Život pisan srcem

"Usporio sam korake i stao posmatrati ulicu za ulicom, svaku uvek drugačiju od svoje susedne. Jedna je bila mrina, druga bludna, ali sve su bile mračne i s nekim prigušenim šumom muzike i glasova... Ovde je sve: žene i igra, piće i prizori, ovde su pustolovine, i prljave i velike, i sa tobožnjom zatvorenošću draži dvostruko. Poslednji fantastični ostaci puteno nesređenog sveta, gde nagoni još surovo i neobuzdano izbijaju. Te su negrađanske ulice mračna šuma strasti, uzbudljive su po onome što odaju, a izazovne po onome što skrivaju. O njima možeš sanjati."

~ Štefan Cvajg "Ulica na mesečini"

Sujeta.Da li smo uopšte svesni koliko smo sujetni...ili se pravimo da nismo...glumimo neko ludilo...Kada primam kritike na svoj račun...zaista se trudim da sagledam svoje greške...ako je potrebno i da se izvinim.
Neki to odrade drugačije...svoje greške prebace na drugoga...da bi postigli neku ličnu satisfakciju...da bi se osećali bolje. A da li se zaista osećaju bolje...mislim da ne...i da to što prikazuju ljudima...a rade nešto drugo...ispliva kad tad...pre ili kasnije.
Svi smo na neki način sujetni...neko manje...neko više...stvar je u tome kako se projektujemo.Voleo bih da sujeta postane zaboravljena ljudska osobina...a priznavanje svojih grešaka...malo za promenu izađe u prvi plan...

Sujeta. Kako se ne nasmejati. Sujeta, moja sujeta, stara pratilja.
I sta sa njom? Potapsem je po ramenu, dobro je dok je tu, znaci da sam jos medju zivima.
Sta vadi stvar? Odjednom, bezikakve najave naidjes na coveka divnog. On ti u trenu obasja sve i sve senke sujeta ludila i bezdusnosti pred svetloscu samo jednog coveka u nekom njegovom trenutku nestaju ko nista. Dugo jos nakon takvih susreta covek moze nositi neciju svetlost.

...sve ove priče koje ovdje pišemo su uglavnom životi koje je napisalo neko drugo srce..nečije...sve što nam se događa je život pisan srcem..i sujeta..i onaj mladoženja koji je otkrio svoju mladenku na grčkom vjenčanju..i ta mladenka..i svi naši postovi..sve je to život pisan srcem i sve je tako prekrasno i iskreno dok se krijemo iza avatara..imena..potpisa...svi smo mi ovdje iz nekog čudnog razloga..i zbog toga i ima toliko iskrenosti..jer nitko od nas ovdje nije imenom i prezimenom..gradom..selom..sudbinom..

...sve ove priče koje ovdje pišemo su uglavnom životi koje je napisalo neko drugo srce..nečije...sve što nam se događa je život pisan srcem..i sujeta..i onaj mladoženja koji je otkrio svoju mladenku na grčkom vjenčanju..i ta mladenka..i svi naši postovi..sve je to život pisan srcem i sve je tako prekrasno i iskreno dok se krijemo iza avatara..imena..potpisa...svi smo mi ovdje iz nekog čudnog razloga..i zbog toga i ima toliko iskrenosti..jer nitko od nas ovdje nije imenom i prezimenom..gradom..selom..sudbinom..

Dobro je dok se zivot pise ..srcem...jer to je znak da srca jos ima.Sto bi bilo kada ga ne bi bilo,a ionako ga je sve manje,ne smem ni zamisliti....Draga moja,pisati sakriven iza avatara,je bojim se postala jedna od retkih prilika,kada mozes pisati srcem i biti siguran da ti ga oni koji ga nemaju ili su ga negde usput izgubili,nece pokusati raskrvariti ili jos gore iscupati...misleci tako da ce svoj nedostatak nadoknaditi...svi smo mi ovde imenom i prezimenom,i gradom i selom i ponajvise sudbinom...samo je svakog od nas drugaciji povod,a uvek isti ili slican razlog doveo....zato nastavi pisati srcem...dok ga ima i dok kuca za ono o cemu pises...jer covek uvek i svuda sto god da govori...o sebi govori...pa tako i ovde ..i dok pise srcem...moze biti...a ne mora....ali biva,bojim se.

