крсташ
Poznat
- Poruka
- 8.517
Дођи да радиш овде...Mladi u inostranstvu su od malena navikli na rad i odgovornost,a Srbin na kuknjavu,to su nasledili od titoista roditelja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Дођи да радиш овде...Mladi u inostranstvu su od malena navikli na rad i odgovornost,a Srbin na kuknjavu,to su nasledili od titoista roditelja
Цела плата.
Jel ti nekad palo na pamet da bi tvoji roditelji hteli malo svog prostora i intime?
Zapadnjaci odlaze od kuće, dele stan sa drugima, prihvataju realnost, rade na sebi da dobiju bolji posao, i bolje placen. Jednostavno su više motivisani da ostvare bolju budućnost za sebe.
Mladi ljudi treba da se osamostaleA uostalom šta to znači "bolja budućnost", mislim da je to vrlo rastegljiv i relativan pojam koji svako percipira i doživljava na neki svoj način, a uostalom zašto bi se neko i "osamostaljivao" uopšte i odlazio od kuće, mislim koja je poenta toga, šta da neko odlazi od kuće sa 18 ili 20 godina da bi nadničio za nekog privatnika oji mu dere kožu sa ledja , da bi plaćao neki smeštaj (uglavnom lošiji), bio otudjen i razdvojen od svojih najbližih, da bi se ne znam možda jednog dana pozicionirao unutar nekog korporativnog sistema i kad mu već sve presedne kupio svoj stan (koji bi verovatno otplaćivao decenijama) ili ne znam ni ja šta, u kome bi verovatno pod stare dane ostao i blejao sam pošto i njegova deca odu negde i "osamostale se", mislim da je to totalna promašena suština života (koja nam je uzgred i nametnuta), mislim to za mene nije osamostaljivanje već otudjivanje.
Mislim sigurno da je lepše ako smo već porodica da smo svi zajedno tu na okupu, pa onda i ti roditelji da dočekaju unuke u svoj dom, da se svi brinu jedni o drugima i da imaju jedan topao i ljudski odnos i sigurno da su takvi ljudi srećniji nego ti što se rano otudjuju od porodice i ceo život jure za nekim parama, socijalnim statusom ili nekim stanom u kome na kraju ostaju sami ili ih ta otudjena deca na kraju i šutnu iz tog stana pa završe na ulici ili u nekom staračkom domu.
Najveci problem je titoisticko-udbaski mentalitet da je najvaznije biti direktor i da je sramota raditi i zato mladi cekaju da zavrse fakultet,da postanu direktori pa tek onda da se osamostaleSvuda su cene rentiranja stanova nedostizne za mlade ili novo zaposlene.
Ali mentalitet je drugačije, Srbi krive svoje roditelje sto im nisu ostavili ekstra stan, i ostaju pod istim krovom , praveći sebi i ukućanima još više problema. Sve je propalo, ništa ne može da se uradi..a u realnosti, nisu ništa ni pokušali.
Zapadnjaci odlaze od kuće, dele stan sa drugima, prihvataju realnost, rade na sebi da dobiju bolji posao, i bolje placen. Jednostavno su više motivisani da ostvare bolju budućnost za sebe.
ДружеPa realno retko ko i ima platu 800 evra kod nas, mislim da je mnogo realnija priča nekih 500-600, mislim ne kažem da je sad 800 evra ne znam ni ja šta ili nešto nedostižno ali 800 evra se ovde smatra već nekom pristojnom i relativno dobrom platom a nikako nekim prosekom.
Највећи број људи нема пара да деци приушти факултет јер нису богатиPo meni idealno je pružiti maksimalnu finansijsku podršku deci dok ne završe fakultet.
Za 150 evra moze da se iznajmi cela kuca u Bolecu ili Lazarevcu, sto je zona besplatnog beogradskog prevoza.U SRB kirija ide do 800€.
Fakultet nicemu ne sluzi...Највећи број људи нема пара да деци приушти факултет јер нису богати
Zanimljivo razmisljanjeMislim to o čemu autor teme priča je zapravo agenda razbijanja porodice i atomizacija društva, ali to je uvek bila američka priča a ne naša (kod nas je uvek bilo normalno da sin dovodi snaju kući i da par genecija živi pod istim krovom i da se brinu jedni za druge), zato ono decu čim se rode šalju u jaslice, pa u vrtiće, pa u školu, pa onda tokom leta ih šalju u razne kampove (bilo sportske, izvidjačke, ovakve onakve)
Normalno da hocu u selendru, nisam valjda lud da srljam u centar grada i jos placam papreno za to? Nije tesko voziti se...za neku pristojnu garsonjeru (i ako baš nećeš da budeš u nekoj selendri)
Normalno da hocu u selendru, nisam valjda lud da srljam u centar grada i jos placam za to? Nije tesko voziti se...
Teško.Za 150 evra moze da se iznajmi cela kuca u Bolecu ili Lazarevcu, sto je zona besplatnog beogradskog prevoza.
Fakultet nicemu ne sluzi...
Zanimljivo razmisljanjeMozda je to istina... ali kod nas je problem sto su oni koji zive sa roditeljima u poznim godinama vrlo cesto problematicni - alkoholicari, nezaposleni... mada ni zavisnici od kredita nisu nista bolji, jer ta zavisnost je kao alkoholizam (i kad otplate jedan srljaju u drugi)
Zato treba imati želudac da dijelim stan sa nekim što mi nije rod nit pomoz BogSvuda su cene rentiranja stanova nedostizne za mlade ili novo zaposlene.
Ali mentalitet je drugačije, Srbi krive svoje roditelje sto im nisu ostavili ekstra stan, i ostaju pod istim krovom , praveći sebi i ukućanima još više problema. Sve je propalo, ništa ne može da se uradi..a u realnosti, nisu ništa ni pokušali.
Da su kirije 90-130€Da se svi dođoši kući vrate, kirije u Beogradu bi mogle da se plate
To je zabluda. I onaj ko ne živi sam u stanu može da pozove i okupi društvo. To znam iz ličnog primera, jer u stanu redovno pravim novogodišnje i rođendanske žurkejer nemaju gde drustvo ili devojku da dovedu
Pa to je fantastičnoTo je zabluda. I onaj ko ne živi sam u stanu može da pozove i okupi društvo. To znam iz ličnog primera, jer u stanu redovno pravim novogodišnje i rođendanske žurke![]()
Тако је.Pa to je fantastično
Em si im se uvalio roditeljima u gajbu, em tebe nesposobnog mora da trpe, još im samo fali da odlaze iz gajbe ili se zabiju u nj sobu u tim prilikama…
Da li nekad pomislite koliko ste sebični, i da ti roditelji imaju pravo na svoj život, isto ko i ta deca…
Nek idu u vikendicu koj ce k u graduPa to je fantastično
Em si im se uvalio roditeljima u gajbu, em tebe nesposobnog mora da trpe, još im samo fali da odlaze iz gajbe ili se zabiju u nj sobu u tim prilikama…
Da li nekad pomislite koliko ste sebični, i da ti roditelji imaju pravo na svoj život, isto ko i ta deca…
Nek idu u vikendicu koj ce k u gradu
Nisu duzni al opusteno ne treba da se razdvajaju, jer je to jos 1000e mesecno rob potrosackog drustvanek idu gde hoće..vikendicu ili nek ostanu u stanu, njihova je imovina, pa mogu da žive svoj život kako hoće…
Problem su deca koja misle da su roditelji dužni da ih izdržavaju celog života, a još i ogorčeni sto im nisu obezbedili stanove…..srpski specijalitet -kako upropastiti svoju decu