Zivot bez tehnologije

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Poslednjih dana ozbiljno razmisljam da prodam telefon i iskljucim net.Jeste da oni donose dosta razonode ali i dosta stresa,pogotovo poslovanje preko neta.
Svako vece setam sa prijateljicom parkom,ulicom i primecujem da nema nigde ziva dusa,nije bilo tako,ranije iako je -5 narod je izlazio u setnju,u kaficu na kafu,deca se bre igrala u snegu nisu sedeli po celi dan na facebook-u.Ja dok nisam dobio prvi komp.i net ja sam ludeo za tim a sada se kajem sto sam ga i kupio i ne mogu da ga se resim,jako mi je zao sto je sve nas to zavezalo
''The internet is reality.Technology killed reality''!
Pitam se kakav bi nam zivot bio da nemamo interneta mesec dana?

Poslednjih dana ozbiljno razmisljam da prodam telefon i iskljucim net.Jeste da oni donose dosta razonode ali i dosta stresa,pogotovo poslovanje preko neta.
Svako vece setam sa prijateljicom parkom,ulicom i primecujem da nema nigde ziva dusa,nije bilo tako,ranije iako je -5 narod je izlazio u setnju,u kaficu na kafu,deca se bre igrala u snegu nisu sedeli po celi dan na facebook-u.Ja dok nisam dobio prvi komp.i net ja sam ludeo za tim a sada se kajem sto sam ga i kupio i ne mogu da ga se resim,jako mi je zao sto je sve nas to zavezalo
Nema potrebe da iskljucis sve zivo. Poenta je da konstatujes "previse koristim net i oduzima mi kvalitetno vreme" i posvetis se vise drugim aktivnostima. Internet je i vrlo koristan ali i vrlo los ako ga ti koristis tako da ti nanosi stetu.
Kao da kazes "ne kupujem vise hranu i bacicu frizider, prejedam se i debeo sam".
Ljudi nisu narocito kvalitetna bica tako da im je lako zastraniti zbog prevelikog komfora koji im se nudi.

Pa nista.
Sve te stvari su u tvojoj sluzbi a ne ti u njihovoj. Nemoj da robujes, budi gospodar, a to znaci koristi ih samo onoliko koliko je nuzno.
Ja recimo najvise mrzim mob telefon iz razloga sto me svako moze cimnuti kad mu se klincu navije, al zato mi je telefonski imenik jako oskudan.

Lepo ti kažu ljudi. Control yourself!
Ja ne smem da zamislim mesec dana bez net-a jer nam je to jedini izvor zarade trenutno :lol:
Na fejZbuku ne visim toliko, samo prodajem nakit koji pravim.
Na forumu sam dok radim i to je to :)

ma to je priča o babi koja je ušla u kolo
kada bi u potpunosti zakazali sateliti isl
verovatno bi svi na kraju izmileli iz kuća
i počeli da primećujemo kako uopšte nismo tako loši
i krenuli da nasrćemo jedni na druge
al samoosveščivanje i nije neki izbor
ipak, živeo besplatan download i youtube jukebox

Хех, уз све страхоте људи се данас просто носталгично сећају бомбардовања, те ''како смо се дружили тада'', те ''како смо се пново повезали са рођацима и комшијама'', те ''јао, како су добре журке биле у то време''...
Поента је у томе да није било струје, није било воде, ниси имао шта да радиш код куће сам, окупила нас је заједничка мука...и дружили смо се...
И они који кукају за тим, кад кажеш ''хајдемо заједно на излет'', ''хајдемо на пливање-клизање-одбојку...'', ''дођите на картање'', ваде се да немају вреееемена, да морају да пеееглају, јао баш им се нигде не иде, баш кувају за прекосутра, баш су нешто смооорени....и сви висе испред својих екрана!

Ljudi su se odavno otuđili. Internet je samo izgovor,posljedica nikako uzrok toga. Lijepo je to hellen objasnila. Ko želi da se druži i izlazi naći će vremena za to. Ja još uvijek volim da izađem,prošetam,odem na utakmicu više nego da sjedim ispred kompa.

bio bi nam extra kao sto se nekad zivelo,
Ovo nije nova priča - samo je malo izmenjena i prilagođena novim okolnostima.
Nekada su doseljenici, iz raznih mesta, do kraja života hvalili svoj kraj ali se u njega nisu vraćali - često čak ni u posetu!
Kada neko, za ovako nešto, kaže "uradiću", najčešće to neće uraditi! Isto kao kada pušač kaže "ostaviću duvan" - što se po pravilu ne zbiva. (Buduće vreme!)
Imalo bi smisla da neko kaže "mesec dana nisam koristio" - prošlo vreme! Takvog još nisam video. (Ja nisam koristio internet dve ili tri godine pa sam nastavio. I ne hvalim taj period!)

pa vidi...ako vec zelish vratiti se korenima...ako vec nemash,kupi plac nadomak male moshtanice i pochni sa gradnjom doma u etno stilu...kamen,oblice...i nishta uvodjenje struje,vode...bunar i luchane svece samo :)

Mogla bih da zivim bez tehnologije ako se pod tim smatra mobilni,komp,iphone,tv i sl......vise puta i ostavim mob.kod kuce,ko fol zaboravila i eto slobode..nema zivkanja,ko me nasao kod kuce - nasao...kad nema kablovske,mozak mi se odmori od tv-a....a i internet,fejsbuk,ko me zanima mogu da ga pozovem i odem na kafu..kao nekada....

Bilo bi mi veoma tesko bez interneta mesec dana, ali mene net ne ometa ni u cemu, samo mi pomaze i zabavlja me.
Nije mi nikakva prepreka ni za rad, ni za zabavu, ni za druzenje, pa mi nije jasno zasto toliko kritika na racun neta i sl.

Ko zeli da nadje prostora i vremena za nesto, nacice, a ko ne - nece.
To mi zvuci podjednako besmisleno kao kad bi se reklo da je neko zapostavio druzenje zato sto je zavisnik od citanja knjiga ili slusanja muzike. Svasta!

Joj baš tako,moji klinci bi samo gledali crtice na komp-u i igrice.Mi smo se baš znali igrati i jedva čekali izaći napolje.Ma kompjuter je zaraza...
A klinci neznaju za meru,po celi dan bi bili na kompjuteru.

Mesec dana? Uf bre... moralo bi da se izmastava... :rumenka: :lol:

Ја сам доста на нету, обожавам форуме и коментаре чланака али се скоро свакодневно и чујем и виђам са другарицама.
Ишла са мужем на ФЕСТ, на дане франкофоног филма, прочитала пар књига... Мени моја зависност не смета, јер признајем да сам зависна од интернета.

Back