Zivela RUSIJA!

Original postavio Jerry Ropero
evo par logickih zakljucaka
= 3. Sta god Srbija da uradi, koliko god da vodi pro americku, nemacku,britansku, francusku politiku - ona ovo navedeno u prva tri stava ne moze da promeni. To smo uostalom videli i u ovih 7 godina.

= Interesi se vremenom mogu promeniti, no tako nesto se ne desava preko noci i potrebno je mnogo vremena da prodje da bi se interes neke zemlje u nekom odredjenom regionu promenio (50-100 godina

kako ti se čine sopstveni logički zaključci - boldovani?:lol::lol::lol:

ode tema na drugu stranu, moram da iskopiram da ne promakne jerry-ju:-D

Nisi trebao moze srcka da ih strefi ,:twisted:

Делује опако Путин, а?
darth_vader_iphone_upgrade.jpg

kako ti se čine sopstveni logički zaključci - boldovani?:lol::lol::lol:

ja sam rekao da interesi dugorocno MOZDA mogu da se promene a kratkorocno, gledano barem na period do 50 godina - ne mogu , shodno tome iluzorno je i totalno gubljenje vremena pokusavati da promenis americku politiku prema Srbiji. Pre ces naterati vodu da ide uzbrdo nego sto ces to uspeti.

Pa evo vi demokrate ste pokusavali 7 godina to da uradite, nema bulje zapadnog funkcionera koju niste olizali, i sve u svemu rezultat vam je nikakav. Nece cak da vas stave ni na belu sengen listu, a kamoli sta drugo.

sto rece salvantis, pokusavali smo da glasamo za busha, pa smo placali nekakve kokuse i lobisticke agencije, onda smo placali reklame na CNN-u, sprcali brdo para za to a ja ne vidim da smo time bilo sta postigli!

i ja isto :D
----------------

i ja to isto kažem8-)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5463050&postcount=41

vidiš kako se nas dvojica ponekad odlčno možemo složiti:mrgreen:

a razlika nebo i zemlja:lol:

a ovo kao znaci da vas Rusi gotive?:lol:pa i Srbija je ponudila novac Belgiji ako otkine bod Poljacima u ovim kvalifikacijama,i ja bi da sam na mestu Rusa vam zahvaljivao i poklanjao mercedese jel je to cisto sa sportske strane,to nema nikakve veze sa prijateljstvom naroda...recimo kad je Hrvatska gostovala u okviru ovih kvalifikacija u Moskvi na tribinama je bio transparent na kome je pisalo RUSI I SRBI-BRACA ZAUVEK8-).Isto tako grupa hrvatskih navijaca je dobila dobre batine u Moskvi na dan utakmice od Ruskih navijaca:)
i jos mnogo puta su ruski navijaci i narod pisali parole podrske Srbima(u glavnom u vezi kosova) i znam ljude(Srbe)koji zive i koji su boravili u Rusiji i svi su bili docekani fenomenalno.To samo pokazuje kakav odnos imaju prema Srbima a kakav prema Hrvatima
mislim na ruski narod a ne na politicare koji zboj jeftinih politickih poena svasta rade.

da neko ne pomisli da ja velicam Ruse,ja ih gotivim i smatram za bracu,ali to ne znaci da sam protiv Evropske unije...naprotiv mislim da Srbija treba da udje u Evropsku uniju....

i jos nesto moram da podsetim sve one koji govore kako nam Rusi nikad nisu pomogli,naime posle velicanstvenih pobeda SRPSKE VOJSKE u na Ceru i Kolubari u prvom svetskom ratu nad visestruko jacom Austrougarskom vojskom,1915 godine je Srbija ponovo napadnuta i to u isto vreme od Nemacke,Austrougarske i od Bugarske sa ledja sto vec izmorena Srpska vojska nije mogla da izdrzi je krenula u povlacenje preko Albanije na KRF,medjutim zapadni saveznici su oklevali da pomognu Srpskoj vojsci i narodu u najtezem trenutku srpske istorije i prvo nisu hteli da prebace Srbe brodovima na KRF.Onda je Ruski CAR poslao ultimatum zapadnim saveznicima da odma izbavi srpsku vojsku i narod i ili ce u suprotnom on raskinuti savez sa njima i potpisati mir sa Nemcima:!Samo ovaj jedan cin je dovoljan da budemo zahvalni Rusima jer su time spasili Srspki narod od istrebljenja...a sem toga pomogli su nam jos dosta puta ali naravno da nemogu oni uvek da nam pomognu...

da neko ne pomisli da ja velicam Ruse,ja ih gotivim i smatram za bracu,ali to ne znaci da sam protiv Evropske unije...naprotiv mislim da Srbija treba da udje u Evropsku uniju....
Наравно да треба. Упркос свему, то је најбоље решење. Уосталом, и неминовност.
А, ионако, ништа није "црно-бело".

i jos nesto moram da podsetim sve one koji govore kako nam Rusi nikad nisu pomogli,naime posle velicanstvenih pobeda SRPSKE VOJSKE u na Ceru i Kolubari u prvom svetskom ratu nad visestruko jacom Austrougarskom vojskom,1915 godine je Srbija ponovo napadnuta i to u isto vreme od Nemacke,Austrougarske i od Bugarske sa ledja sto vec izmorena Srpska vojska nije mogla da izdrzi je krenula u povlacenje preko Albanije na KRF,medjutim zapadni saveznici su oklevali da pomognu Srpskoj vojsci i narodu u najtezem trenutku srpske istorije i prvo nisu hteli da prebace Srbe brodovima na KRF.Onda je Ruski CAR poslao ultimatum zapadnim saveznicima da odma izbavi srpsku vojsku i narod i ili ce u suprotnom on raskinuti savez sa njima i potpisati mir sa Nemcima:!Samo ovaj jedan cin je dovoljan da budemo zahvalni Rusima jer su time spasili Srspki narod od istrebljenja...a sem toga pomogli su nam jos dosta puta ali naravno da nemogu oni uvek da nam pomognu..
.
Све, управо тако. А наведене су овде раније и неке друге историјске прилике.

