zivot je zakon...

То да је живот закон се може сагледавати на разне начине. Рецимо у Америци постоје групе које воде активну кампању "за живот", а против абортуса. Осим тога, ставио сам на филозофији тему у којој говорим о декаденцији савремене цивилизације која се испољава на примеру хомосексуалности. Ето, њихов однос нема много везе са животом - јер такав секс не може дати продужетак живота.
То су све филозфска питања...

А моје време тек долази. Не пролази, јер ја сам бесмртан.

Hmmm... Homoseksualnost nije "dekadencija savremene civilizacije". Postojala je još u Sparti.
"Produžetak života" nije uvek i nužno svrha seksa.

Hmmm... Homoseksualnost nije "dekadencija savremene civilizacije". Postojala je još u Sparti.
"Produžetak života" nije uvek i nužno svrha seksa.

Продужетак живота је извор здравог сексуалног нагона. Као што је и одржање живота извор глади, мада неко огладни чим види нешто лепо за јело (што кажу "гладне очи"). Дакле, то су природни нагони иако исход може бити софистициранији.
Што се тиче Спарте, лепо сам рекао да је само античка култура имала педерастију и у фази у којој је цветала. То је због идеала савршеног тела, значи и савршеног мушког тела, лошег односа према женама, које нису ни сматрали за људе... Култура настала у северној Европи око 1000. године нема такве основе. Зато је популарност гејева отприлике исто што и комерцијално празновање Нове године и Божића које већ почиње у новембру. Једнооставно декаденција каква је била и у Римском царству. Али и то је ЖИВОТ. Значи конза:lol::lol::lol::lol:

Продужетак живота је извор здравог сексуалног нагона. Као што је и одржање живота извор глади, мада неко огладни чим види нешто лепо за јело (што кажу "гладне очи"). Дакле, то су природни нагони иако исход може бити софистициранији.
Што се тиче Спарте, лепо сам рекао да је само античка култура имала педерастију и у фази у којој је цветала. То је због идеала савршеног тела, значи и савршеног мушког тела, лошег односа према женама, које нису ни сматрали за људе... Култура настала у северној Европи око 1000. године нема такве основе. Зато је популарност гејева отприлике исто што и комерцијално празновање Нове године и Божића које већ почиње у новембру. Једнооставно декаденција каква је била и у Римском царству. Али и то је ЖИВОТ. Значи конза:lol::lol::lol::lol:

Jašta.
Tvoj život - tvoj "zakon".
Moj život - moj "zakon".
Nečiji život - nečiji "zakon".

Homoseksualnost je postojala uvek, nevezano za ideal savršenog muškog tela.
A šta je sa ženskom homoseksualnošću? Sapfo? Ima li to veze sa idealom savršenog ženskog tela?

Знаш шта, овде то није тема, а на филозофији су тему закључали. Имаш тамо мој текст, па лепо ти пише да постоје случајеви када постоје такве склоности урођено. Постоје и код животиња. Друго је што неко тиме парадира, укључујући и оне којима је "живот закон". Иначе, урођена је и хемофилија... и монголоидност.

Иначе, слажем се. Кад Веља крадуцка, а не краде то је његов живот, дакле то је закон.
Мој живот је мој закон
I AM THE LAW ;)

Знаш шта, овде то није тема, а на филозофији су тему закључали. Имаш тамо мој текст, па лепо ти пише да постоје случајеви када постоје такве склоности урођено. Постоје и код животиња. Друго је што неко тиме парадира, укључујући и оне којима је "живот закон". Иначе, урођена је и хемофилија... и монголоидност.

Иначе, слажем се. Кад Веља крадуцка, а не краде то је његов живот, дакле то је закон.
Мој живот је мој закон
I AM THE LAW ;)

Čitala sam šta si napisao na pdf. Filozofija.

Neka paradira, ko hoće da paradira. To spada u domen ljudskih sloboda.

Yes, I agree.
I am the law, also.8-)

То да је живот закон се може сагледавати на разне начине. Рецимо у Америци постоје групе које воде активну кампању "за живот", а против абортуса. Осим тога, ставио сам на филозофији тему у којој говорим о декаденцији савремене цивилизације која се испољава на примеру хомосексуалности. Ето, њихов однос нема много везе са животом - јер такав секс не може дати продужетак живота.
То су све филозфска питања...

А моје време тек долази. Не пролази, јер ја сам бесмртан.

A?

