Živeti svoju/tuđu realnost...

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Ovo je jedna malo uža tema o programiranju i kontroli naših umova...i naravno, o načinu kako da se rešimo tih programa.

Inspirisao me je snimak Ajkovog predavanja:

itd...

Šta je uopšte realnost? Koliko smo mi skloni da osvestimo svoj realni položaj u prostoru i vremenu?
Koliko nam se nameću koncepcije? I, ono što ovu temu kvalifikuje za ovaj pdf – koliko se to čini suptilnim metodama kontrole uma – svesno ili nesvesno?
Posmatrajte samo kako nam sopstvenu realnost nameću roditelji, obrazovne institucije, poslovne institucije, sekundarne porodice, crkva, država.. svi oni definišu okvire i očekuju da se dobrovoljno spakujemo u njih.

Ajk posebno naznačava nešto što je jako istinito.. svako ko štrči van tih programa biva obeležen, progoni se, osuđuje se... zvuči poznato?

A na sve to dolazi laganje samog sebe da bi se održalo verovanje, ili zamena teza...jer je to jedini način da se život u tuđoj realnost učini legitimnim u našim očima.

Koliko smo svesni u kojoj meri živimo svoju realnost, a u kojoj meri tuđu, i koliko smo svesni metoda kontrole naše suštine i manipulacije?
I kako se osloboditi tuđih programa?

Izvolite...

Ovo je jedna malo uža tema o programiranju i kontroli naših umova...i naravno, o načinu kako da se rešimo tih programa.

itd...

Šta je uopšte realnost? Koliko smo mi skloni da osvestimo svoj realni položaj u prostoru i vremenu?
Koliko nam se nameću koncepcije? I, ono što ovu temu kvalifikuje za ovaj pdf – koliko se to čini suptilnim metodama kontrole uma – svesno ili nesvesno?
Posmatrajte samo kako nam sopstvenu realnost nameću roditelji, obrazovne institucije, poslovne institucije, sekundarne porodice, crkva, država.. svi oni definišu okvire i očekuju da se dobrovoljno spakujemo u njih.

Ajk posebno naznačava nešto što je jako istinito.. svako ko štrči van tih programa biva obeležen, progoni se, osuđuje se... zvuči poznato?

A na sve to dolazi laganje samog sebe da bi se održalo verovanje, ili zamena teza...jer je to jedini način da se život u tuđoj realnost učini legitimnim u našim očima.

Koliko smo svesni u kojoj meri živimo svoju realnost, a u kojoj meri tuđu, i koliko smo svesni metoda kontrole naše suštine i manipulacije?

Izvolite...

Najbolji pokazatelj "brainwashing"-a jeste pojava kada osobe pocnu vjerovati da je "u paklu ekipa".
Inace,mnogi su robovi sopstvenih potreba,tako da ce se navici i na "mind control".

Ja svake godine krajem aprilskih dana odem u vinograd i budem tamo pet, šest dana i ne jedem ništa , samo pijem vodu i rakiju.
Ne spavam.

Razmišljam i molim se da grešim u sagledavanjima.

Posle spavam 48 sati i nastavim ko da ništa nije bilo.

Moraš u grupu il si puko.

Najbolji pokazatelj "brainwashing"-a jeste pojava kada osobe pocnu vjerovati da je "u paklu ekipa".
Inace,mnogi su robovi sopstvenih potreba,tako da ce se navici i na "mind control".
da, osobe koje veruju u pakao, veruju i u raj, i ne razlikuju se od svoje sabrace koji su se opredelili za mesto u raju. religija moze biti jako opasan kontrolor uma ako se tumaci povrsno sto je nazalost slucaj sa vecinom.

DA covjek vjeruje kako je zlo dobro i obratno.

E vidiš, upravo to sam i pokušavao da kažem... Kao što su rađanje i smrt prirodni, tako su i dobro i zlo deo te iste prirode. Uopšte nema veze sa njihovim mešanjem.

Da,svakakve psihopate...

Stari zavjet zapravo dodje nesto kao Robin Hud.Samo efektnije.

Pa vidi, i Robin je u toj priči primenio zakon jačeg.
Jedno je sigurno... Zeko medu ne šamara.

Hajde sad da se vratimo na temu... :)

itd...

Izvolite...

dobra tema..Ajk je u pravu...kako se oslobodti svega?pogledjte gde sunce izlazi ....tamo su odgovori.....

E vidiš, upravo to sam i pokušavao da kažem... Kao što su rađanje i smrt prirodni, tako su i dobro i zlo deo te iste prirode. Uopšte nema veze sa njihovim mešanjem.

Smrt nije prirodna ... Kao ni zlo. Devijacije su u pitanju.
Pa vidi, i Robin je u toj priči primenio zakon jačeg.
Jedno je sigurno... Zeko medu ne šamara.

Moguce,ali zakon jaceg nije opsti princip.
Hajde sad da se vratimo na temu... :)
Pa,vrati se. Ti stalno spominjes Stari zavjet. Izgleda da se suprotnosti privlace.

a sta bi sa onim ako je prirodno onda je moralno :)

Ne igra nažalost.
Što je prirodno to je i dosledno. Ništa više.
Prirodni moral je patos, malkut, a sva ostala tumačenja morala su danas toliko iskrivljena, da se jedva nazire mogućnost da ga neko pomene, a ne izvižde ga.
Čak mnogo bolje prođe neko ko pokuša bandu od recimo sedam skeptika, da ubedi da je Icke u pravu sto posto.

Poslednja izmena:
Живјети своју реалност, према мом искуству, значи само једно.
Бити не изопштен, већ обиљежен.
Постоје разни степени тога, да си "чудак", "штребер", "педер"(карактерно)...
Неки онда покушавају да те укалупе...
Мораш да се ожениш до икс година. НЕ МОРАМ, иако бих желио.
Мораш да пијеш чај кад је хладно. НЕ МОРАМ, ја сам за чашу воде увијек.
Да парафразирам једног писца:
криве Дрине никада не можемо исправити, али не смијемо одустати од тога.
:mrgreen:

Back