Život je igra ili borba?

Stvar izbora. Možemo odlučiti da na život gledamo kao na igru ili na borbu.
Ako je borba, onda smo ozbiljni, odlučni, odrasli. Vau.. kako ego tu raste..
Ako je igra, onda smo srećni. A kad smo mi srećni, srećni su i oni oko nas.

Šta vi birate?
Za mene je odavno formula "Do or Die".
Da li je igra ili borba... Biće da su to sve borbene igre sa malim razmacima i bez mnogo pravila.

***I od mene čestitke na svemu do sad i navijačko raspoloženje u odnosu na tebe za u ubuduće, draga!
Na zanimljiv datum si rođena!
🌬️🎂🍀

U samom pitanju da li je život igra ili borba, rekao bih ni jedno ni drugo, jer u oba pojma život prethodi, a šta je život?
Igra i borba su posledice života, definišu se tek odredjenim djelovanje, a život je bez tih odredjenja sam po sebi je nešto što se dešava, djeluje, i može da objedinjuje, dok se kasnije tim djelovanjem odredjuje tačno da li je to igra ili borba, može biti i jedno i drugo, npr. partija šaha.
Sa druge strane, život ne mora biti ni borba ni igra, može da bude i hibernacija..
Po nekoj tupoj definiciji, ispada da je "life is life.."

U samom pitanju da li je život igra ili borba, rekao bih ni jedno ni drugo, jer u oba pojma život prethodi, a šta je život?
Igra i borba su posledice života, definišu se tek odredjenim djelovanje, a život je bez tih odredjenja sam po sebi je nešto što se dešava, djeluje, i može da objedinjuje, dok se kasnije tim djelovanjem odredjuje tačno da li je to igra ili borba, može biti i jedno i drugo, npr. partija šaha.
Sa druge strane, život ne mora biti ni borba ni igra, može da bude i hibernacija..
Po nekoj tupoj definiciji, ispada da je "life is life.."

Zivot je problem - nemas zivot - nemas problem.

neko problem resava igrom, neko borbom, neko izolacijom/hibernacijom/meditacijom ili nekom drugom vrstom neucestvovanja u resavanju problema ('Manji problemi se uspesno uklanjaju vecim - Dusko Radovic)

Zivot je problem - nemas zivot - nemas problem.

neko problem resava igrom, neko borbom, neko izolacijom/hibernacijom/meditacijom ili nekom drugom vrstom neucestvovanja u resavanju problema ('Manji problemi se uspesno uklanjaju vecim - Dusko Radovic)
Bliska je veza izmedju problema i uslova.
Ne samo nakon rodjenja, već i pre toga, u stomaku ljudsko biće je uslovljeno i mora premostiti i eliminisati odredjene probleme najpre da bi opstalo, tako što ispuni uslove, npr. pupčana vrpca je ispunjen uslov i rješava odredjeni problem, to priroda sama radi.
Nakon rodjenja, i kada se uspostavi svijest, onda čovjek postaje svejstan svojih problema, neki problemi mogu biti egzistencionalni, problemi u vezi ishrane i zdravlja, dok mnogi problemi mogu biti izmišljeni, ili prouzrokovani djelovanjem odredjene volje koja je u sprezi sa nekim umišljenim, projektovanim i prihvaćenim željama koje mogu biti različite izmedju jedinki.
Pitanje je onda, da li je nužno u životu imati problem, zašto jeste i zašto nije?

Back