Живиш са родитељима у касним 20-им? Јао ужас

Eto ja u kasnim 30-im i živim sa roditeljima i srećan sam i ništa mi ne fali i ono zabole me patka šta će ko da kaže ili da misli.
Mislim ako već nisam zasnovao svoju porodicu (barem ne još) otkud nekom ideja da bi bio srećniji da sam blejim u nekom plaćenom smeštaju ili nekom memljivom iznajmljenom stanu nego u svom domu gde sam rodjen, gde sam odrastao i gde sam se formirao kao ličnost, sa jedine dve osobe na ovom svetu na koje sam ikad mogao da se oslonom i koje su mi uvek pružali bezuslovnu ljubav (bez obzira bio lep, ružan, glup, pametan, uspešan, neuspešan, imao novca ili bio bez dinara u džepu......), podršku, oslonac, trudili se da me nauče nečemu, itd.

Mislim to o čemu autor teme priča je zapravo agenda razbijanja porodice i atomizacija društva, ali to je uvek bila američka priča a ne naša (kod nas je uvek bilo normalno da sin dovodi snaju kući i da par genecija živi pod istim krovom i da se brinu jedni za druge), zato ono decu čim se rode šalju u jaslice, pa u vrtiće, pa u školu, pa onda tokom leta ih šalju u razne kampove (bilo sportske, izvidjačke, ovakve onakve) ono samo da nisu u svom domu i okruženi svojom porodicom i voljenima i ono čim pošalju dete u jaslice ili vrtić već tad se stvara nepoverenje i distanca deteta prema roditeljima (i ono kao po običaju ih uhvati neko društvo i uzme ih pod svoje, sad dal su to neki delikventi, štreberi, ljubitelji odredjene subkulture ili muzičkog žanra, članovi neke sportske sekcije nebitno......i ono uglavnom su svi u fazonu da su roditelji nešto fuuj, smarači, samo teret, ovakvi, onakvi ili šta ja znam) i ono tako otudjena jedinka koga vaspitavaju institucije i mediji je podložnija manipulaciji , i ne znam posle neki roditelj kaže, ma nebi moje dete donelo oružje u školu i ubilo nekoga ili nebi moje dete nikad probalo drogu ili uradilo ovo ili ono, mislim naravno da bi jer oni ni ne poznaju svoju decu jer ih ni ne odgajaju nit provode vreme sa njima nit su ikad stvorili tu neku duboku, emotivnu i iracionalnu vezu sa svojom decom, oni prosto ne znaju koga imaju u kući isto kao što i ta deca doživljavaju roditelje kao neke strance (pa onda ni nemaju problem da ih ne vidjaju i po par godina ili da ih vidjaju samo za praznike ili da čim odu u penziju ih šutnu u neki starački dom kao u nekakvo predvorje smrti).
👍

Ja živim u kasnim 30im sa roditeljima. Jao užas :lol::sad2::hahaha:.
Je li treba da odem u postanare da dajem 30% plate na kiriju,10 - 20% na struju,vodu,plin...i od onih 50% što ostane da gulim argetu čitav mjesec ??
Neki savjet pametnjakovića sa krste ?

Ti treba svaki dan da na stranu odvojiš po 2 hiljade evra i za 2,3 meseca eto imaš svoj stan. ;)

Po meni idealno je pružiti maksimalnu finansijsku podršku deci dok ne završe fakultet. Ako su kod kuće tokom studiranja, mnogo od osamostaljivanja se neće desiti…Ako studiraju u nekom drugom gradu ili državi, tu će već polako da sticu navike samostalnog života, kao i obaveze koji takav život nosi, ali i dalje uz punu finansijsku podrsku roditelja (naravno ako to mogu da priušte).
Po završetku studija, treba ih ohrabrivati da započnu svoj život, cim se zaposle. Rentirati stan je potpuno prihvatljivo u početku, a roditelji da pripomognu finasijski ako treba.
Kupovina nekretnine u dogledno vreme, a deci pozajmiti ili pokloniti novac za depozit.
…eh sto ja nisam imao takve roditelje….😀

