Quantcast

Живковић: Ђилас и Вучић имају пакт

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mandrake

Domaćin
Poruka
4.866
Београд – Бивши премијер Зоран Живковић изјавио је да је однос Вучића и Ðиласа врло интересантан и да они имају неке аранжмане који су далеко од политике и СНС и ДС. Демантовано да је Живковић искључен из ДС.

Бивши премијер и некадашњи потпредседник Демократске странке Зоран Живковић изјавио је за новосадски „Дневник“ да се односи унутар ДС морају рашчистити у наредних неколико недеља, јер би, у противном, због унутарстраначких сукоба могао бити доведен у питање опстанак те странке.

„Уколико у наредних неколико недеља не дође до сазивања ванредних унутарстраначких избора, које би припремио Главни одбор након анализе проблема и утврђивања одговорности за пропусте учињене за време власти и за изборни пораз, врло брзо ће доћи до ерупције коју нико више неће моћи да контролише“, упозорио је Живковић.

Он се нада да „сви они који се и данас представљају као руководство ДС, иако за то немају легитимитет, имају бар мало части демократе да учине исправан потез да би се странка очувала“.

„Јалов и импотентан период власти ДС у последњих осам година јесте разлог за озбиљнију унутарстраначку расправу о разлозима и ефектима свега што се десило, па и о поразу на последњим изборима“, сматра Живковић.

Њега „више боли то што је ДС протраћио последњих осам година и себи и Србији него што је изгубио изборе“.

„Да је осам година водио реформску политику која би унапредила Србију, био бих срећан и да је изгубио изборе. Нажалост, ДС је водио естрадну политику, те и поред тога изгубио власт, тако да је то дупли пораз и за ДС и за Србију“, оценио је Живковић.

Никако не прижељкујем расцеп у ДС, већ отрежњење, објаснио је Живковић, „али бојим се да су пацијенти у таквом стању да су све моје наде више на нивоу личних жеља него реалности“.

Оно што би требало да се деси, према рећима Живковића, јесте да нам се обрати председник странке и да каже шта се то дешава у његовом председништву, те да се у најкраћем року, а најкасније за недељу дана, одржи седница Главног одбора странке на којој би се анализирало шта је ко урадио док се владало, које су грешке, ко су кривци и шта да се ради даље.

„Такође, Главни одбор би истовремено требало да донесе и одлуку да се распишу ванредни унутарстраначки избори за све органе ДС, од локалних одбора до Председништва“, додао је Живковић, који сматра да би то била логична последица свега оног што се дешавало у претходном периоду ако је ДС још демократска странка.

„А што се тиче ових других циркусарија, могу да приметим да се у последња два-три месеца апсолутно потврдило опште уверење грађана да политичари лажу“, оценио је Живковић.

Упитан о полемици унутар ДС о томе да ли неко од функционера те странке може бити у влади с напредњацима, Живковић је одговорио да то није питање да ли ће неко бити у влади или неће, већ искључиво питање поделе плена.

„Врло је интересантан однос у свему томе између Александра Вучића и Драгана Ðиласа и мислим да они имају неке аранжмане који су далеко од политике и СНС и ДС, и свега оног што смо чули последњих неколико недеља“, рекао је Живковић за „Дневник“.

Он мисли да ту „постоји неколико тајних пактова неких политичких фигура који су узрок свим овим парадоксима којима сведочимо последњих неколико недеља“.

Иначе, председник Општинског одбора ДС Врачара Богдан Татић демантовао је вест да је из овог одбора искључен Зоран Живковић.

„Ни против једног члана одбора се не води дисциплински поступак, па ни против Живковића“, рекао је Татић данашњим „Новостима“.

„Последње окупљање имали смо 3. јула када је, након изборне скупштине, одржан конститутивни састанак на коме је изабрано ново руководство Општинског одбора.

Дневни ред са те седнице је доступан јавности и може се видети да не постоји тачка која се тиче смене Зорана Живковића. После тога се више нисмо састајали“, рекао је Татић.

Живковић је рекао „Новостима“ да се он ниједном приликом није огрешио о страначки статут, па му је тим пре било нелогично да му се спрема избацивање.