Mnogo vremena provodim mojoj u basti... ne valja

Нешто би ми паде напамет... можда има везе, можда не...
Како је у језику основа мишљења требало би проучити коришћење заменице СВОЈ у српском. Колико знам Енглези то слабо користе, а стално имају MINE ово-оно...
Ми опет имамо оно СВОЈ НА СВОМЕ... што ће рећи можда је то и колективно, значи не засновано на егоизму... Значи саборност ;)

Нешто би ми паде напамет... можда има везе, можда не...
Како је у језику основа мишљења требало би проучити коришћење заменице СВОЈ у српском. Колико знам Енглези то слабо користе, а стално имају MINE ово-оно...
Ми опет имамо оно СВОЈ НА СВОМЕ... што ће рећи можда је то и колективно, значи не засновано на егоизму... Значи саборност ;)

Jok, to znači "kolektivno nesvesno".

Da, ako posmatramo nesvesno ne filozofski već surovo svakodnevno. Kolektivno nikako nema veze za tokom svesti kod svakog pojedinca. A sabornost je duhovna kategorija koju mnogi nažalost u današnjoj Srbiji nju ne mogu osetiti a ni opipati. Ni nervnim završecima a kamoli sivim ćelijama.

Zivot je zakon je super slogan, jer se odnosi na ambis koji postoji izmedju onoga sto je legitimno (zivot) i onoga sto je legalno (preambula, recimo, Miskovic). I dok bi osnovna ideja zakona trebalo da bude zastita zivota, kod nas cak i zakonski akti deklarativnog karaktera sputavaju ono najlegitimnije.

Zaista treba imati IQ glasaca radikala pa ne skapirati ovaj slogan.

Ja sam u ovom prosvetitljskom zanosu skroz zastranio!

Zapljunuo sam se po partijskoj duznosti :kez:, a da nisam ni video o cemu je tema :rumenko:

Zivot bi samo u zivotinjskom drustvu trebalo da bude otelovljen kao zakon. U prirodi misim da i nije bas tako. Tu postoje neki zakoni (gravitacije, kondenzacija materije i energije i trista cuda), a zivot mi se cini samo kao posledica tih zakona. Mada darvinisti kazu da nista nije slucajno. A fizika da nema slobode u prirodi. Tako da ako zivot nije zakon, onda se bar drzi zakona. Dok moze...

To za pederastiju i helenski svet prosto nije tacno! Posredi je rdjavo tumacenje Platonovog koncepta Erosa. On razlikuje fizicku ljubav sa/prema zenama (i prokreaciju) i "poradjanje vrline" kod ucenika (bez sexualne edukacije), to je pocetak hodosa ka saznanju. Telo je u Grckoj bilo sveto i sasvim sigurno je "homopenetracija" bila najstroze tabuizirana.

A homoseksualci su samo produkt evolucije: zajedno sa seksom koji nema za cilj produzenje vrste, zajedno sa empatijom, altruizmom, dve ruke, dve noge, etc. Prosto se zivotinje prilagodjavaju uslovima ove prenaseljene planete. To je par excellence prirodna stvar.

Zivot je zakon je super slogan, jer se odnosi na ambis koji postoji izmedju onoga sto je legitimno (zivot) i onoga sto je legalno (preambula, recimo, Miskovic). I dok bi osnovna ideja zakona trebalo da bude zastita zivota, kod nas cak i zakonski akti deklarativnog karaktera sputavaju ono najlegitimnije.

istina,ali - na zalost, isti IQ je preduvjet da povjerujemo onome tko pomenuti slogan izgovara...

samo odosmo mi ot, jel da? :)

Pa ti idi i hrani se u merkatoru :lol:

Zaista treba imati IQ glasaca čedoida pa ne skapirati osnove ekonomije.

A homoseksualci su samo produkt evolucije: zajedno sa seksom koji nema za cilj produzenje vrste, zajedno sa empatijom, altruizmom, dve ruke, dve noge, etc. Prosto se zivotinje prilagodjavaju uslovima ove prenaseljene planete. To je par excellence prirodna stvar.

Evo ti Vragan dokaz za gornji post. Pitaj ih što traže onda da imaju jednaka prava da usvajaju decu kao heteroseksualni parovi? :lol:

Imaš Nin od pre mesec-dva gde je Duh Sekire elaborirao o njima u kolokvijalnoj raspravi sa Basarom oko njihovog IQ-a. Tako se i zove članak "Čedoidi". Zanimljivo da ih je tako prozvao jedan klinac odavde iz DO. Kumstvo je to bre! :lol:

je l' ovo priča o životu ili čedi?
po meni, život, ovozemljski, je takav da nam svima daje dovoljno vremena da se izgradimo kako treba...ako znamo šta hoćemo da budemo u životu. ldp i slične baljezgarije me ne zanimaju....a da vreme leti - leti. to je tačno.
moja deca su skoro porasla, a ja još mislim da imam 22. to je možda nekad bedak, a možda i nije.
ako se sačuva čistota duše (koliko toliko) - život je večan, pa je onda i zakon.

Back