Život koji živimo...

Maki 81

Poznat
Poruka
7.274
Šta su Vam godine donele, a šta oduzele?
Šta smatrate svojim uspehom?
Neostvarena želja?
Da li učimo na primerima iz života svojih roditelja? Šta ste od toga prihvatile i primenile, a po čemu se razlikujete od Vaših majki (odnosno po čemu se Vi muškarci razlikujete od svojih očeva)? Savet ili njihove reči koje su Vas inspirisale?
Šta zamerate svojoj voljenoj osobi? Zbog čega ste joj zahvalne?
Zašto sami sebe sputavamo?
Zašto većina osoba potencira svoje mane (ili nam ih drugi potenciraju), umesto isticanja vrlina? Zašto ne umemo da zavolimo sebe? Kako biti najbolja "verzija" sebe?

Poslednja izmena:
Neostvarena želja?
Da li učimo na primerima iz života svojih roditelja? Šta ste od toga prihvatile i primenile, a po čemu se razlikujete od Vaših majki (odnosno po čemu se Vi muškarci razlikujete od svojih očeva)? Savet ili njihove reči koje su Vas inspirisale?

Da ti čika Dragor preporuči jedan kanal na tubetu, vidim da postavljaš sebi i drugima prava pitanja...

https://www.youtube.com/channel/UC5tEELgWBfKbA9fVPRzBzPQ

Neostvarena želja?
uspehom smatram to što sam zadovoljna sopstvenim životom i sobom, vezom, poslom, zdravljem, finansijama etc
neostvarene želje sam se uvek trudila da ostvarim, kada dođe tren za to ili malo poguram i sama :D ima efekta..
nemam zamerku na sopstvene roditelje, imaju nas troje, ceo život su u braku/čini mi se od kada su bili deca:lol:/ dobri ljudi, još bolji roditelji, ne znam zašto imam averziju od braka, to sigurno nije zbog roditelja.

uspehom smatram to što sam zadovoljna sopstvenim životom i sobom, vezom, poslom, zdravljem, finansijama etc
neostvarene želje sam se uvek trudila da ostvarim, kada dođe tren za to ili malo poguram i sama :D ima efekta..
nemam zamerku na sopstvene roditelje, imaju nas troje, ceo život su u braku/čini mi se od kada su bili deca:lol:/ dobri ljudi, još bolji roditelji, ne znam zašto imam averziju od braka, to sigurno nije zbog roditelja.
Lepo je pročitati o skladnom braku i porodici, takvih primera je danas sve manje. Onda nemaš razloga za averziju, jer u životu garancije nema. Ima divnih žena i muškaraca, samo treba imati sreće i pronaći životnog saputnika. Sreće i mudrosti.

Neostvarena želja?

Да кренем редом:

Донеле су ми искуство и стрпљење, одузеле младост и жар.

Успех: породица, посао, стабилност...

Неостварена жеља: да радим као преводилац у некој топлој, далекој земљи.

На примеру родитеља сам научила много тога, успела да избегнем неке замке, применила оно што је било добро...

И послушала сам мајку, увек је говорила да не гледам шта она ради, него да је слушам како треба.

Па, захваљујући томе, живим потпуно другачије од ње и срећна сам због тога.

Инспирација? Мој отац, његово поштење, моја мајка, њена јачина.

Од ових питања може цео роман да се напише, али нећу више да давим.

Да кренем редом:

Донеле су ми искуство и стрпљење, одузеле младост и жар.

Успех: породица, посао, стабилност...

Неостварена жеља: да радим као преводилац у некој топлој, далекој земљи.

На примеру родитеља сам научила много тога, успела да избегнем неке замке, применила оно што је било добро...

И послушала сам мајку, увек је говорила да не гледам шта она ради, него да је слушам како треба.

Па, захваљујући томе, живим потпуно другачије од ње и срећна сам због тога.

Инспирација? Мој отац, његово поштење, моја мајка, њена јачина.

Од ових питања може цео роман да се напише, али нећу више да давим.

Mina, kako biste naslovili roman?
Hvala na inspirativnim odgovorima.

- - - - - - - - - -

Bilo bi dosadno da ti je nešto garantovano. Pobeda je slađa od sigurnosti...

Pobedu sami postižemo. Samo da ne bude Pirova.
I sigurnost ima svojih prednosti.

Neostvarena želja?
Jos uvek mi donose...
Svojim uspehom smatram nacin zivota koji vodim...
Nemam neostvarenih zelja, bar ne onih velikih... a ove male cu ispuniti...
Valjda ucimo, ne znam... mislim da sam naucila ali cesto se uhvatim kako sam ista kao oni ...
Inspirisali su me jer su posteni, jer su nama sve sto su mogli pruzili... ali pametno, nikad na gluposti...

Uh... zameram mu svasta... :lol: jer me trenutno nervira :lol:
Ali su sve to sitnice... ;)
Zahvalna sam mu na mnogo stvari, koje sam uz njega usvojila i prihvatila... smirio je buntovnika u meni :)

Mina, kako biste naslovili roman?
Hvala na inspirativnim odgovorima.

