Zivi li Bog u nama...?

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
JaH_G|rL:
"Carstvo Bozije je u vama"
Da li je po tome onda i Bog u nama?

Pa sve zavisi od toga kako ko shvata boga!!!! Ja licno u njega ne verujem tako da ne mislim da u meni postoji neshto shto bi se nazvalo bOG-om!!! Veruj mi, vishe verujem u Satanu nego u neshto shto drugi nazivaju bOGOM!!! Jer sve ovo oko nas shto se deshava moze jedino satana, sa svojom bujom mashtom, da smisli :)))) Neko shvata bOGA kao neku vrstu ljubavi koju nosi u sebi [to sam procitao ovde na forumu] i po meni je to ok, zashto da ne, svako ima pravo da bira u shta ce da veruje :)))
p0z

K

Kissko

Gost
Stoorbak:
JaH_G|rL:

Pa sve zavisi od toga kako ko shvata boga!!!! Ja licno u njega ne verujem tako da ne mislim da u meni postoji neshto shto bi se nazvalo bOG-om!!! Veruj mi, vishe verujem u Satanu nego u neshto shto drugi nazivaju bOGOM!!! Jer sve ovo oko nas shto se deshava moze jedino satana, sa svojom bujom mashtom, da smisli :)))) Neko shvata bOGA kao neku vrstu ljubavi koju nosi u sebi [to sam procitao ovde na forumu] i po meni je to ok, zashto da ne, svako ima pravo da bira u shta ce da veruje :)))
p0z

Dali si sam sebe stvorio? Odakle ti zivot? Jeli tvoj?

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
Kissko:
Stoorbak:
JaH_G|rL:

p0z

Dali si sam sebe stvorio? Odakle ti zivot? Jeli tvoj?

Pa necesh valjda reci da me je bog rodio, pa covece ja sam onda bogo-covek. Meni su zivot podarli moji roditelji i hvala im na tome, a naravno zivot je moj jer da nije moj ne znam ciji bi bio???? Zapitaj se malo!!!
p0z

Алjона

Aktivan član
Poruka
1.004
Добро, драги сабеседници, покушавам се нешто казати.
Гледите, "човек" = "тело"+"душа" (али незнам, шта мислите о стварности души човечанскоj:о)?) "Тело" од наших родитеља, а шта мислите о "душе"?
Одакле jе она?
И зашто ти, Владе, си се родио, али, например, нека девоjчица:о)? Зашто ти, а не други некто?

Поздрав.

Алjона

Aktivan član
Poruka
1.004
Добро, драги сабеседници.
Ново питање: "Одакле сте ви ("ви" jе човек уопште)?"
На пример, са дрвета као г. Дарвин или са другоj планете?

Поздрав.

D

die_happy85

Gost
Kissko:
die_happy85:
E Stoorbak, zar ne vidis da on hoce da mu objasnis kako se prave bebe?

Nije to nego zapitajte se vi malo: ko je (napravio da se mogu) stvorio tvoje roditelje pa tako unazad.... zar verujes, da smo se razvili iz bakterija ili zvezdane prasine u ljude??
Pa, ako cemo da se vracamo u pra pra istoriju, onda verujem da smo se "razvili" od covekolikih majmuna...ili eventualno od Adama i Eve....;)))

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
die_happy85:
Kissko:
die_happy85:
E Stoorbak, zar ne vidis da on hoce da mu objasnis kako se prave bebe?

Nije to nego zapitajte se vi malo: ko je (napravio da se mogu) stvorio tvoje roditelje pa tako unazad.... zar verujes, da smo se razvili iz bakterija ili zvezdane prasine u ljude??
Pa, ako cemo da se vracamo u pra pra istoriju, onda verujem da smo se "razvili" od covekolikih majmuna...ili eventualno od Adama i Eve....;)))

Ma jok "bOG" je stvorio Adama od zemlje, a Evu od Adamovog rebra :PP buahaha vecu glupost nisam cuo :(

B

Bojan7

Gost
Stoorbak:
JaH_G|rL:

p0z

hej da bata nesto pojasni. S jedne strane ja se vama divim kako uopste mozete tamo da zivite pored svih tih divljaka, a sa druge strane razumem tvoje razocarenje. Malo sam se motao po pristini svojevrmeno i to je meni uvek bilo prljavo, sivo...kao prokleto a kamo li sada. Moje ti je pak iskustvo da ako verujes u Boga i cinis dobra dela, na neki nacin ima da ti se vrati dobrim. Na primer uvredis nekoga i on ce tebe. Lose se losim vraca. Ako cinis dobro vratice ti se dobrim, ali pazi ako si dobar ne znaci i da si glup, pa ce svako to da zloupotrebi. Ako Boga gledas kroz price SPC pa si se razocarao ne bi me ni cudilo,jer oni jesu generalno okay, ali pevise je tu pesimizma, previse pricaju samo o nekoj patnji, sve neki crnjak, nikad nesto dobro. Mada sve se to donkle i da razumeti kad se ima u vidu celokupna srpska situacija.
Ja samo zelim da kazem da je moje iskustvo potpuno suprotno i da se ne bih slozio sa tobom. Ovaj nas svet neko je morao da stvori, neko je bio iza svega ovoga, Bog ili veliki prasak. A kad pogledas prirodu ona funkcionise savrseno, zna se kad ce dan kad ce noc, zima, leto, neko se rodi neko umre, znaci postoji neki red, stvari su postvavljene na svoje mesto i ponavljaju se kao programirane, za mene je tesko da poverujem da je to sve nastalo slucajno kao iz jedne tacke beskonacne gustine, a u isto vreme tako dobro uredjeno.

Sasha1

Zainteresovan član
Poruka
114
On je te reci uputio svojim ucenicima, koji ce kasnije primiti Sveti Duh na Dan Pedesetnica. Tako da u neku ruku carstvo moze biti u ljudima,kao i sto Hristos moze da zivi u ljudima posredstvom Svog Svetog Duha.

K

Kissko

Gost
2. Тимотију, глава 2

...

20. А у великом дому нису суди само златни и сребрни, него и дрвени и земљани: и једни за част, а једни за срамоту.

21. Ако дакле ко очисти себе од овог, биће суд за част, освећен, и потребан домаћину, приправљен за свако добро дело.

22. Бежи од жеља младости, а држи се правде, вере, љубави, мира, са свима који призивају Господа од чистог срца;

23. А лудих и празних запиткивања клони се знајући да рађају свађе.

24. А слуга Господњи не треба да се свађа, него да буде кротак к свима, поучљив, који неправду може подносити,

25. И с кротошћу поучавати оне који се противе: еда би им како Бог дао покајање за познање истине,

26. И да се ископају из замке ђавола, који их је уловио живе за своју вољу.

Komshinica

Primećen član
Poruka
723
Ako ne živi u nama, onda je sve propast. Sve zavisi, tačno, od toga šta podrazumevamo pod "BOG". Onako kako ja to vidim, ako Ga ne tražimo u sebi, onda Ga nigde nećemo ni naći, jer prvo sve moramo da tražimo u sebi:dobro i zlo, ljubav i mržnju...sve.
I zato: ako Njega ne osećamo u sebi, nemamo čemu da se nadamo.
Pozdrav svima.