Mozes pisati srcem ili razumom ali to je sve zivot..u najvecem su to nase price ili necije u kojima se prepoznamo..osetimo istu nit vodilju ..istu misao..pa je napisemo.Onaj ko pise srcem njemu nije potreban avatar niti da se krije iza njega,ni ovde ni u rl...Srcem pises ili ne.. bar ja ne umem drugacije..pisem ono sto jesam..ono sto mislim i osecam bez obzira da li neko moze ovo moje srce koje na momente kuca kao da ce iz grudi da iskoci i povredi..Srca valjda za to i sluze..da budu povredjena...
Za jednog pesnika su mu na sahrani rekli..Pisao je srcem a takva olovka se ne kupuje u trafici.Ona je najredja i najskuplja olovka..nalazi se u nama i nema cenu.ima samo srce..
Koliko puta nisam mogla nista da napisem.. jer je sve sto bih rekla bilo je u meni nesredjeno..stisnuto..uplaseno..i onda cutim..cutim sve dok jednog trenutka ne sednem i krenem sa pisanjem..kao veceras..a to je slicno i u zivotu..kada se nadjete u prilici da neko prica sa vama a vi nema te sta da kazete..pa nastane nervozno naslanjanje na jednu pa na drugu nogu,namestanje kose,ceskanje uva,smrkanje u maramicu..srkanje kafe ..paljenje cigarete..razmisljanje sta da kazete..molite da vam zazvoni telefon...naidje neko poznat..bilo sta samo da prestane..ili pak obrnuto..kada imate zelju i sta da kazete..pa jos osobi koja zna da vas slusa..tada vam se pojavi onaj sjaj u ocima..blago zarumene obrazi..i pricate ..iskreno..puno..brbljate..pucite usne..smejete se pricajuci iz srca.. i to je zivot pisam srcem

Pisem ti ljubav svojim srcem
jer u istom pogledu mi smo blizina
pisem ti ljubav i odevam za tebe oblik ptice
da mogu doleteti tebi...
preko mora i planina i svih nebeskih visina...
da zajedno ostvarimo nas zivotni san.

u svakom slučaju..u današnje vrijeme je velika hrabrost i voljeti..nekad se hrabrost drukčije mjerila..bila je namijenjena za ratove...borbe..velike ideje velikih mislilaca...danas je hrabrost voljeti..pokloniti nekome golo srce na dlanu..jer sve što se moglo..zločesti ljudi su uništili..ali, eto..nikako da unište ljubav..i zato...VOLITE..JER, VELIKA SU SRCA KOJA VOLE...

Ako nesto kazete sa dovoljno zara, i ako Bogovi nemaju pametnija posla, vaseljena ponekad ume da se sklupca oko vasih reci. Reci su odvajkada imale snagu da promene svet. Pazite sta zelite. Nikada ne znate ko vas moze cuti. Ili sta, kad smo vec kod toga. Jer nesto mozda lunja kroz univerzume i nekoliko reci koje pogresna osoba izgovori u pravom trenutku moze zazvucati veoma primamljivo…

-Niko ne moze da unisti ljubav ! Sem nas samih u nama prema nekome ,moju ljubav pokusase mnogi da sruse pa cak i taj koga volim nazalost iz njemu poznatih razloga....ali to nije moguce!!!
.Bio mi je prijatelj i jeste jedan medju malobrojnima pravima ...i ostace .Mada ti moze biti najbolji prijatelj i najljuci neprijatelj -velika istina .Ali uvek odbacim ruzno i oprostim jer niko nije perfektan pa ni ja i prekrijem onim lepim sto me vezuje za tu osobu ,ne kao prema ljubavi, prijatelju vec kompletno kao prema coveku koji mi mnogo znaci.Moje niti sa njim su neraskidive ... tako je kako jeste i ne moze biti drugacije .I ma gde bio,dok me god ima i disem volecu ga pa makar se zemlja a i sve naokolo preokrenulo naglavacke.Svidjalo se to nekome ili ne ...:heart:

Aqarius, nadam se da ces ovo procitati
Nema razlike izmedju onog kako se odvijaju stvari preko kablova i kako bez kablova
jednako je tesko i bolno
ljudi koji u nasim godinama nisu vec svili gnezdo sa nekim su, e sad kakvi, ne umem da kazem bas lako
zasto je tako? Strah? Da li ista sem straha moze biti iza te nepremostive prepreke prema nekom kog osecas citavim bicem?
Mozda zeli nekog drugog? Pa rekao bi onda da zeli i voli drugog.
Da ne zeli mozda nesto drugo? Sta to covek moze zeleti sem ljubavi? Ljubav je jedino sto je coveku potrebno.
Samo je strah ono sto stoji izmedju dvoje ljudi, a strah nema veze sa kablovima.
Ono sto se desi ovde kroz reci desi se u fizickom svetu kroz pokret boje svetlost oseh, nekad i dublje nego kroz reci. I opet stoji kao strazar strah na ulazu u necije srce.
Ja sam to dozivela u fizickom svetu pre jedno pet odina, ista ta nemogucnost prolaza ka nekom, kao sto se desava ovde.
Meni su neke stvari koje si napisao ulile mnogo hrabrosti u dusu, zato imam hrabrosti da kazem
treba biti otvoren do j^^^, pa kud pukne
ja cumakar iz inata da imam ljubavi i nade za sto zivota a ne za ovaj jedan jedini
a oce li taj neko ko me sretne imati prozor i vrata prema svojoj dusi to je njegov problem
rat Aqarius, ne mir, rat