- - - - - - - - - -

Pobedu sami postižemo. Samo da ne bude Pirova.
I sigurnost ima svojih prednosti.

Можда баш овако како се зове твоја тема: Живот који живим...

Свачији живот је један роман, мојој примарној породици ни Династија није била равна :lol:

Било је ту свега и свачега, а живот који живим је само наставак.

Dete se neguje, žena je odrasla osoba.
Odrasli ljudi su odgovorni za svoju sreću.

Slažem se, ali ne treba reč negovati shvatiti u bukvalnom smislu. Negovati u smislu pažnje i vremena koje uzajamno jedno drugome posvećujemo. Odrasle osobe po definiciji jesu odgovorne, ali nemaju svi mogućnost izbora (na naš život utiče i niz drugih faktora, bolest, socio-ekonomski status, odnosi sa roditeljima). Potrebno je činiti i ustupke.

- - - - - - - - - -

Мушкарци такође воле сигурност, не видим чему ова опаска.

Slažem se. Možda se konstatacija da je ženama važnija sigurnost odnosi na činjenicu da nakon razvoda muškarci lakše nastavljaju svoj život (manje su posvećeni deci). Žene teže zasnivaju novu porodicu.

Slažem se, ali ne treba reč negovati shvatiti u bukvalnom smislu. Negovati u smislu pažnje i vremena koje uzajamno jedno drugome posvećujemo. Odrasle osobe po definiciji jesu odgovorne, ali nemaju svi mogućnost izbora (na naš život utiče i niz drugih faktora, bolest, socio-ekonomski status, odnosi sa roditeljima). Potrebno je činiti i ustupke.

- - - - - - - - - -

Slažem se. Možda se konstatacija da je ženama važnija sigurnost odnosi na činjenicu da nakon razvoda muškarci lakše nastavljaju svoj život (manje su posvećeni deci). Žene teže zasnivaju novu porodicu.

Не бих да нагађам, али учинило ми се да опаска није била безазлена, зато сам питала.

Небитно.

- - - - - - - - - -

evo, moje mišljenje je da lakše ulazue u priču, ako se nisu dobro udubili u prethodnu problematiku.

- - - - - - - - - -

Teže se odlučuju i za potomstvo, ako muškarac nije u stanju ni o sebi da se brine. Neke žene sam naljutio kada sam rekao da im ne treba feminizam, već sposobni muškarci.

I dalje stojim iza toga. Mladim ženama ne trebaju besmislene rodno izvedene titulice, već pouzdani muževi.

Teže se odlučuju i za potomstvo, ako muškarac nije u stanju ni o sebi da se brine. Neke žene sam naljutio kada sam rekao da im ne treba feminizam, već sposobni muškarci.

I dalje stojim iza toga. Mladim ženama ne trebaju besmislene rodno izvedene titulice, već pouzdani muževi.

Има ту само један мали проблем, нема на свету довољно поузданих и способних мушкараца, те су жене приморане да се и саме мало потруде.

Има ту само један мали проблем, нема на свету довољно поузданих и способних мушкараца, те су жене приморане да се и саме мало потруде.

Nisu sve žene ni vredne takvog čoveka. Teško primiti loptu na grudi, ali tako je. U doba velike krize dvadesetih godina prošlog veka, bilo je najmanje razvoda u SAD. U teškim vremenima i osrednji muškarac je zlata vredan. Poslova je bilo samo na skelama, sa kojih se može pasti jednom... ni drugi poslovi nisu bolji, prljavi, teški, loše plaćeni ali ipak kaplje neka kinta da se preživi...

Gde država preuzme ulogu zaštitnika žene umesto čoveka za koga bi se udala, dolazi do degenerizacije oba pola u toku par generacija, kao i niskog nataliteta i velikog broja razvoda. To su neprirodna rešenja, organizovana savremena država postoji dva tri veka unazad... Biološke uloge muškarca i žene desetinama hiljada godina unazad. Biologija se ne može reformisati socijalnim konstruktima.

Nisu sve žene ni vredne takvog čoveka. Teško primiti loptu na grudi, ali tako je. U doba velike krize dvadesetih godina prošlog veka, bilo je najmanje razvoda u SAD. U teškim vremenima i osrednji muškarac je zlata vredan. Poslova je bilo samo na skelama, sa kojih se može pasti jednom... ni drugi poslovi nisu bolji, prljavi, teški, loše plaćeni ali ipak kaplje neka kinta da se preživi...

Gde država preuzme ulogu zaštitnika žene umesto čoveka za koga bi se udala, dolazi do degenerizacije oba pola u toku par generacija, kao i niskog nataliteta i velikog broja razvoda. To su neprirodna rešenja, organizovana savremena država postoji dva tri veka unazad... Biološke uloge muškarca i žene desetinama hiljada godina unazad. Biologija se ne može reformisati socijalnim konstruktima.

Ако кренеш да се враћаш толико година уназад стићи ћеш до матријархата.

Боље да останемо у садашњости.

Back