Život na selu

Imate komad zemlje na selu, kućica i okućnica, neka zarasla njiva ili stari vinograd - šta biste uradili sa tim?
Posadili voće, uzgajali povrće, gajili neke životinje?
Kako biste preživeli od toga (čime biste dopunjavali budžet)?
Kako izgleda vaša seoska idila?
zasto mora covek koji da zivi na selu iskljucivo poljoprivredom da se bavi?
a neko ko zivi na selu ne moze da da bude lekar/programer/inzenjer, ili jednostavno radnik u fabrici ili su to zanimanja rezervisana isljucivo za one koji zive po gradovima?

zasto mora covek koji da zivi na selu iskljucivo poljoprivredom da se bavi?
a neko ko zivi na selu ne moze da da bude lekar/programer/inzenjer, ili jednostavno radnik u fabrici ili su to zanimanja rezervisana isljucivo za one koji zive po gradovima?
Zato sam ostavila prostor za to pitanjem - kako biste dopunjavali budžet?
Naravno da čovek može da živi na selu i da ne radi seoske poslove. Samo je (mmn) glupo ne posaditi makar svoj paradajz.

Imate komad zemlje na selu, kućica i okućnica, neka zarasla njiva ili stari vinograd - šta biste uradili sa tim?
sedim u fotelji gledam u bazen, pitam se da li da skočim sad ili kasnije, pijem martini promešan ne promućkan, pored mene bond, james bond lično maže mi ledja zaštitnim faktorom 100
voće se samo posadilo povrće se samo obralo
krave same napravile sir kajmak i puter.
seno miriše na pacco raban.
godina 2187 leta gospodnjeg….

Сувише сам лења да бих се тим стварима бавила.
Лепо звучи, али ту не може е, сад ме мрзи, сутра ћу...мора да се поштује време, календар природе.
Неће те краве саме да се помузу, треба им за зиму обезбедити храну, за сир стерилисати суђе, цедити, паковати, заливање засада обавезно...шта год да узмеш да радиш нема предаха, мора у континуитету, иначе се грешиш и са биљкама и са животињама.
Знајући себе, не...

Za sada je ideja da to na selu bude vikendica za opustanje. U njoj projektor za filmove, knjige, estetski privlacno...to zavisi od finansija.

A ovako, imam zelju da zivim u kuci, predgradju i prirodi. Ako se to ostvari, gledacu da uzgajam sta tu uspijeva, ako mi bude do toga. To je obaveza, a naviknuta sam na gradski stil zivota: druzenja, hobiji, i mnoge aktivnosti iz dokolice.

Kad budem starija, i ako se uželim uzemljenja na takav nacin, razmisljacu vise u tom smjeru: sta uzgajati itd.

Ja bih definitivno imala baštu - volim povrće. Znam da ima posla oko toga, ali moji su oduvek imali malu bašticu i znam ponešto o tome. Paradajz, paprika, tikvice, luk, peršun, šargarepa, malo krompira, malo boranije/pasulja uz pritku.
Za životinje nisam sigurna. Možda dve, tri kokoške.
To je više rekreacija, povezanost sa prirodom, znaš da je tvoj proizvod

Budžet cu dopunjavati prodajom rakije i meda. To kad odem u penziju ako budem zdrava dovoljno da mogu da se bavim necim. Možda kad pravim zimnicu da napravim više i za prodaju. Ima raznih mogućnosti ako su samo dopuna budžetu.

Back