„Драго ми је што чујем да одбор коме припадам није покренуо иницијативу о мом разрешењу, јер за то и не постоји разлог. Пре изборне скупштине уредно сам добио целокупни материјал, али нажалост био сам спречен да гласам“, казао је он за „Новости“.

http://www.vaseljenska.com/politika/zivkovic-djilas-i-vucic-imaju-pakt/
 

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Да је осам година водио реформску политику која би унапредила Србију
Сећам се када је Живковић био премијер да је нон-стоп понављао ту фразу да су Србији потребне реформе и то је радио толико да ме је то сморило до бола.
Ништа друго и не зна да прича него да као папагај понавља "РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ!"

Иначе тај човек је тако слаб кадар и тако мизерно знање има да је срамота што је он вршио тако високе функције у Србији.
 

FataMorgen

Legenda
Moderator
Poruka
63.328
Сећам се када је Живковић био премијер да је нон-стоп понављао ту фразу да су Србији потребне реформе и то је радио толико да ме је то сморило до бола.
Ништа друго и не зна да прича него да као папагај понавља "РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ!"

Иначе тај човек је тако слаб кадар и тако мизерно знање има да је срамота што је он вршио тако високе функције у Србији.
Ali je zato jak sa lovom "krvavo zaradjenom" od 2000.godine,do tada kuce nije imalo zasta da ga ugrize :think:
 

DZOS

Veoma poznat
Poruka
13.674
Сећам се када је Живковић био премијер да је нон-стоп понављао ту фразу да су Србији потребне реформе и то је радио толико да ме је то сморило до бола.
Ништа друго и не зна да прича него да као папагај понавља "РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ!"

Иначе тај човек је тако слаб кадар и тако мизерно знање има да је срамота што је он вршио тако високе функције у Србији.

Nije to njegov izum. "Reforme" je bila maska za pljacku drustvene (drzavne) imovine. Tadic se razlikuje samo po tome sto je to isto radio ali pod maskom "Evropske integracije".
 

FataMorgen

Legenda
Moderator
Poruka
63.328
"afera vinograd"
Obogatio se još dok je bio u Vladi?!

Zoran Živković se obogatio još dok je bio premijer! On je vinske kalemove vredne pola miliona evra kupio odmah po odlasku sa vlasti, aprila 2004.
zivkovic.jpg

Odakle mu pare... Inspekcija Ministarstva poljoprivrede utvrdila da je Živković kalemove uvezao u aprilu 2004.

Zoran Živković se na misteriozan način obogatio još dok je bio na funkciji premijera Srbije, otkriva Press! Kada je u martu 2003. postao predsednik Vlade, Živković je podneo imovinsku kartu prema kojoj, maltene, nije imao ništa osim svoje i ženine plate, a samo godinu dana kasnije, aprila 2004. pojavljuje se kao bogati investitor koji u sadnice vinove loze ulaže više od 500.000 evra! Kako? Ne zna se.

U nalazu inspekcije Ministarstva poljoprivrede koja je, posle pisanja Pressa, proverila ulaganje u Živkovićev vinograd u Krčedinu navodi se, naime, da je 173.800 vinskih kalemova iz Francuske uvezeno aprila 2004. godine! Prema stručnim procenama, ta količina sadnica u to vreme koštala je više od pola miliona evra! Postavlja se, dakle, logično pitanje odakle Zoranu Živkoviću tolike pare neposredno posle izlaska iz Vlade (Živković je bio premijer sve do 3. marta 2004.)? I da li je, može biti, vinske kalemove umesto Živkovića platio neko drugi ne bi li tako vratio neku pređašnju uslugu?!

Odakle, bre, pare?

Odakle Živkoviću aprila 2004. više od pola miliona evra, ako je već na mesto premijera, prema sopstvenom priznaju, došao kao vlasnik državne plate, dva stara automobila i dela porodične kuće u Nišu!? Kako je, kada i gde zaradio tolike pare? I da li je, možda, zloupotrebio položaj premijera da bi sebi obezbedio privilegovan položaj u vinarskom biznisu? Na ova pitanja juče nismo uspeli da dobijemo odgovor, jer Živković i dalje tvrdoglavo odbija da objasni poreklo svog bogatstva.

Uprava za pranje novca uporno ćuti

Alarmantno je i da se Uprava za pranje novca Ministarstva finansija još nije pozabavila ovim slučajem! Press je još pre pet dana Upravi za pranje novca postavio pitanje da li će i kada kontrolisati poreklo novca koje je Živković uložio u vinograd i vinariju. U petak su nam rekli da je direktor Aleksandar Vujičić „na putu" i da niko sem njega nema ovlašćenja da daje izjave, dok nam je juče rečeno da su zbog posete MMF svi u Upravi za pranje novca prezauzeti!?!

