Dimitrije95
Početnik
- Poruka
- 1
Pozdrav,mi smo mlada porodica sa dvoje dece iz Srbije,i već duže vreme planiramo da se preselimo u neku državu EU od kojih nam se Austrija najviše dopada. Po struci sam zavarivac,i u ovom poslu sam jos malo pa 10 godina. Nadam se da ću sa ovim zanatom uspeti pronaći posao iako sad već dobijam ponude od nekih firmi gde sam se prijavio.Odlicno govorim engleski i imam 5 godina Iskustva sa radom u EU na terenskim poslovima. Supruga govori Nemački na nivou sporazumevanja i ona i deca imaju Mađarske papire tako da bi ja išao preko radne vize. Ono što me zanima,koja je prosečna visina zarade koju treba da zaradimo nas dvoje a da ne moramo da radimo po 10-12 sati dnevno ili vikendima,da bi vodili pristojan porodičan život u Austriji? Ako je to moguće .Pod pristojan život mislim na to da pored osnovnih troškova (stan,računi,hrana, automobil) sebi možemo priuštiti letovanje,vikend izlete (ne svaki vikend) i dolaske za Srbiju po želji ili potrebi.Na žalost nemamo nikog ko bi nam mogao dati ovu informaciju pa bi bilo lepo ako ima neko iz Austrije da nam odgovori.