zelenooka
Domaćin
- Poruka
- 3.958
Jeste, teoretski sve to lepo i jednostavno zvuči, ali da li je tako u praksi?Jednostavno, bez samozavaravanja i prevare partnera...posteno i prema sebi, svom shvatanju moralnosti, i iskreno prema partneru...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste, teoretski sve to lepo i jednostavno zvuči, ali da li je tako u praksi?Jednostavno, bez samozavaravanja i prevare partnera...posteno i prema sebi, svom shvatanju moralnosti, i iskreno prema partneru...

Jeste, teoretski sve to lepo i jednostavno zvuči, ali da li je tako u praksi?![]()
...mislim da je ovo vrlo diskutabilno...Napisala sam ovo milion puta do sada, ali nema veze, svi znamo da monogamija nije u prirodi čoveka već je to društveno prihvaćeni obrazac radi održanja porodice.
Negde sam pročitala da je monogamija socijalno rešenje u suštini biološkog problema. Vekovima se morališe, a gde smo stigli, ljudi i dalje imaju potrebu da menjaju partnere, danas se zaklinju na vernost, sutra im već to izgleda prilično naivno...
Svi se borimo sa nekim društvenim i socijalnim normama, ali u najvećem broju slučajeva - ova borba ima neizvestan ishod.![]()
Eh sad sta je vrednije, šta je važnije, očuvati brak/vezu ili slediti svoje instinkte, kada postoji očigledan konflikt izmedju moralnih vrednosti i ljudske prirode?
Sve je relativno, garancija nema, to zavisi od pojedinca, to je izbor, naša slobodna volja.
Uf, svašta sam napisala, a na pitanje nisam odgovorila, ali ja na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim sa da ili ne, čitava ta koncepcija monogamije mi zvuči kao utopija, ali ajde...![]()

Sweet.ja samo "glasam" za jednostavna resenja u startu, ako su moguca i odrziva..

Sweet.
Ja bih najviše volela da prva ljubav, prva veza bude i poslednja, i da to bude ljubav i seks do kraja života, ali...![]()
Jao neko čita moje postove....mislim da je ovo vrlo diskutabilno...![]()

не варати је/га...
Мислите ли да сте у стању па проведете цео живот с једном особом, а да никад ништа не покушате код неке друге?

...e, sad je i meni aprijatno, samo da znash da sam prochitao ceo post, teshkim mukama, ali jesam tita mi, a ovo mi je zapalo za oko, uho, grlo i nos...Jao neko čita moje postove.
Makar prvu rečenicu.
![]()

Ljubav nije nepromenljiva veličina.
Priča o soul mates je idealizacija muško/ženskih odnosa.
Ja konkretno nisam mislila na brak bez ljubavi, u kome neko nekog iskorišćava i "švrlja" okolo (mada "švrljanje" očima, na koje aludira Čizmice, ne smatram prevarom). Mislila sam na DOBAR brak, u kome ništa ne fali (pa ni ljubav), ali se desi da se pojavi neko, ko može da okupira misli jednog od bračnih partnera. Aman, ljudi se zaljubljuju NEPLANSKI, čak i oni koji su koji dan pre nego što im se to desilo, mislili da im se nikada neće dogoditi.
I šta onda? Postoje samo dva rešenja, koje sam spomenula u nekom od prethodnih postova. A koje će neko izabrati, zavisi od karaktera. Preljuba motivisana ljubavlju nije za linč.

i naterao da se duboko zamislim i ako tako nastaviš ja ću se rasplakati, samo da znaš. 
Ali preljuba nije najposhtenije resenje, "zdravije" je napustiti partnera i produziti dalje sa tim drugim, koga volimo, s kim nam je lepsi i kvalitetniji zivot...ili bar seks...zasto muciti nekog i ostajati s njim ako postoji novi, bolji...![]()

Sweet.
Ja bih najviše volela da prva ljubav, prva veza bude i poslednja, i da to bude ljubav i seks do kraja života, ali...![]()
...shalim se, ALI...lepo od tebe prijateljice moja mala...
, da ne kaze da samo ona salje poljupce prijateljima... 
...Ali preljuba nije najposhtenije resenje, "zdravije" je napustiti partnera i produziti dalje sa tim drugim, koga volimo, s kim nam je lepsi i kvalitetniji zivot...ili bar seks...zasto muciti nekog i ostajati s njim ako postoji novi, bolji...![]()
Она говори о заљубљености, а ти о љубави...

Она говори о заљубљености, а ти о љубави...
...slozzitjesh se, prijatelju da ako nisi probao ne mozzesh da tvrdish da ti se ne bi svidelo neshto shto ti nije u prirodi...ja sam probao i tvrdim da mi se ne svidja...ALI sreco, uvek se moze naci ALI...na zalost...mada ima gro ljudi koji prozive svoj vek i bez tog ALI...
I da, jedva cekamo tvoje postove, mi, neki, pa makar i zbog...shalim se, ALI...lepo od tebe prijateljice moja mala...
I da, evo i Borki velki, da ne kaze da samo ona salje poljupce prijateljima...
Pa ako treba i Pichiju...
, mada mi to nije "u prirodi"...
![]()

Naravno da preljuba nije najpoštenije rešenje. Ali za neko drugo rešenje (prekinuti dotadašnji život i započeti novi, ili vratiti se u "normalu") potreban je racio - ona komponenta koja baš tada nedostaje. Zamisli situaciju u kojoj je neko rastrzan između "stare" i "nove" ljubavi, pri čemu stara nije sasvim ugasla. Traži vreme da bi se raspetljala. Podjednako mučno za sve tri strane.
...slozzitjesh se, prijatelju da ako nisi probao ne mozzesh da tvrdish da ti se ne bi svidelo neshto shto ti nije u prirodi...ja sam probao i tvrdim da mi se ne svidja...![]()

Jeste, lepi moj Dacho, ali dokle tako?Ali preljuba nije najposhtenije resenje, "zdravije" je napustiti partnera i produziti dalje sa tim drugim, koga volimo, s kim nam je lepsi i kvalitetniji zivot...ili bar seks...zasto muciti nekog i ostajati s njim ako postoji novi, bolji...![]()