Takođe, nedostaje odgovor na pitanje da li je Kuća vina „Živković" dobila saglasnost za investiciona ulaganja Ministarstva trgovine pre nego što je bivši premijer dobio milionsku državnu subvenciju. Ministar trgovine Slobodan Milosavljević obećao nam je da će nam ovu informaciju dostaviti danas.Takođe, u nalazu inspekcije Ministarstva poljoprivrede koji je juče dostavljen Pressu , navodi se da se pod „proizvodnim zasadom vinograda" nalazi 41,7 hektara sa 164.000 loznih kalemova". Sasvim interesantno, ako se ima u vidu da se sam Živković, prošle nedelje u „Blicu", pohvalio da je podigao vinograd na 47 hektara i da je zasadio 165.105 sadnica vinove loze za koje je dobio subvenciju!?! Pa, gde se dedoše 5,3 hektara vinograda i 1.105 sadnica?! I da li je državna subvencija isplaćena i na ovaj „višak" hektara i kalemova?!

Takođe, ostaje nejasno i odakle Živkoviću novac za nabavku opreme za brigu oko vinograda i izgradnju pratećih objekata, za koju, kako vinari tvrde treba oko 150.000 evra?! Iako je Živković rekao da je za to „povukao" kredit iz republičkog Fonda za razvoj, u Fondu su kategorički demantovali da je bilo šta isplaćeno Kući vina „Živković"!

Sasvim je zanimljivo i da je 50 odsto Kuće vina „Živković" u vlasništvu Akcionarskog društva za poljoprivrednu porizvodnju, trgovinu i usluge „Agrounija" iz Inđije, koja pripada „MK grupi" biznismena Miodraga Kostića. Naime, prema podacima Agencije za privredne registre, Kuća vina „Živković" registrovana je 11. 10. 2006. godine, sa početnim kapitalom od 500 evra. Kao prvi vlasnik navodi se Zoran Živković, kome pripada 50 odsto vlasništva i koji je u ovu firmu uložio 250 evra. Prema APR, preostalih 50 odsto vlasništva pripada „Agrouniji", koja je takođe u firmu uložila 250 evra.

Zaradio samo 778 dinara

Takođe, prema finansijskom izveštaju iz 2008. godine Kuća vina „Živković" raspolaže ukupnom aktivom od 54.322 dinara. Ostvareni prihod je 14.202, a rashod 13.424 dinara, što znači da je ova firma u 2008. zaradila svega 778 dinara!?

Ekipa Pressa

Umesto da cuti,da ne provocira,resio covek da ide u corku,pa aman - zaman :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
 

Nancy011

Veoma poznat
Poruka
14.119
Сећам се када је Живковић био премијер да је нон-стоп понављао ту фразу да су Србији потребне реформе и то је радио толико да ме је то сморило до бола.
Ништа друго и не зна да прича него да као папагај понавља "РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ, РЕФОРМЕ!"

Иначе тај човек је тако слаб кадар и тако мизерно знање има да је срамота што је он вршио тако високе функције у Србији.

Ali je bio inspiracija Tijaniću :lol:
Premijer Živković predstavlja izvinjenje nauke što nije temeljnije obradjen uticaj ljutih papričica na genetske mutacije. Ovaj patološki orator, temeljno obrazovan posredstvom novina, ukrštenica i kvizova, usvojio je nekoliko štamparskih grešaka. Sad su njegove.
Njegovi bližnji tvrde da sve pamti, kupuje i upija. Pred ogledalom satima vežba da konkavno istakne oči, kao da je urokljiv ili ima Bazedovljevu bolest. Svoj čuveni cinični osmeh u TV-duelima dizajnirao je po znaku najki patika. Trzanje uglova usana "skinuo" je iz nekog filma. Zapisuje duhovitosti i obrte, brine o finansijskim i porodičnim poslovima, naizmenično se svadja i voli sa Nišlijama.

A, sad je "inspirisao" i Djitlera, pored Tadića, Jeremića i ostalih.

Možda mu Čomićka ponovo izjavi ljubav kao i 2004.
Istog dana, u sličnim novinama, po sličnoj šemi, žandarmerijski narednik Gordana Čomić, pod navalom testosterona, izjavljuje ljubav Živkoviću. Legitimno. Ničiji seksualni ukus ili sklonosti, ma koliko uvrnute, nikoga ne diskvalifikuju.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.