- Poruka
- 361.300
Da li neko ima iskustvo,da je otišao i ostao i da je zadovoljan životom i radom u Sloveniji
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
skoro sviDa li neko ima iskustvo,da je otišao i ostao i da je zadovoljan životom i radom u Sloveniji
pa i nije se mnogo toga promenilo od tih vremena....Наш народ има ону пословицу. "Свуда прођи - својој кући дођи".
Питали ме Словенци (који нису осетили оне ударе које и Србија - рат, санкције, транзиције, мафија.. и сл.) како живи народ у Србији? Како то мислите? (питам ја њих). Па то.. читамо у новинама. Плата 150 марака (тад још биле марке), а трошкови живота 300 марака. Одакле набаве људи тих додатних 150 марака. Раде два посла, кажем ја. Пошаљу им рођаци из иностранства. Словенци се замислили, па ће ме опет питати.. (темељан народ, паметан, лепо васпитан) а добро.. не може свако имати рођака у иностранству, нити бити способан за више послова у исто време. Шта раде такви људи?
Ја ни пет ни шест, (заиста ни секунда нисам размишљао, него ко из пушке): Ех, шта ће радити? Па ЦРКНУ ваљда.
Да сам рекао нешто вансеријски шокантно (иако би у то време сваки овдашњи тако реко, јер кад сам се вратио, остали домаћи вршњаци Срби су ми рекли да .. па то је то. Добро си реко. Како другачије? И ја би исто)... схватио сам по чудном мууууку, душевном потресу и изразу на њиховим лицима да их је то и шокирало и дубоко баш потресло.
Они то не могу, чини се да схвате. Да за њих ко народ нема ни вође неког, који пази на њи, ни међусобних веза солидарности и помоћи, него да је све - покидано у фронцле. Да је сваки удар који се прима до коске и балчака. Да смо ми Срби дежурни кривац силницима, ето, поново тупимо туђе сабље, сад економске.
Prelepa zemlja,čista,zelena sa bistrim rekama,u kojem svi znaju srpsko hrvatski jezik.Plate dobre,regres minimum 1200e koji dobijaju i penzioneri,decji dopltatak,pomoć za stare,besplatan prevoz za sve penzionere i slično.
Hrana duplo jeftinija nego kod nas,gorivo jeftinije,svi narodi žive u slozi i rade zajedno.Prava mala Jugoslavija...
najveci broj samoubistava u toj drzavi u poredjenju sa drugim zemljama u EU.Da li neko ima iskustvo,da je otišao i ostao i da je zadovoljan životom i radom u Sloveniji
Po Sputnjiku ili Informeru ?najveci broj samoubistava u toj drzavi u poredjenju sa drugim zemljama u EU.
na tvoju zalost, po Rotschildovoj statistici.Po Sputnjiku ili Informeru ?
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija/v-sloveniji-upada-stevilo-samomorov-2690840/na tvoju zalost, po Rotschildovoj statistici.
Словенци су само поштени, па објављују бројке. У Србији се то давно не бележи, не јавља, и чак у новинама изоставља. А приватно сваком мало сазнаш да је било негде, а новине нису јавиле.najveci broj samoubistava u toj drzavi u poredjenju sa drugim zemljama u EU.
Nemoj leba ti,sasvim je dobro i ovakoa da, ovo su novi podaci. Sa prvog mesta na zadnje mesto.........za samo par godina.
Eto mene u slo.
Чекај зар ти не смета што су Словенци наопак народ? Оно.. човека зову Господом, ("Господ Љубота, како сте кај? Јел гре почаси?"), а за Господа кажу Господин. Оно.. "гремо се помолити Господину"? То ваљда човеку треба да буде репер одма да је залуто негде... макар да се чиска, бриска и да су јаке плате, и савети латина за практичан живот верника да смо споља углађени, а унутра коме како буде.
Malo mi sve to glupavo sa mešanjem vere, nacije i sve to. Ljubljana je najbogatiji grad u Sloveniji a gradonačelnik je naš čovek i to već decenijama. Pitanje je kakva je zemlja i kako se živi. S obzirom da sam tu, napisao sam kako jeste. Iskreno. Da li će me zvati gospod, gospodin ili Ljubota, to me baš i zaboli, dokle god su ljubazni, prijatni i korektni. I još nešto, imaju svoj jezik, ali svi znaju naš i kad si njima u društvu ili u trgovinama, priča se srpski.Чекај зар ти не смета што су Словенци наопак народ? Оно.. човека зову Господом, ("Господ Љубота, како сте кај? Јел гре почаси?"), а за Господа кажу Господин. Оно.. "гремо се помолити Господину"? То ваљда човеку треба да буде репер одма да је залуто негде... макар да се чиска, бриска и да су јаке плате, и савети латина за практичан живот верника да смо споља углађени, а унутра коме како буде.
Ће се изненадиш пај шта ти каже бата твој из Србије. Словенија да је доживела волке ломове (а доживела би само да је православна)... мислиш да би се још игде причо словеначки. Би мало морген. Него се снага Србије не види голим оком него срцем. Ал то не видиш у првом културном шоку (кад си тамо први пут па осто).
Ко срца нема - ето му белог света (па и Словеније) - нек иде и нек броји паре и песак морски. Па кад изброји - нек се врати.
brt to su lažni osmesi veruj mi.. znam ja to, prošo sam tu školuMalo mi sve to glupavo sa mešanjem vere, nacije i sve to. Ljubljana je najbogatiji grad u Sloveniji a gradonačelnik je naš čovek i to već decenijama. Pitanje je kakva je zemlja i kako se živi. S obzirom da sam tu, napisao sam kako jeste. Iskreno. Da li će me zvati gospod, gospodin ili Ljubota, to me baš i zaboli, dokle god su ljubazni, prijatni i korektni. I još nešto, imaju svoj jezik, ali svi znaju naš i kad si njima u društvu ili u trgovinama, priča se srpski.
Ovde se toliko ljudi doselilo iz Srbije i Bosne, da su pravi Janezi vrsta u izumiranju.brt to su lažni osmesi veruj mi.. znam ja to, prošo sam tu školu
više verujem Srbinu dok ti jb mater kroz zube nego uštogljenom Janezu kako mi se smeška pe derski!