Metronomy
Elita
- Poruka
- 22.114
Jadni ljudi u sagubljenom vremenu....izgubljene generacije zrtvovane zbog visih ciljeva...
Pošteno!Ne živim.
Ustvari i nemam filozofiju koju bih živeo.
Živim ko što živi životinja, ovan recimo, ili magarac.
Pokušavam da se držim pravila da ne povređujem slabije, al ne ide mi baš uvek
Ко је те више злостављао, ујак или стриц?Nihilista sam, mizantrop i pobunjenik protiv svega ljudskog, recimo da sam deo svoje filozofije krenuo da ostvarujem kad sam fizički napao jednu ženu što me vredjala u autobusuPijem, drogiram se i tako to, mada je i to počelo da me smara... Ali ovako mimo toga, u praksi, teško je živeti taj anarho-nihilizam, čovek mora da udje u potpuni konflikt sa svetom kao Džoker, Karl Panzram ili momci što su masakrirali u Kolumbajnu... težim ka tome ali još uvek je moja filozofija ispoljena u praksi pre svega kroz neke pokušaje anti-socijalnog ponašanja i lakog kriminala... kraduckam tu i tamo neke piksle, namirnice, novine... jbg san mi je da budem pljačkaš i vagabund ali koliko je to realno danas i ovde? Svaka prodavnica ima kameru, gde god da otputuješ snimaju te satelitom iz svemira. Ovo je stvarno najgore vreme, mogao sam da se rodim pre sto godina ili čak u srednjem veku i kao Vijon budem pesnik i lopov. Ovako mogu da jedem govna i sedim ispred kompa, gledam filmove, blejim na krsti i špijuniram ljude po društvenim mrežama
Takve situacije privlačiš da bi proverio svoje stavove. Tu su da teKoliko je moguce da covek uskladi svoje teorijske stavove sa realnim zivotnim okolnostima u kojima se zatekne? Mnoge situacije mogu nas naterati da postupimo totalno razlicito od onoga kako inace imamo obicaj da pricamo da bi u toj konkretnoj situaciji postupili. Neke okolnosti u kojima se nadjemo mogu nas jednostavno vratiti na fabricka podesavanja i izazvati u nama neku primitivnu (ili plemenitu) reakciju kakvu ni mi ni bilo ko oko nas nije ni slutio da je imamo. Ima ona cuvena replika iz jednog kultnog filma "rat u nekim ljudima budi najgore, u nekim najbolje". Ne mora da bude samo rat, moze bilo koja zivotna situacija, narocito neka granicna situacija, kako je Jaspers govorio. Da li vam se desilo da sami sebe iznenadite sopstvenim postupcima, u pozitivnom ili negativnom smislu, i zapitate se "who the hell am I?"
Koliko je moguce da covek uskladi svoje teorijske stavove
sa realnim zivotnim okolnostima u kojima se zatekne?
...
Koliko je moguce da covek uskladi svoje teorijske stavove sa realnim zivotnim okolnostima u kojima se zatekne? Mnoge situacije mogu nas naterati da postupimo totalno razlicito od onoga kako inace imamo obicaj da pricamo da bi u toj konkretnoj situaciji postupili. Neke okolnosti u kojima se nadjemo mogu nas jednostavno vratiti na fabricka podesavanja i izazvati u nama neku primitivnu (ili plemenitu) reakciju kakvu ni mi ni bilo ko oko nas nije ni slutio da je imamo. Ima ona cuvena replika iz jednog kultnog filma "rat u nekim ljudima budi najgore, u nekim najbolje". Ne mora da bude samo rat, moze bilo koja zivotna situacija, narocito neka granicna situacija, kako je Jaspers govorio. Da li vam se desilo da sami sebe iznenadite sopstvenim postupcima, u pozitivnom ili negativnom smislu, i zapitate se "who the hell am I?"
...
Kada je umro, prolio sam dve kapi i ne mogu to sebi da objasnim i dalje.
...
Ко је те више злостављао, ујак или стриц?