Poslednja izmena od moderatora:
ja cumakar iz inata da imam ljubavi i nade za sto zivota a ne za ovaj jedan jedini

Tu se slazemo Petrana do dna bih rekla i ja pa kud pukne :ok:
Blago tebi da mozes iz inata da imas ljubav i nadu ,ja to ne mogu :(
ili volim ili ne volim
:amen:

a oce li taj neko ko me sretne imati prozor i vrata prema svojoj dusi to je njegov problem
rat Aqarius, ne mir, rat

Dali taj neko ima dusu ...
Tu bih rekla u mom slucaju " ima i to kakvu ":aha:
ljubim ga u dusu :kiss:
prozor ... Zar se moze prestati voleti neko ko
se mnogo voli ?Zbog bilo kog drugog razloga ???
Ako to mozete super ste i lako vam je ... divim vam se .
Ja i to ne mogu :(-kako da prestanem da volim nekoga koga volim kao sebe ,
deo je mene - neizbrisivi deo mene .
Volim ga kad cuti ,volim ga kad se ljuti,volim ga kad me boli,volim ga u svim verzijama
....jednostavno volim ga konstantno !!!
Moze li sada tu ljubav da izmeni bilo ko ili bilo sta ?!
Moze -kada prestanem da disem cak i tada ,vec mi se desilo nesto
da zamalo prestanem sa tom funkcijom,
moja misao je bila upucena njemu ...ali prezivelo se :)
Svi brodovi idu u svoje luke
samo moja dusa u tvoje ruke :heart:

Poslednja izmena:
Aqarius, nadam se da ces ovo procitati
Nema razlike izmedju onog kako se odvijaju stvari preko kablova i kako bez kablova
jednako je tesko i bolno
ljudi koji u nasim godinama nisu vec svili gnezdo sa nekim su, e sad kakvi, ne umem da kazem bas lako
zasto je tako? Strah? Da li ista sem straha moze biti iza te nepremostive prepreke prema nekom kog osecas citavim bicem?
Mozda zeli nekog drugog? Pa rekao bi onda da zeli i voli drugog.
Da ne zeli mozda nesto drugo? Sta to covek moze zeleti sem ljubavi? Ljubav je jedino sto je coveku potrebno.
Samo je strah ono sto stoji izmedju dvoje ljudi, a strah nema veze sa kablovima.
Ono sto se desi ovde kroz reci desi se u fizickom svetu kroz pokret boje svetlost oseh, nekad i dublje nego kroz reci. I opet stoji kao strazar strah na ulazu u necije srce.
Ja sam to dozivela u fizickom svetu pre jedno pet odina, ista ta nemogucnost prolaza ka nekom, kao sto se desava ovde.
Meni su neke stvari koje si napisao ulile mnogo hrabrosti u dusu, zato imam hrabrosti da kazem
rat Aqarius, ne mir, rat
Nagledao sam se rata...pun mi je q...rata...mir je ono sto nas cini spokojnim...zapamti sta je tebi aquarius rekao...samo mir...lepa rec i gvozdena vrata otvara...:)

Tu se slazemo Petrana do dna bih rekla i ja pa kud pukne :ok:
Blago tebi da mozes iz inata da imas ljubav i nadu ,ja to ne mogu :(
ili volim ili ne volim
:amen:

Dali taj neko ima dusu ...
Tu bih rekla u mom slucaju " ima i to kakvu ":aha:
ljubim ga u dusu :kiss:
prozor ... Zar se moze prestati voleti neko ko
se mnogo voli ?Zbog bilo kog drugog razloga ???
Ako to mozete super ste i lako vam je ... divim vam se .
Ja i to ne mogu :(-kako da prestanem da volim nekoga koga volim kao sebe ,
deo je mene - neizbrisivi deo mene .
Volim ga kad cuti ,volim ga kad se ljuti,volim ga kad me boli,volim ga u svim verzijama
....jednostavno volim ga konstantno !!!
Moze li sada tu ljubav da izmeni bilo ko ili bilo sta ?!
Moze -kada prestanem da disem cak i tada ,vec mi se desilo nesto
da zamalo prestanem sa tom funkcijom,
moja misao je bila upucena njemu ...ali prezivelo se :)
Svi brodovi idu u svoje luke
samo moja dusa u tvoje ruke :heart:

U svakom slucaju ga volim ....ceo zivot...bojim se da cu ga voleti i posle zivota...u svakom slucaju...

