Zivot u Italiji???

• Začetnik teme Začetnik teme napoletana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Spamujem, al bas me briga… Moran se pohvalit da san bila na laurei, koja je btw tribala pocet u 15.00 (ja u 2 ipo izasla iz kuce) samo sta je ona dosla na red u 18.00. ..posli smo isli na aperitiv di su bili svi moguci stuzzichini, pizzettine, involtini, da ne govorin o prosciutto+salsiccia koje su donili njeni starci iz Hrvatske (Imotske kobasice umm) – a ja san, unatoc(!) Alexovim provokacijama SVE izdrzala i nisan NISTA zivo jela... samo sta san pila (alkohola se nisan odrekla, i to mi ne dolazi u obzir :lol: ) pa san vec nakon 2. case dosla malko ‘brilla’ al sve je to superiska..
Anyway, sad san tek dosla doma i opet nisan takla knjigu :? .. Evo jeden narancu i gledan Bridget Jones 2 na TV.. je da je ovo 3. put al nesto mi bas pase..
Od sutra u biblioteku…

evo konacno se zavrsi karneval.....
ponedeljak
b010.gif

sinoc
b010.gif

evo neke slike....

Ninocka_ST:
Spamujem, al bas me briga… Moran se pohvalit da san bila na laurei, koja je btw tribala pocet u 15.00 (ja u 2 ipo izasla iz kuce) samo sta je ona dosla na red u 18.00. ..posli smo isli na aperitiv di su bili svi moguci stuzzichini, pizzettine, involtini, da ne govorin o prosciutto+salsiccia koje su donili njeni starci iz Hrvatske (Imotske kobasice umm) – a ja san, unatoc(!) Alexovim provokacijama SVE izdrzala i nisan NISTA zivo jela... samo sta san pila (alkohola se nisan odrekla, i to mi ne dolazi u obzir :lol: ) pa san vec nakon 2. case dosla malko ‘brilla’ al sve je to superiska..
Anyway, sad san tek dosla doma i opet nisan takla knjigu :? .. Evo jeden narancu i gledan Bridget Jones 2 na TV.. je da je ovo 3. put al nesto mi bas pase..
Od sutra u biblioteku…

d028.gif

ha! Prodi ha dato le dimissioni...

Sta kazete na to?..
Mishamu dosli mi na Zapad
c040.gif
kad ono ovdi jos veca zavrzlama..
Ma sta ja znan, ne ulazeci puno u politiku, svakako mi se cini da strancima vise ide na ruku kad je ljevica na vlasti... a i od Berlusconija se jos nije uspilo posteno ni predahnit.. 8-)
O Bossiju i Legi , kojima su vec Napoletanci - afrikanci :lol: da i ne pricamo..
Anyway, sta vam se cini?

Ninocka_ST:
ha! Prodi ha dato le dimissioni...

Sta kazete na to?..
Mishamu dosli mi na Zapad
c040.gif
kad ono ovdi jos veca zavrzlama..
Ma sta ja znan, ne ulazeci puno u politiku, svakako mi se cini da strancima vise ide na ruku kad je ljevica na vlasti... a i od Berlusconija se jos nije uspilo posteno ni predahnit.. 8-)
O Bossiju i Legi , kojima su vec Napoletanci - afrikanci :lol: da i ne pricamo..
Anyway, sta vam se cini?

a i ti i ja smo lude zenske,u 2 nocu analiziramo zabarske politichke postupke
c006.gif

elem,zanmljivo mi je da gledam shta se sve ovde deshava,mada stvari uzimam mnogo opushtenije nego shto sam to radila u BG..mozda zato to shto mi je politike bilo preko glave do sada,te me ovdashnja neshto preterano ne zanima..

ako cemo iskreno,meni je bar Berluskoni kao osoba simpatichniji...ovaj ludi Prodi mi deluje potpuno izgubljeno,kad bi ga pitao otkud on tu,mislim da ne bi znao da ti odgovori..i sav je u fazonu:''Solo la serenità,tranquillità,pace...bla,bla...''tipichna,levicharska pro.seravanja...i znash kako,od kad su na vlasti,samo su dodali josh poreza,te mi ne deluju drugachiji od Berluskoija&Co....u sushtini,da imam pravo glasa,ne znam za koga bi glasala,ako mi verujesh...toliko o tome koliko sam politichki opredeljena
e148.gif

Ma da… neka san ja i po nekim svojim zivotnim uvjerenjima puuno bliza ljevici, ovdi se stvarno vise nista me razumi… na kraju krajeva, koaliraju svi sa svakim, samo da bi dobili vecinu i dosli na vlast, a posli naravno da izbijaju problemi oko usuglasavanja (i to oko osnovih pitanja!).. hehehehe ma dobro ti govoris, jedine smo dvi lude koje u ovu uru “zabarsku politiku” spominju… nego tila ja samo malo noviteta ubacit nam u temu :lol:

Inace, politika (u izvornom smislu te rici) me i zanima… interesira me makroekonomija, razlicit ekonomski razvoj kod razl. drzava s razl. politikama… opcenito utjecaj politike em na socijalni em na ekonomski aspekt, i mogucnosti promjene (nabolje) istih mijenjanjem drzavne politike…
…ali ovo, naravno, nema veze s tim :-P …koji boljitak, to se vise ne spominje pa ni u onom giusto-per-dire kontekstu… nije to “zanimljivo”... bar ne onoliko koliko je zanimljiva Veronica Berlusconi sa svojim pismom i opcenito privatni zivot i imovno stanje politicara…
bljak, opet se raspisen nakon sta odlucin nista ne rec na temu
:lol:

Slavik:
Zanima me da li atmo postoji neka oblast u blizini Rima koja se zove Latina i koliko je udaljena od centra Rima(ako se centar Rima uopšte može definisati;)

Cao!
Ja sam iz oblasti Latine(iliti provincije Latine).To ti je oblast u Laciju(u kome se nalazi i Rim) i glavni grad te regije se zove Latina,nalazi se na oko 45-50km juzno od Rima.
E,sad ja ne znam da li ces ti boraviti u Latini(gradu) ili Latini provinciji...u svakom slucaju,ako ti nesto zatreba slobodno pitaj...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Alex....Ninice....gde ste nestali?????
ja sam imala nekih manjih problema sa netom,ali se sve uspesno sredilo...
sta mi vi radite??
je l' se uci?
Nina,nadam se da si otputovala negde,da uzivas i odmaras, pa da nam se zato ne javljas....
elem,BACI za oboje!!!

evo mene..radi se...streba se....**** kevu kakav je tempo.... :D
sutra imam predavanja od 8:30 do 16:15...vec me muka hvata....imamo to jebeno privatno pravo.... :shock: ...koje ni italijani ne kapiraju bas najbolje....a kamoli mi stranci....politicka ekonomija je super..a i docentkinja super objasnjava....
vreme je bas sjebano ovde....zahladnelo...prekjuce padao grad :shock: ....ludilo.....

kako je u Rimu,Perudji?

pozzzzz

a090.gif

ajme skuzajte sta me dugo nije bilo..

eto ka scuse mogu navest to da san prvo bila bolesna (daani fibre, antibiotika i sl popratnih pojava) pa su u medjuvremenu pocela predavanja i doslovno san se preselila u Assisi :P pa san nesto malo i radila i svasta tako nesto.. basta x farmi perdonare? ;)
...purtroppo nisan nigdi otputovala, ka sta je to chuncha optimisticno pretpostavila heheh ALI sutra san u Rimu (jejeee napokon!)
doduse samo na jedan dan, organizirano nesto priko faksa, krecemo sutra ujutro u 6.45. i vracamo se u deset ipo navecer, i samo se nadan da cu sve to izdrzat jer nocas nema spavanja (ima jedna festa koju nikako ne smin propustit ;) )
Anyway to u Rimu ni ne znan di cemo tocno bit, al radi se u svakom slucaju o nekoj fieri o turizmu, iako rekli su nam da je metro povezana s centrom tako da cu vjerovatno skivat i vidit malo grada..

Sad odoh do ducana kupit nesto za pit veceras, dolaze ove moje do mene prije feste na mali "rifornimento" ;)

BACIONI X TUTTI E DUE!!!!!!!

A presto!

eh evo me opet

ove moje nikako da se pojave, ja vec pocela sama laganini.. ;)
eto, chuncha, mozes i zamislit kako dijeta napreduje s ovim kalorijskim bombama hihi
al uvik san govorila, svega se u 20ima mozes odrec, al alkohola bi stvarno bilo previse - pa kud puklo.. :D
inace malo san prominila sistem dijete.. izbacila ugljikohidrate (3.dan) jer fakat nisan u stanju jest kolac odredjeni dan u odredjenim kolicinama... nekako, ili ih necu jest uopce ili cu pojist cilu tepsiju... bolje ovako, znas da ne smis i tocka. ;)

Pokusavan se i regulirat s parama jer organiziraju ono putovanje u Francusku (+Nizozemska) pa su pomakli na kraj aprila, i bas bas bi tila ic, da se mrdnen malo odavde, samo se bojin da ustedjevina nece do tad izdrzat...
..i eto tako san odlucila ipak otic doma sad za Uskrs, em radi cigara (duty free shop na brodu) em radi dzeparca koji mi daju samo u takvim prilikama ;)
Al ostajen samo 6 dana, necu duze radi predavanja.. jos usput sredin frizera i zubara - e siamo a posto.