To nije samostalnost.
Ne moraš biti u svom stanu da bi bio samostalan, ali moraš da kreneš od neke ideje. Najbolje je da ideja sama krene iz glave pojedinca, nego da mu roditelji rešavaju problem. Nije u životu bitno imati, nego umeti. Ko razume, shvatiće!
Koliko je onda uspešnih ljudi u Srbiji? 2-3 %?
Pa nisu svi glupani i nesposobni, majku mu. Toliko ljudi " zaveslalo" na Zapad, u nepoznato i strano,...misliš da su otišli preko za "dž"?
Ko kupuje te skupe stanove u novogradnji po Srbiji? Uglavnom gastarbajteri.
E to je nešto drugo. Tražiti od nekoga da teži samostalnosti i da radi je sasvim ok.
Onda i ti to isto, traži od druge polovine i rešen problem!😁
Msm, valjda svako kad nešto traži, polazi prvo od sebe. Ravnopravnost? Msm ipak je ovo 21. vek, ni žene više nisu nesposobna bića. To što se ložište na sponzoruše, je drugi problem.
Da budemo pošteni. Koliko jako mladih žena ima svoju nekretninu? Kao i muškaraca. Jako malo.
Vidi se da si davno otišao iz BiH. Kvadrat novogradnje u Sarajevu je po 5-6 000 km. U Banjaluci tek nešto manje. Pa u tvom Prijedoru oko 3 000. A kolike su plate?

E to je nešto drugo. Tražiti od nekoga da teži samostalnosti i da radi je sasvim ok.

Da budemo pošteni. Koliko jako mladih žena ima svoju nekretninu? Kao i muškaraca. Jako malo.

Vidi se da si davno otišao iz BiH. Kvadrat novogradnje u Sarajevu je po 5-6 000 km. U Banjaluci tek nešto manje. Pa u tvom Prijedoru oko 3 000. A kolike su plate?
Plate su nikakve a svaki mjessc je skuplje i skuplje. Kirija u Sarajevu 400 - 450 KM,a plate po trgovinama i ugostiteljstvu se kreću od 950 - 1300KM. Kvadrat stana u maglovitoj zagađenoj kotlini skuplji nego u Trstu.

Ovde treba jasno razdvojiti
postoje ljudi koji zive sa roditeljima jer tako zele i necce da se promene ni zbog koga
U prevodu mamini sinovi i tatine cere
A postoje i drugi u kategoriji zivi kod roditelja
a to su oni koji rade za bednu platu i nemaju mpgucnost da to promene
Nemojte da se ovde prepucavamo...
mi koji zivimo na Balkanu nismo u poziciji kao ljudi na Zapadu ili u Americi ili Australiji.

Eto ja u kasnim 30-im i živim sa roditeljima i srećan sam i ništa mi ne fali i ono zabole me patka šta će ko da kaže ili da misli.
Mislim ako već nisam zasnovao svoju porodicu (barem ne još) otkud nekom ideja da bi bio srećniji da sam blejim u nekom plaćenom smeštaju ili nekom memljivom iznajmljenom stanu nego u svom domu gde sam rodjen, gde sam odrastao i gde sam se formirao kao ličnost, sa jedine dve osobe na ovom svetu na koje sam ikad mogao da se oslonom i koje su mi uvek pružali bezuslovnu ljubav (bez obzira bio lep, ružan, glup, pametan, uspešan, neuspešan, imao novca ili bio bez dinara u džepu......), podršku, oslonac, trudili se da me nauče nečemu, itd.