Nagledao sam se rata...pun mi je q...rata...mir je ono sto nas cini spokojnim...zapamti sta je tebi aquarius rekao...samo mir...lepa rec i gvozdena vrata otvara...:)
Aquarius, mislila sam na rat za ono za sta smatramo da vredi
Ako je mir ono sto ti je potrebno, onda rat za mir
meni, meni je potreban rat, znaci meni rat za rat
Ocu da ratujem sa mirenjem sa onim u cemu sam se zatekla jutros
ocu da ratujem sa histericnim poduhvatima, da pravim bolja resenja
ocu da ratujem sa "tu se nista ne moze popraviti, sj^ebano je"
ocu da ratujem sa "danas su ljudi prazni"

U svakom slucaju ga volim ....ceo zivot...bojim se da cu ga voleti i posle zivota...u svakom slucaju...

Ne znam jel' ovo odgovor na moje pisanje ili tvoje misljenje o tvojoj ljubavi da si me citirala ....???

Ja ga ne volim ceo zivot zato sto ga nisam znala ranije
sem u mislima ,snovima ,masti -nije imao ime ,nije imao lik ...
Sada ta ljubav ima ime i mnogo vise od toga -
Ne bojim se uopste da cu ga voleti sve dok disem -znam !
:bye:

Aquarius, mislila sam na rat za ono za sta smatramo da vredi
Ako je mir ono sto ti je potrebno, onda rat za mir
meni, meni je potreban rat, znaci meni rat za rat
Ocu da ratujem sa mirenjem sa onim u cemu sam se zatekla jutros
ocu da ratujem sa histericnim poduhvatima, da pravim bolja resenja
ocu da ratujem sa "tu se nista ne moze popraviti, sj^ebano je"
ocu da ratujem sa "danas su ljudi prazni"

Necu da ratujem sa onim u cemu sam se jutros zatekla,...sta treba da uradim da se ne ponovi?
Necu da ratujem sa histericnim poduhvatima,hocu da pravim bolja resenja!
Necu da ratujem sa *tu se nista ne moze popraviti* sj^ebano je.Hocu da uradim sve da nesto popravim,nije sve izgubljeno.
Necu da ratujem sa *danas su ljudi prazni*.hocu da pokazem da u ljudima jos ima ljubavi,samo je pravim recima na povrsinu treba izmamiti.U ljudima jos ima srca,samo ga toplim recima treba zagrejati.U ljudima jos ima duse,samo se do nje toplinom i ljubavlju stize.
Necu da ratujem...hocu mir da u miru napravim sve planove kako da resim zagonetke koje mi mira ne daju...a resive su.

Ima ljubav za koju i ne znate da postoji...samo je osecate u svim prethodnim i ovom sadasnjem zivotu ..mirisete je,njuskate je..neuspesno napipavate..oblikujete je u snovima.. zamrsi vam kosu..zasuzi vam oci..na momente vas ucini nervoznom...nema je ..okrecete se trazeci je pogledom..trazite je u ocima drugih..gubite nadu .verujuci da je ni u ovom zivotu necete sresti ..a onda iznenada kao..munja ..sevne..dotakne vas...to su one ljubavi..vanvremenske ..za sve zivote.. pre,sada i buduce..

Cule zivotinje da meda ima listu za ubijanje.
Svi se uplasili,pa napokon uzvikne jelen da to vis ne moze
podneti i ode da upita medu da li je to tacno.
-Medo,cujem da imas listu za odstrel.Jel to tacno ?
-Imam
-Jesam li ja na toj listi ?
-Jesi

Sutradan jelena nadju mrtvog.
Drugi se ohrabri vuk i od emedi.
-Medo,cujem da imas listu za odstrel.
-Imam
-Jesma li ja na toj listi?
-Jesi.
Sutradan nadju vuka mrtvog.

Sledeceg dana odluci zeka da ode kod mede.
-Medo,cujem da imas listu za odstrel
-Imam
-Jesam li ja na toj listi ?
-Jesi
-A jel bi mogao da me izbrises sa te liste ?
-Nema problema..

Naravoucenije : Komunikacija je sve!

Back