Као што су наведени и други примери, супротни, кад Русија није помагала. Ради - објективности.

Само, некима не вреди говорити, они ће и даље терати своје. Непознавање историје, између осталог.

Али, заправо, оне међу њима, који - НЕ ЖЕЛЕ то да знају, треба, само одхебати, а не трошити време на расправе.

Ово вреди једино оним добронамерним, а који напросто, нису знали неке чињенице.

naravno da je sve ovo tacno samo sto nekim ljudima ne vredi nista objasnjavati jer su maksimalno ograniceni...daleko o toga da je Rusija savrsena bilo je istorijskih prilika kad nam bas i nisu pomogli,ali ljudi mora da shvate da nemogu oni uvek da zrtvuju sebe zbog nas,pa zbog te pomoci koje su nam pruzili u prvom svetskom ratu su mnogobrojni Rusi izginuli...
normalno je da ce oni prvo gledati svoje interese a njihovi interesi su se u slucaju Kosova poklopili sa nasim interesima i to svakako treba iskoristiti...ipak su nam dosta puta pomogli i to treba ceniti i pamtiti,normalno ne treba preterivati u velicanju Putina i Rusije ali treba zahvaliti za podrsku oko Kosova...

naravno da je sve ovo tacno samo sto nekim ljudima ne vredi nista objasnjavati jer su maksimalno ograniceni...daleko o toga da je Rusija savrsena bilo je istorijskih prilika kad nam bas i nisu pomogli,ali ljudi mora da shvate da nemogu oni uvek da zrtvuju sebe zbog nas,pa zbog te pomoci koje su nam pruzili u prvom svetskom ratu su mnogobrojni Rusi izginuli...
normalno je da ce oni prvo gledati svoje interese a njihovi interesi su se u slucaju Kosova poklopili sa nasim interesima i to svakako treba iskoristiti...ipak su nam dosta puta pomogli i to treba ceniti i pamtiti,normalno ne treba preterivati u velicanju Putina i Rusije ali treba zahvaliti za podrsku oko Kosova...

Наравно. Управо то ја стално настојим - што објективније, уравнотежено, неострашћено, ненавијачки...

Али изгледа да је мозак већине "навијен" само на што простије - "а" или "ш", нема нијанси.

И онда, кад покушаш на то указати, пошто нису у стању за другачији резон, "прегори" им осигурач, и називају те свакојако, одмах сврставају, итд...

Али, и на то смо одавно навикли.

Ипак, драго ми је кад наиђем на оне који нису тако "једнодимензионални". :)

А и жао ми је неких, иначе добронамерних, који би само требало да се мало више потруде. Но, и разумем их у неку руку, људи напросто - немају времена да се удубљују.

А, ипак, не могу да им не одговорим, добронамерно укажем, јер, можда ће на крају, ипак то дати неког резултата...

Јер, видим да тако бива, и из директног искуства, у контакту с "правим" људима.

Наравно. Управо то ја стално настојим - што објективније, уравнотежено, неострашћено, ненавијачки...

Али изгледа да је мозак већине "навијен" само на што простије - "а" или "ш", нема нијанси.

И онда, кад покушаш на то указати, пошто нису у стању за другачији резон, "прегори" им осигурач, и називају те свакојако, одмах сврставају, итд...

Али, и на то смо одавно навикли.

Ипак, драго ми је кад наиђем на оне који нису тако "једнодимензионални". :)

А и жао ми је неких, иначе добронамерних, који би само требало да се мало више потруде. Но, и разумем их у неку руку, људи напросто - немају времена да се удубљују.

А, ипак, не могу да им не одговорим, добронамерно укажем, јер, можда ће на крају, ипак то дати неког резултата...

Јер, видим да тако бива, и из директног искуства, у контакту с "правим" људима.

:lol::lol::lol: Samo da te pozdravi jedna dobronamerna.:lol:

Problem (ili sreca) nas malih jeste to sto smo srecni kada imamo neciju podrsku cak i kada nas neko podrzava SAMO da bi stitio sebe! Nego, i to je OK! To je i odlika malih i velikih! Samo ne znam dokle ce ljudi misliti da u politici postoje prijateljstva? Rusija ima dva velika problema! Oba pokusava da resi upravo preko Srbije. Jedan je pitanje jednostranog priznavanja drzava, zaobilazeci SB a drugi je odrzavanje monopola na distribuciju energenata u Evropi! I sve to je pokusaj da se indirektnim putem brane drzavni interesi (ono sto je u svetu i postala praksa). Mogucnost za takvu odbranu je daleko veca od one koju imas direktnim putem. Tada je uglavmo, vec kasno! Mozda oni i nama i jesu braca ali mislim da smo mi njima pre ZIVI STIT nego ista drugo!

Original postavio Iron Lord
Citat:
Zapad je tokom protekla dva veka – iz ovih ili onih razloga – Srbima stalno pokušavao da sve uzme. Izuzetak je bilo obostrano korisno zajednicko ratovanje u Prvom svetskom ratu. Izuzetak koji je, na žalost, potvrdio «pravilo». .........................................................................

Dozvoli vizualizaciju:|
8bpd2k1.jpg

Back