Život je borba

Nina Bubica

Zainteresovan član
Poruka
132
Ako je život borba, a jeste, kako onda funkcionišu planovi?
Ako bi pitali boksera ili bilo kojeg borca iz druge discipline pred borbu, kako planiraš da pobjediš protivnika, da li to ima smisla?

Pominjali smo na prethodnim temama, pre, tj. da inteligentni ljudi, koji imaju fokus na lijevu stranu jednakosti su često previše brižni, previše kalkulišu, dok je život varijabilan i nestabilan, tako da dok se matematička formula piše, brojevi se mijenjaju dok se računa, život jednostavno ima moć da ih podmeće i mijenja u trenutku, te često dolazi do pogrešnog rezultata, neočekivanog, samim tim i do raznih loših osjećanja i stanja, a sa druge strane ljudi manje inteligentni su više fokusirani na desnu stranu jednakosti, tj. na rezultat koji dolazi iz neke matematike koja se sama sabira, prihvataju to i idu dalje ne lupajući mnogo glavu, pa su nerjetko srećniji od ovih prvih.

Opet, nije pametno biti kao muva bez glave, bez ikakvog plana, a ni previše da se planira, biti u mjestu, gdje je mudrost? Kako vi to...?
Kada ja resavam ima vise jednakosti sa leve strane

brutaLzz

Domaćin
Banovan
Poruka
3.406
Ako je život borba, a jeste, kako onda funkcionišu planovi?
Ako bi pitali boksera ili bilo kojeg borca iz druge discipline pred borbu, kako planiraš da pobjediš protivnika, da li to ima smisla?

Pominjali smo na prethodnim temama, pre, tj. da inteligentni ljudi, koji imaju fokus na lijevu stranu jednakosti su često previše brižni, previše kalkulišu, dok je život varijabilan i nestabilan, tako da dok se matematička formula piše, brojevi se mijenjaju dok se računa, život jednostavno ima moć da ih podmeće i mijenja u trenutku, te često dolazi do pogrešnog rezultata, neočekivanog, samim tim i do raznih loših osjećanja i stanja, a sa druge strane ljudi manje inteligentni su više fokusirani na desnu stranu jednakosti, tj. na rezultat koji dolazi iz neke matematike koja se sama sabira, prihvataju to i idu dalje ne lupajući mnogo glavu, pa su nerjetko srećniji od ovih prvih.

Opet, nije pametno biti kao muva bez glave, bez ikakvog plana, a ni previše da se planira, biti u mjestu, gdje je mudrost? Kako vi to...?

život je borba sve dok se borimo za vazduh
vazduha ima dovoljno ali sad zavisi kad odlučimo da prestanemo da dišemo

odluka je na nama...

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.674
Nato, pobjede su uglavnom slatke ali mogu biti Pirove! Porazi nas mogu ojačati, ali takodje mogu da nas osakate, da naprave invalide!

Fleksibilnost da, to je u suštini adaptacija, što pre to bolje, jer vremenom se povećava cijena koja se plaća, dok pogrešna odluka može da iznosi max cijenu.

"potpetice, zvec, zveckaju, uzbudjenje djevojke trebaju..." :] izazov, rizik, adrenalin, je više za vrhunske igrače, mir je za one lošije, daje sigurnost, ali nerjetko i dosadu.
Зависи чеми желиш да се адаптираш.
Превише материјалистички размишљаш и ја то разумем. Само се надам а и желим ти да здрав телом и духом дочекаш моменат када ћеш да схватиш да је материјално ништа, прах и пепео.
Оно што градиш унутар себе је право благо, а запитај се колико је теби као живом бићу заиста потребно. Колико кревета, аутомобила, кућа, сатова, телефона, телевизора, фотеља...???
Знам, знам треба нешто изградити, треба децу одшколовати, али ипак?
Поклекни под притиском материјалистичког и потрошачког друштва и остаћеш роб заувек. Онда нити размишљамо нити разговарамо на истим таласним дужинама.

Мој живот јесте борба, али сам и поред многих изгубљених битки у крви ипак још увек победник и кад погледам уназад, ништа не бих мењала јер баш такав пут водио до мене овакве а ову овакву волим.

Steinadler

Poznat
Moderator
Poruka
7.480
Зависи чеми желиш да се адаптираш.
Превише материјалистички размишљаш и ја то разумем. Само се надам а и желим ти да здрав телом и духом дочекаш моменат када ћеш да схватиш да је материјално ништа, прах и пепео.
Оно што градиш унутар себе је право благо, а запитај се колико је теби као живом бићу заиста потребно. Колико кревета, аутомобила, кућа, сатова, телефона, телевизора, фотеља...???
Знам, знам треба нешто изградити, треба децу одшколовати, али ипак?
Поклекни под притиском материјалистичког и потрошачког друштва и остаћеш роб заувек. Онда нити размишљамо нити разговарамо на истим таласним дужинама.