E Alex, Politica Economica je isto ka i ova makroekonomija sta je pratin sad i iz koje cu radit diplomski, i stvarno mi je najbolji predmet ikad na faksu.. bas mi je ono - nakon milion pizd.. (da izvines) napokon ucin i shvacan nesto korisno i zanimljivo

Uf kad ce ove vise... ako jos 5 min buden slusala 'Scherzi a parte', smutit cu i eksat cilu bocu bacardi-cole i nece im nista ostat :razz:

Ajde pa pisite sta ima novo, tu san negdi ;)

Evo i mene.... :)
sad kad sam vas konachno vratila na forum,da vam ukratko ispricham shta se kod mene deshava...
elem,u protekle 2-3 iskljuchivo i samo tirocinio u gimnaziji,a i jednu nedelju mi je malecka bila bolesna te smo ludele zatvorene u kuci...proshlo je i to...
kupili smo nova kola.....yeeeeeeeeeeeaaaahhhhhh.......
a049.gif
uz pomoc rottamazione nasheg krsha i ''ratica'' koje cemo placati do 2013....
a070.gif

u svakom sluchaju sad smo extra euforichni,a kad od juna bude krenulo placanje,ko prezivi prichace...
a055.gif

elem,s tim novim kolicima najverovatnije krecemo sledece nedelje put drage nam Serbije,te cemo biti tamo za Uskrs....Ninochkice,prolazimo i kroz tvoju domovinu,pa cemo misliti i na tebe...mada cesh ti sigurno vec biti tamo...
a030.gif

da vam ispricham shta mi se danas desilo....kao i milion puta do sada nas zovu na kucni tel,da nude neke offerte i gluposti,i ovaj put se javlja neka zena i pita da li nas mozda interesuju kursevi jezika ili kompjutera,jer se otvara nova shkola ovde u Fondiju....ja onako iz zezanja joj kazem:''Iskreno,ja sam na zavrshnoj godini jezika,te ne mislim da bi mi trebali kursevi jezika,ali ako imate neku poslovnu ponudu za mene bila bi zaintersovana...'' i zena 'ladno ode da pita da li im trebaju profesori jezika....i kaze mi da im trebaju...uze mi podatke,i reche da ce me kontaktirati...
d025.gif

za neverovati!!!! drzite mi palcheve
d020.gif

ja uglavnom te shto smaraju telefonom samo onako lezerno odbijem.....dobro je shto ovu nisam...hehe
a040.gif

eto....
Ninochka,javi kako je bilo sinoc.....
k014.gif

cmokam vas oboje
g090.gif

EDIT:
ispricavan se al ovaj san post definitivno morala izbrisat.. stvarno ne znan odakle mi ideja pisat svasta u neke lude jutarnje ure :-? :-?

Inace evo ovaj sekund san se vratila iz Rima, ranije smo krenili sricom, jer mislin da drugacije ne bi uspila izdrzat.. odoh pod tus pa u krpe, cini mi se da cu prospavat cili sutrasnji dan..

Iduci put pisen kako je bilo, sad jedva vidin tipkovnicu :razz:

baci

au al' ste se raspisali bre...
ja evo sad klopao pa odmaram malo....ovih dana sam bassssssss nostalgican....ali bas....vracam se kuci 7. maja....
poceo sam da gledam konkurse za stipendije za japan sledece godine...100 nekih kombinacija imam u glavi....valjda ce nesto da upali.....
smara me ova prehlada...bilo mi bolje i juce na faksu skoro SVI prehladjeni....i dobijem temperaturu vec na privatnom pravu..i onda ludilo....i sinoc sam legao u 10 sto mi se nije desilo od osnovne skole...danas isao na sljaku...
mislio sam da dodjem u rim za internazionali di roma....nasao sam free smestaj i sve ali tu nedelju idem u Bg(posle 9 meseci!!!!!!!!!!!!!!)
ali u aprilu idem u Djenovu da viidim akvarijum....oleeeeee....cisto da izadjem iz ove venecije..

pozzzzzzzzzzz

Alex ti si na San Servol-u? Ne mogu da se setim ko je od nasih tamo na ostrvcetu, ali verovatno se poznajemo... Ja sam se vratio, ustvari vratili su me krajem januara jer su me navatali bez papirica... Ozenio se ovde (Beogradu) i sad cekam da se vratim... Ziveo sam sa Saletom (bg) i Igorom (Sarajevo) u na gajbi.... Znamo se?

Ninocka_ST:
EDIT:
ispricavan se al ovaj san post definitivno morala izbrisat.. stvarno ne znan odakle mi ideja pisat svasta u neke lude jutarnje ure :-? :-?

Inace evo ovaj sekund san se vratila iz Rima, ranije smo krenili sricom, jer mislin da drugacije ne bi uspila izdrzat.. odoh pod tus pa u krpe, cini mi se da cu prospavat cili sutrasnji dan..

Iduci put pisen kako je bilo, sad jedva vidin tipkovnicu :razz:

baci
HEJ,,ja sam nov...pa bas ste svi neki studeti,,ja sam to zavrsio na vreme...nego,svi vi ste tamo odozdole..iz Teronije,,,ja sam u Brianzi...milano...ajde pisite..kakva je konbinacija..za neko druzenje ... ciao..

Back