Mislim to o čemu autor teme priča je zapravo agenda razbijanja porodice i atomizacija društva, ali to je uvek bila američka priča a ne naša (kod nas je uvek bilo normalno da sin dovodi snaju kući i da par genecija živi pod istim krovom i da se brinu jedni za druge), zato ono decu čim se rode šalju u jaslice, pa u vrtiće, pa u školu, pa onda tokom leta ih šalju u razne kampove (bilo sportske, izvidjačke, ovakve onakve) ono samo da nisu u svom domu i okruženi svojom porodicom i voljenima i ono čim pošalju dete u jaslice ili vrtić već tad se stvara nepoverenje i distanca deteta prema roditeljima (i ono kao po običaju ih uhvati neko društvo i uzme ih pod svoje, sad dal su to neki delikventi, štreberi, ljubitelji odredjene subkulture ili muzičkog žanra, članovi neke sportske sekcije nebitno......i ono uglavnom su svi u fazonu da su roditelji nešto fuuj, smarači, samo teret, ovakvi, onakvi ili šta ja znam) i ono tako otudjena jedinka koga vaspitavaju institucije i mediji je podložnija manipulaciji , i ne znam posle neki roditelj kaže, ma nebi moje dete donelo oružje u školu i ubilo nekoga ili nebi moje dete nikad probalo drogu ili uradilo ovo ili ono, mislim naravno da bi jer oni ni ne poznaju svoju decu jer ih ni ne odgajaju nit provode vreme sa njima nit su ikad stvorili tu neku duboku, emotivnu i iracionalnu vezu sa svojom decom, oni prosto ne znaju koga imaju u kući isto kao što i ta deca doživljavaju roditelje kao neke strance (pa onda ni nemaju problem da ih ne vidjaju i po par godina ili da ih vidjaju samo za praznike ili da čim odu u penziju ih šutnu u neki starački dom kao u nekakvo predvorje smrti).
Jel ti nekad palo na pamet da bi tvoji roditelji hteli malo svog prostora i intime?

Ti treba svaki dan da na stranu odvojiš po 2 hiljade evra i za 2,3 meseca eto imaš svoj stan. ;)
Nadji cimera. Podelite troskove.
Ili nadjes geja cimera i indirektno ga zavlacis da ce biti nesto. U medjuvremenu mu igraj na emocije. Rale brate? Sta je s tobom? Kad ces se zaljubiti, aj da popijemo po koju.

Dobro stanovi jesu skupi ali uzmi manju kucu mislim da one nisu skupe.

To je tako bilo prije, kad su svi imali mnogo posla i zajedničkih interesa.
Danas su ljudi dokoni, i pobili bi se od nervoze :zcepanje:

Glasam za osamostaljivanje!
Ogradiš svoju sobu i pola hodnika, ali kuhinju i kupatilo koristite zajedno. Ako imaš kuću, onda je već lakše. Napraviš poseban ulaz i ogradiš pola dvorišta. :kez:

Не, нису размажени.

То са студентима који раде ноћу, а уче дању (или обрнуто?) ме уопште не дотиче нити верујем у те ствари.

Нормалан човек хоће да ради од 8 до 16 и да оде кући да има времена за себе.
Vecina mladih ljudi u inostranstvu komplikovanije zivi od vrsnjaka u Srbiji i onda taj razmazeni Srbin odlazi kod ovog nerazmazenog zapadnjaka da mu zapadnjak objasni kako da zivi jer roditelji to nisu umeli i tako iz generacije u generaciju

Vecina mladih ljudi u inostranstvu komplikovanije zivi od vrsnjaka u Srbiji i onda taj razmazeni Srbin odlazi kod ovog nerazmazenog zapadnjaka da mu zapadnjak objasni kako da zivi jer roditelji to nisu umeli i tako iz generacije u generaciju
Да, да. Како да не.

Колико износи плата у Србији и колико износи цена закупа стана, без рачуна?

Колико износи плата на западу?

Да, да. Како да не.

Колико износи плата у Србији и колико износи цена закупа стана, без рачуна?

Колико износи плата на западу?
Mladi u inostranstvu su od malena navikli na rad i odgovornost,a Srbin na kuknjavu,to su nasledili od titoista roditelja

Back