Мој живот јесте борба, али сам и поред многих изгубљених битки у крви ипак још увек победник и кад погледам уназад, ништа не бих мењала јер баш такав пут водио до мене овакве а ову овакву волим.
Manja je mogućnost izbora što se adaptacije tiče, tj. te situacije na koje bi trebali da se adapritamo su nam više servirane, jednostavno se nadjemo u njima, gde ti situacija postavlja zadatak ili izazov koji treba nekako da prevazidješ, rebus koji treba da riješiš, ako si sposoban, ako ne, situacija odnosi pobjedu, dok pak neke svjesno biramo.
Što se tiče filozofskog pogleda, više sam materijalista, idealista nisam. Tj. vjerujem da je um kao i svijest biohemija procesa mozga i to je to.
E sad, Nato, ne znam otkud ubacuješ te atribute koji se u tvojoj poruci na mene odnose. Atribute koji se vezuju za pohlepu (kreveti u većim količinama, kuće, automobili, satovi...), potrošačko, društvo, rob i sl. Nato aman si popila malo, ja sam trezan pa nismo na istoj frekfenciji, ti si na AM ja sam FM, trenutno, ali može se to podesiti... :]
Ne, nisam takav, daleko od toga. Za mene je odgovor balans! (Ne jogurt, mada nije loš ni on... kefir bolji...). Balans je zdravlje, disbalans je bolest, tako da smatram da je previše materijalizma bolest, ta enormna energija pohlepe koja nagoni čovijeka da svoj dagocjeni resurs, vrijeme, troši samo na to gomilanje koje postaje samo po sebi cilj, beskonačan cilj koji se po svojoj prirodi ne ostvaruje, kao beskonačna petlja, što bi programeri rekli, koja vodi u fatal error.
Tako isto, smatram da mnogi ljudi koji su u ekstremnoj suprotnosti sa materijalizmom, tj. lete u duhovnim oblacima iluzija, metafizike, religije, šizike i ostale šizike, u debelom nezdravom disbalansu.
Takodjer, smatram što se materijalnog tiče, da je to temelj, dakle ono prvo na čemu se nešto gradi, kod nekoga je dubilji, kod nekoga ne, ali treba da postoji, slab temelj urušava kuću, prosto. Tek na tom temelju idu ostale stvari, dok su stubovi nosači ono duhovno u nama.

Poslednja izmena:

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.674
Što se tiče filozofskog pogleda, više sam materijalista, idealista nisam. Tj. vjerujem da je um kao i svijest biohemija procesa mozga i to je to.
E sad, Nato, ne znam otkud ubacuješ te atribute koji se u tvojoj poruci na mene odnose. Atribute koji se vezuju za pohlepu (kreveti u većim količinama, kuće, automobili, satovi...), potrošačko, društvo, rob i sl. Nato aman si popila malo, ja sam trezan pa nismo na istoj frekfenciji, ti si na AM ja sam FM, trenutno, ali može se to podesiti... :]

На твоју перспективу сам и мислила. 😁
Остало је писано у потенцијалу, дакле не као твоји атрибути, већ потенцијала последица такве перспективе.

Ех сад, могла бих да ти откријем тајну Нате и пијанства, али овако је занимљивије. 😊

Иначе, ја умем да певам у свим тоналитетима.. :D

bezimeni1

Primećen član
Poruka
635
Ne volim tu recenicu. Boris se, protiv koga ili cega? Kako tom nekom nevidljivom neprijatelju da jednom zestoko doakas i da se konacno izboris jednom za svagda, a ne da se non-stop boruckac bez izlaza kao da si neki hrcak unutar tocka? Lepsi je smisao ziveti za uzitak, da je borba lepa ne bi je svi izbegavali, to je samo nuzno zlo kojeg se sto pre treba otarasiti ili jednostavno razmisljati ka cilju uzitka a ne o vecitoj borbi protiv necega. Motiv je drugaciji a cilj za uzicima koji je lepsi svakako te isto tera na funkcionisanje.

Steinadler

Poznat
Moderator
Poruka
7.480
Ne volim tu recenicu. Boris se, protiv koga ili cega? Kako tom nekom nevidljivom neprijatelju da jednom zestoko doakas i da se konacno izboris jednom za svagda, a ne da se non-stop boruckac bez izlaza kao da si neki hrcak unutar tocka? Lepsi je smisao ziveti za uzitak, da je borba lepa ne bi je svi izbegavali, to je samo nuzno zlo kojeg se sto pre treba otarasiti ili jednostavno razmisljati ka cilju uzitka a ne o vecitoj borbi protiv necega. Motiv je drugaciji a cilj za uzicima koji je lepsi svakako te isto tera na funkcionisanje.
Život je sam po sebi izazov. Za taj užitak, ili hedonizam, potrebno je da se izborimo. Eskiviranje borbe, vodi ka gubitku. Potrebna je hrabrost.