Zimska voznja

Da, ali te sanke traju recimo 100m, dok sa ABS-om cas imas sanke, cas nemas, tako da te iste sanke od 100m imaju prekide od ukupno recimo 50m, sto ce reci = 150m zaustavnog puta ;)

po toj istoj logici ABS nebi funkcionisao ni na suvoj povrsini, jer "cas koci cas ne koci" .
zec lezi u onom momentu u kome se opet zapocinje kocenje posle proklizavanja. dok obican jednom prikoci i ostalo klizi. a ovaj koci nanovo i svaki put malo zatre kretanje s tim ponovnim "zakocenjem" .

kama-410.gif

Ove su dobre za sneg,Kama

Moje M+S(Mud + Snow) su all season, a imas i iskljucivo zimske sa znakom planine i pahuljom u znaku.

Otprilika, mada M+S nemaju zadovoljavajuće karakteristike na temperaturama preko 7 stepeni celzijusa (po papirima došla ta temp.). Bučne, troše se mnogo brže, deformišu se lako. Precizniji naziv za M+S je ''zimska'', a ove druge su ''snow tires''.

kama-410.gif

Ove su dobre za sneg,Kama

NE!!! Guma za sneg i blato, dakle za mora da ima mnogo Z-lamela!

banner-3091.jpg

One služe za odbacivanje snega i naslaga blata na gazećem delu gume. Dubina šare koju svi gledaju je presudna za odvođenje vode, a veliki kramponi su dobri za kemenit teren. Ova guma sa tvoje slike Kama je upravo ova poslednja. Kada s njom nagaziš na sneg, šta će držati auto? Krampončine? Kao da krosericu motor voziš po asfaltu i poželiš da uđeš u krivinu. ;) Razmisli...

Inače, tri vrste guma koje mogu da se svrstaju pod zimske:
http://www.cyclonverano.co.yu/goodyear/pages/gume/putnicke/ultra_grip5.htm
http://www.cyclonverano.co.yu/goodyear/pages/gume/putnicke/ultra_grip6.htm
http://www.cyclonverano.co.yu/goodyear/pages/gume/putnicke/ultra_grip_ice.htm

Moje M+S(Mud + Snow) su all season, a imas i iskljucivo zimske sa znakom planine i pahuljom u znaku.

Послушај ти мене... значи лично се бавим скоро 7-8год гумама, а тетак 30год... НЕ ПОСТОЈИ All season!!! Не дај да те лажу! Слажем се - постоје гуме са таквим натписом и које су произведене са том намером да буду универзалне, али такве гуме самим тим што су универзалне не дају свој максимум ни лети ни зими тако да ти из најбоље намере саветујем да баталиш такве гуме ;) Или летња или зимска и крај приче... то просеравње All in one баци све у воду ;)

Ako kupim multifunkcijski uredjaj za 5000din,koji ima skener/kopir i stampa ne znaci da ne znam sta valja.Bacio bi ja i moju Ladu sa sve gumama,ali sta cu kad pocne pljusak ili treba nekog da vozim kod lekara?

Ako kupim multifunkcijski uredjaj za 5000din,koji ima skener/kopir i stampa ne znaci da ne znam sta valja.Bacio bi ja i moju Ladu sa sve gumama,ali sta cu kad pocne pljusak ili treba nekog da vozim kod lekara?

Ako godišnje potrošiš set guma za auto, znači da za dve potrošiš dva seta.

Dakle, kupiš set letnjih i set zimskih (dva seta, je l') i za iste pare se voziš bezbednije i pravilnije. Pričasmo o tome.

U Tigar se ne bih uzdao, bar ne više nego u Savu. Ali poslužiće i jedne i druge.
Obavezno sve četiri. Za prednje je prednost upravljanje i pogon (verujem da je napred), a zadnje treba da se drže da zadnji kraj ne beži kod skretanja.

Greška, i ja sam do sada tako razmišljao, ali drugar je na mercedesa kupea stavio tigrove gume i zadovoljan je , a nedugo zatim i brat na audija.

Greška, i ja sam do sada tako razmišljao, ali drugar je na mercedesa kupea stavio tigrove gume i zadovoljan je , a nedugo zatim i brat na audija.

Ne kažem da ne valja, ali prečesto sam čitao o reklamacijama i problemima, pa želim reći da je možda bolje odlučiti se za neku markiraniju varijantu.

Ja sam stavio dve nove Wintere napred na moj V70. Zadovoljan sam, otkud znam... Drze se dobro.
Ja to ne bih stavljao, ali stari zapeo jer planira da ide u Holandiju, pa mu kao trebaju nove gume (?!).
A sa domacim gumama, naime Trayal gumama, imam super iskustvo sa teretnim programom - na svim prikolicama imam Trayal T1004 vec dve godine, i super nose sve. Idu i po snegu i po kisi super.

Back