Živeti u prošlosti

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.102
TEMA.jpg

Postoje ljudi koji se stalno sećaju svoje prošlosti. Više žive u njoj nego u sadašnjosti.

O budućnosti ne žele da razmišljaju. Sećaju se nekih lepih i nekih ružnih dana.

Ne mogu da prihvate da je prošlost stvarno prošlost i da treba da žive sada.

Šta mislite o ovim ljudima? Da li, po vašem mišljenju oni žive monotonim životom?

Da li ponekad, bar ponekad živite u prošlosti?

Fotografija sa sajta Unsplash.com

https://unsplash.com/

Moja prošlost, uprkos problemima, bila je lepa. Često uhvatim sebe kako razmišljam o prošlosti.

Ne znam da li je tu krivac anksioznost ili jednostavno vodim motonon život. Želim da razmišljam o sadašnjosti..pokušavam. To mi polako uspeva..jer želim..za sve je važna želja.

Ne osuđujem ljude koji žive u prošlosti, ali mislim da treba da shvate da imamo samo jedan život i da ga treba pametno iskoristiti.

Moja prošlost, uprkos problemima, bila je lepa. Često uhvatim sebe kako razmišljam o prošlosti.

Ne znam da li je tu krivac anksioznost ili jednostavno vodim motonon život. Želim da razmišljam o sadašnjosti..pokušavam. To mi polako uspeva..jer želim..za sve je važna želja.

Ne osuđujem ljude koji žive u prošlosti, ali mislim da treba da shvate da imamo samo jedan život i da ga treba pametno iskoristiti.
ne znam dal si citala knjigu Moc sadasnjeg trenutka,nije losa.

ne znam dal si citala knjigu Moc sadasnjeg trenutka,nije losa.

Nisam, ali sada vidim da se tu spominje meditacija, koju ja ne mogu da radim zbog zdravstvenih problema.

Zapravo, ja i posle toliko godina ne mogu da se naviknem da više ne vodim super-hiperaktivan život. Ali, nisam ja tema. 🙂

Da li misliš da ljudi mogu da razmišljaju uglavnom o sadašnjosti, uprkos tome što su u prošlosti vodili aktivan život?

Pitanje se odnosi na sve.

Nisam, ali sada vidim da se tu spominje meditacija, koju ja ne mogu da radim zbog zdravstvenih problema.

Zapravo, ja i posle toliko godina ne mogu da se naviknem da više ne vodim super-hiperaktivan život. Ali, nisam ja tema. 🙂

Da li misliš da ljudi mogu da razmišljaju uglavnom o sadašnjosti, uprkos tome što su u prošlosti vodili aktivan život?

Da, naravno da mogu.

Kada je osoba zadovoljna onda nema veze kakva je prošlost bila i kakvu budućnost očekuje. Živeti u momentu, trenutku, sadašnjosti je ono što nas čini zadovoljnim i mirnim.

mislim da covek mora da razmislja o sadasnosti ako zeli da zivi..zasto ne bi smela meditaciju?

naravno da se svi ponekad prisjetimo prošlosti i nekih lijepih trenutaka ali ipak treba živjeti u sadašnjosti i biti svjestan da je prošlost iza nas a budućnost prilično neizvjesna tako da bi po meni fokus uvijek trebao biti na sadašnjosti s tek ponekim malim planom ili željom za budućnost
Potpisujem mačkin post. Nemam ništa dodati, ni oduzeti.

Мени је ближе да живим у прошлости, него у будућности, јер је прошлост барем постојала. Друго, стари људи не могу да живе у будућности, као што то мисле неки млађи да могу, јер знају да је немогуће и да је то све илузија, а осим тога не знају да ли ће сутра осванути.

Ја волим да живим у прошлости, у детињству, пре него што је дошло разочарање у људе, и пре него што су дошли образовање, посао, битка за место у друштву. Слушам музику из 90-их и раних 2000-их, купио сам Сегу (али ме неко време мрзи нешто да играм), и често размишљам о томе шта сам волео и шта се тада дешавало, и желим да се што више присећам детаља, размишљам о старој кући, свашта из ранијег периода желим да унесем у садашњи живот, желим да имам радно време исто онакво као кад сам ишао у школу, да лежем и будим се исто као што сам онда, да једем исте ствари, итд.

Можда не живим тако увек али то ме онако освежи. Ако и не размишљам о прошлости, увек живим у некој машти. Волим да путујем кроз време а и кроз места у својим мислима, и да размишљам да ли је нешто од тога повезано са мном. Ја у садашњости немам ама баш ништа лепо, само лоше, а будућност исто доноси лоше, старост, болести, још већу усамљеност и безизлазност, итд.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1601084
Postoje ljudi koji se stalno sećaju svoje prošlosti. Više žive u njoj nego u sadašnjosti.

O budućnosti ne žele da razmišljaju. Sećaju se nekih lepih i nekih ružnih dana.

Ne mogu da prihvate da je prošlost stvarno prošlost i da treba da žive sada.

Šta mislite o ovim ljudima? Da li, po vašem mišljenju oni žive monotonim životom?

Da li ponekad, bar ponekad živite u prošlosti?

Fotografija sa sajta Unsplash.com

https://unsplash.com/
Secam se mnogih delova prošlosti ali ne živim u njoj...živim za danas
Oni koji nisu u stanju da se oslobode prošlosti i zarobljeni žive u njoj imaju težak život :(

Nekako mi se cini da se sadasnjost sastoji od proslosti i buducnosti. To jest da sada zivimo posledice svojih dela iz proslosti i da sada planiramo svoju buducnost.

Slažem se. U sadašnjosti se družimo sa nekim prijateljima, poznanicima koje smo upoznali u prošlosti, npr, a takođe pravimo neke planove za budućnost.

I prošlost i sadašnjost i budućnost, duga ili relativno kratka, sve je to deo našeg života.

Ne mogu da razmišljam o budućnosti, jer ne želim da imam velike planove..pokvare se ponekad..

"Živeti u prošlosti" lično doživljavam kao metaforu.
Prvo, i da se hoće, u juče nema fizičkog pristupa.
Da li ćemo se sećati, čega, koga...to je druga priča.
Malo ko da nema uspomena i sećanja i da baš nikad ne "vrati film" i napravi retrospektivu bilo trenutka, bilo čitavog života.
Samo po sebi, jedna dobra retrospektiva i nije na odmet.
Mene čine i moja prošlost i sadašnjost, teško da bih bez prošlosti bila baš ovo što jesam.
Sutra...videćemo, možda metafor sutra ne bude metafora.

Back