"ŽIVE SAHRANJENE" Pojavilo se groblje sa imenima žena koje nisu umrle, a razlog je ZAPREPAŠĆUJUĆ

Poruka
21.098
Prima Porta groblje je mesto gde su sahranjeni dečji fetusi nakon abortusa žena koje nisu želele da rode, a na svakom krstu je ime osobe koja je namerno prekinula trudnoću, prenosi danas "Politiko".

Groblje
Groblje, Foto: Shutterstock
Donedavno se nije ni znalo za postojanje ovog groblja, a žene koje su abortirale kažu da nisu dale pristanak da se fetusi sahrane, niti da se napiše njihovo ime na krstu.
Sada kada su saznale za postojanje ovog mesta, preko 100 žena su se okupile sa ciljem da policija pronađe odgovorne za ova dela, a planiraju i da pokrenu tužbu, dodaje "Politiko".

U Italiji, gde se žene i dalje bore za svoja prava oko abortusa decenijama, otkriće groblja je izazvalo gnev.
Nije samo Prima Porta jedino groblje gde su sahranjeni fetusi, pošto u Italiji ima još ovakvih mesta nazvanih "Poljima anđela".
Abortus plakanje trudnoća
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Sumnja se da su ih napravili protivnici abortusa i ultra-konzervativne organizacije.
Za oponente, ovakva grobna mesta stigmatizuju abortus i narušavaju prava žena u vreme kada konzervativne grupe u celom svetu pokušavaju da vrate zakone koji su zabranjivali abortus u brojnim zemljama.
Postojanje groblja fetusa došlo je u žižu javnosti ovog meseca kada je Marta Loi pitala na Fejsbuku šta se dogodilo sa njenim fetusom.
Kada je saznala, ona je izrazila gnev i bol zbog činjenice da je na grobnom mestu pisalo njeno ime, bez njenog pristanka.
- Nepoznate osobe su sahranile moje dete sa krstom, hrišćanskim simbolom, koji ne pripada meni - napisala je ona.

Silvana Agatone, predsednica Italijanske organizacije lekara koji rade abortuse, rekla je za "Politiko" da su sahrane "najveće kršenje privatnosti".
- Mnoge žene ne kažu ni rodbini da su abortirale. Ovo je vid kažnjavanja žena, tako što im se stvara osećaj krivice. Da imate grobnicu sa vašim imenom znači da ste samo dobri kada ste mrtvi - rekla je Agatone.
Prema zakonu iz 1990. godine, žene mogu da zatraže da se fetus sahrani u roku od 24 sata.
Ukoliko to ne urade, lokalne zdravstvene ustanove su u obavezi da obave transport i sahranu.

https://www.alo.rs/vesti/svet/pojav...ih-zena-a-razlog-je-zaprepascujuc/348971/vest

Neviđeno ludilo! Nadam se da u Srbiji niko neće doći na ovakvu ideju.
 
Poruka
21.098
Odrekla se fetusa i sad zeli da polaze pravo na zemne ostatke.
Sta bi zelela ta zena , da nije sahranjeno i da je otislo u medicinske i kozmeticke svrhe.
Nije to razlog nego spomenik sa imenom majke. Zašto ne stave ime oca i ne napišu, ''**** je, napravio dete i nije hteo da ga izdržava.'' Ne vidim razlog da za sve optužujemo žene osim ako same, bez dobrih razloga idu na abortus. Mislim, imajte u vidu da neka žena za ovakvo postupanje prema njoj može da vam se usere u život i rodi dete koje ne želite da imate.
 
Poslednja izmena:

Top