci nemaju platu,rade za sebe,ulove u prodaju:rtfm:

Rizikuju stvarno jer jastozi su gore nego ajkule!Kad te uhvate za vrat kljestima,odmah presecu arteriju i umres u 10 minuta.Strasna smrt:(
Zato ribari crnci kad love te opasne zivotinje nose specijalno celicno odelo.:cool:

Pevacice, gde ti zivis kad pojima nemas?:manikir:

Rizikuju stvarno jer jastozi su gore nego ajkule!Kad te uhvate za vrat kljestima,odmah presecu arteriju i umres u 10 minuta.Strasna smrt:(
Zato ribari crnci kad love te opasne zivotinje nose specijalno celicno odelo.:cool:

Ako napisem da mi je odvratno, zato sto su ih ti crnci dodirivali svojim strokavim rukama, banovace me, pa sam onda samo htela da kazem to na fin nacin.

пусти...фрик.
Африку није ни видела

пусти...фрик.
Африку није ни видела

(mala ispravka Pevacica je musko pa je "video";))

Ma znam:,zezam se:manikir:

Pozdrav tebi Vracarac:bye::):ok:

I ja sam. Samo mi je strasno, zato sto postoji segregacija po osnovi boje koze. Bela manjina je ugrozena i svakodnevno se iseljava ili strada u borbi za svoja prava pod crnackom cizmom.

Crnci nisu nacisti i ne nose cizme,neznalico!:zcepanje:

Samo bosa noga bije ,dok ne naleti na trn:hahaha:

Back