Cro_čvarak
Iskusan
- Poruka
- 6.227
Evo voziš se bržom trakom i odostraga dolijeće moćni skupi bolid. Ja se uredno maknem udesno pa neka on piči, kad prodje nastavim zaobilaziti ove u sporijoj traci. Taj koji me prošao ima skuplja kola, ja nisam ljubomoran, on zna već kako je doša do njih, ja ne znam. To ne znači da je išta pogrešno željeti imati skuplja kola, više zaradjivati, napredovati, otvoriti nešto svoje i sl. Nisam najbrži ali medju sam bržima na cesti, one koje zaobilazim, oni isto ne rade ništa loše, voze kako znaju. Ponekad zaobiđem stariji automobil oljuštene boje bez klime(otvorena stakla po vrućini). Ja imam novije vozilo solidne brzine s klimom, čini li me to boljim i vrijednijim od onoga bez klime s propalom bojom? Baš i nije, ja ništa ne znam o njemu, ko zna kakav je život imao, a možda ima drugi automobil s klimom i dobrom bojom. Materijalno nas ne čini boljima ili lošijima, ne triba biti zavidan ni onome u novom Audi Q8(npr) ili smatrati nekoga u Citroen Saxu iz 1996(npr) da je manje vrijedan.
Druga stvar kod automobila je strah, vožnja automobila nosi određeni rizik. Vozim normalno i pokušavam uočiti što više toga na cesti, predvidjeti situacije i sl. Naravno nije moguće biti siguran da ti se nesreća nikada neće dogoditi. Što onda činiti? Ne voziti više automobil ili i ne sjesti više ni kao putnik? naravno ne, razumni rizik moraš prihvatiti, uostalom može te udariti auto kao pješaka, možeš pasti niz stepenice, biti napadnut od nekog manijaka ili što li već...
Druga stvar kod automobila je strah, vožnja automobila nosi određeni rizik. Vozim normalno i pokušavam uočiti što više toga na cesti, predvidjeti situacije i sl. Naravno nije moguće biti siguran da ti se nesreća nikada neće dogoditi. Što onda činiti? Ne voziti više automobil ili i ne sjesti više ni kao putnik? naravno ne, razumni rizik moraš prihvatiti, uostalom može te udariti auto kao pješaka, možeš pasti niz stepenice, biti napadnut od nekog manijaka ili što li već...