Živi ćevapi

Zasto bi?
Moze se jesti tatarski biftek, gaspacho, zivo ili poluzivo, sto nije isto sto i cevap. Ne bih jeo cevap.
I ziva riba, sushi, mi nekako problematicna. Riba moze imati parazite, pre nego drugo meso, iskustan kuvar bi trebao prepoznati ali hm.....

Naravno da je opasno , plus nije ni ukusno , a opasno je jer danasnje meso ima puno malih crva, i to moze da se dobije kupovinom zivog mesa bez termicke obrade..

Posle ti setaju po telu izmedju medjucelijskih prostora jer mogu da prolaze izmedju celija i organa....i moze da se nakupi 2, 3 kg ovih providnih crva i da ih ne vidis nigde na snimku...

Nekako precute inteligentni da se posebno gaji i testira meso za krvavu hranu...da nije isto sto i ovako meso sa klanice...

Za utehu , mnoge od ovih bolesti se mogu dobiti i od partnera, lizanjem oblasti koja je blizu anusa....sto ukljucuje i 20 cm ,daleko i seksualne igre koje ukljucuju kontakt sa anusom....Neke vrste ovih crva izlaze iz anusa nocu , kad osoba spava i malo setaju polazuci jaja i po 20cm daleko od anusa...pa se vrate nazad u telo..

Obicno se ne otkriju do smrti osim ako imuni sistem oslabi ili se mnogo namnoze....onda se neke lako lece, neke dugotrajnim terapijama a neke uzasno tesko..

110 vrsta postoji koje se mogu hostovati kod coveka....ili 120 po novom...

Poslednja izmena:
Zasto bi?
Moze se jesti tatarski biftek, gaspacho, zivo ili poluzivo, sto nije isto sto i cevap. Ne bih jeo cevap.
I ziva riba, sushi, mi nekako problematicna. Riba moze imati parazite, pre nego drugo meso, iskustan kuvar bi trebao prepoznati ali hm.....
Riba je izuzetno ukusna kad je tacno pecena koliko treba ili malo manje od kako treba, tako da je dobitak na ukusu ogroman, nego prepecena riba, ali bas zbog ovih opasnosti od ribljih parazita, svi izbegavaju to igranje sa tacnim trenutkom termicke obrade...

Ko pogodi , stvarno je vanserijski ukus mesa uz kost, ali to je 20sekundi i nema tistenja...tj mora nekako da se prekine pecenje brzo , stvarno treba puno iskustva za to ciljanje ribe da bude taman pecena....vredi truda, ali stvarno treba znati sve, posudje, metodu , izbor grejnog elementa....uzas puno parametara..

Ja bih preporucio to da se igra ko hoce, stvarno padnes na dupe kad prvi put pogodis....posle nema price da neces da pokusavas ponovo...

Jbg, jedem godinama žive pljeskavice, pre 3-4 meseca sam prešla na ćevape, u "Europromu" ih kupujem i realno se plašim parazita... hvala, moraću da prestanem.

Kako kad zivo meso nije ni desetinu ukusno kao peceno , nema skoro nikakav ukus...kad je ocedjeno , a ako nije imas dve arome, krvi i masnoce...nadam se da izbegnes onu aromu neskopljenog nerasta.....

Kako kad zivo meso nije ni desetinu ukusno kao peceno , nema skoro nikakav ukus...kad je ocedjeno , a ako nije imas dve arome, krvi i masnoce...nadam se da izbegnes onu aromu neskopljenog nerasta.....
Ne znam, meni je ukusnije živo. A prestaću da jedem meso načisto, ili živo ili nikako.
Stvarno ne volim ni prženo ni pečeno...ni masno, zbog toga sam se navukla na meso iz "Europroma", nisu im masni ćevapi.
Ipak, prekinuću. Od sutra.

Ma nije problem za zeludac, ovo crvi su patogeni...to iskljucujem, ali ovako kad je zdravo , nije problem jesti zivo meso , nece zeludac ni da trepne...ali ne moze mozda sve da prevari maksimalno , ....to sam citao negde, ali definitivno je bez problema...

Po teoriji transgenetike, ne znam da li je opasno jesti zivo meso....te stvari nisam detaljno proucavao , ima kad je opasno jesti genetiku druge vrste....nije to bas laganica, sve je hrana ako je hrana...nije to tako...

Iteko mogu da se dese kiksevi , samo sto ja ne znam u kojim slucajevima...

Ma nije problem za zeludac, ovo crvi su patogeni...to iskljucujem, ali ovako kad je zdravo , nije problem jesti zivo meso , nece zeludac ni da trepne...ali ne moze mozda sve da prevari maksimalno , ....to sam citao negde, ali definitivno je bez problema...

Po teoriji transgenetike, ne znam da li je opasno jesti zivo meso....te stvari nisam detaljno proucavao , ima kad je opasno jesti genetiku druge vrste....nije to bas laganica, sve je hrana ako je hrana...nije to tako...

Iteko mogu da se dese kiksevi , samo sto ja ne znam u kojim slucajevima...
Ni to nisam znala.
Sad malopre sam pojela samo 1 ćevap, gledam i razmišljam, deluje zdravo, sveže je meso, to se vidi, ali ako je sveže, ne znači da nema neku zarazu. Prestajem sa tim, definitivno.

Back