- Poruka
- 33.100
Jomini, za $2,000 cu radije kupiti neku kantu (za zimsku voznju) za koju mi nece biti zao ako je razbijem.
To je bezveze.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jomini, za $2,000 cu radije kupiti neku kantu (za zimsku voznju) za koju mi nece biti zao ako je razbijem.
jomini, mislim da bi mi se isplatilo da procunjam malo da nadjem ladu koja bi navukla hummera,
posto mi nebi smetao tvoj auto kao moj prvi licni auto![]()
To je bezveze.
Vozač je sve i po suvom. AKo se zaleće kao blesav, skrljaće se i tada.
Ovih 15% je neozbiljna izjava.
A ovo o Volvu FWD sa letnjim koji po snegu i ledu tako kako pričaš je još neozbiljnije.
Kako hoćete, mi što nismo stručnjaci i majstori... Pa mi ćemo da se služimo pomagalima tipa m+s guma, 4WD ko može i ima... Ili ćemo da tvrdimo da je sa tim lakše i bolje (sa oba najbolje, a makar jedno od ta dva).
A vidim da bi mnogi ovde i na felnama imali grip poput slikova na vrućem asfaltu.
Ovo je istina, ali zašto da sa letnjim po snegu i u nekoj krivini vozimo 20 ili 30km/h, ako se tu sa normalnim zimskim gumama prođe bezbedno i sa 50km/h npr? Nekad se čovek i zaboravi i tu su gume ili AWD da pomogne i spreči nesreću, da li pri kočenju, skretanju, izvlačenju...
Bar kod nas što nekad pogrešimo.Ili što smo bar jednom u svom životu napravili greškicu pri vožnji.
@SIGNATURE 350nista-ama nista nisi lepo rekao :
Kakve veze ima jacina motora?Samo cu na to da se nadovezem jer to govori koliko poznajes terenska vozilaO ostatku necu da pricam,tek to je bruka i sramota sta si napisao.
Kako izvuci vozilo od 3 tone iz blata kad stane?Znam,sada ces reci da on ne staje jer ima veliki i jak motor,zar ne
Hahahaha,izvini ali ovako nesto se ne vidja svaki dan
@Marauder-jer i vas zahvatila ona mecava sto se po vestima stalno vrti kod nas
Lapsus Lingva,ne obicnom autu nego autu sa obicnim kocionim sistemom![]()
snaga i zapremina motora imaju jako veze ako poredis dva vozila koja su napravljena za identicni nacin upotrebe - vozila za tesko pristupne terene. nije isto koliki obrtni moment razvijaju hamer i lada. jer upravo se ta karakteristika odnosi na vucne karakteristike. hamer ima vecu gaznu povrsinu, tezi je, sila prianjanja je ocekivano veca zbog toga. ako na to dodas i ogromni obrtni moment koji razvija ne vidim na koji nacin bi ga lada pobedila. ta vozila su razvijana za istu svrhu, a hamer je sve to samo vece jace i teze, i ima isti menjac i sistem prenosa koji bi trebao da omoguci velike vucne mogucnosti...
ovo me zivo interesuje kako je moguce?
auto bez ABSa, na ledu stiskom kocnice se pretvara u sanke
ABS ima za 50% duzi zaustavni put na snegu i ledu nego obican sistem.
Pri brzini od 80 km/h autu sa ABS sistemom je potrebno 408 metara da se zaustavi dok obicnom autu treba 200.
ABS ima za 50% duzi zaustavni put na snegu i ledu nego obican sistem.
Pri brzini od 80 km/h autu sa ABS sistemom je potrebno 408 metara da se zaustavi dok obicnom autu treba 200.
ovo me zivo interesuje kako je moguce?
auto bez ABSa, na ledu stiskom kocnice se pretvara u sanke
to da....
voleo bih da sva kola imaju prekidac za anti-blocking(brake)system...ako sam dobro napisao...
meni je izasao kombi na znak stop. Sneg. Suvi sneg. Ja kocnica,auto ide i dalje. On video sta je napravio i gas i proklizava on polako da krene dalje da ga ne udarim, a ja kocim i polako klizim ka njemu...i zamalo
jmb ti abs.
Niti sam strucnjak, niti majstor. Imam i ja gresaka, ne brini - jesi li video kako sam skrsio auto na prvoj poledici ove godine? Nije mi pomogao ni ABS ni odlicne gume koje imam, pomogao mi Golf II da se zaustavim.
Samo sam hteo da kazem da sve to sto vi navodite kao "must have" svake zime i nema nekog prevelikog uticaja koji vi pominjete. Mozda ima uticaja, ali jako malo.
A ti Jomini si blesav ako hoces po nekom kijametu da teras i 50km/h. A izvini, ti si zaboravan...
Волео бих да ми ти или било ко овде објасни шта значи М+С.
A kako onda objasnjavas da je Suzuki Samuraj prohodniji od H1?Znaci kod terenskih vozila,snaga motora nema nikakve veze,prenos na podlogu je tu od kljucnog znacaja.H1 ima veliki obrtni moment,ali na nizim obrtajima Lada ima veci obrtni moment,o tome ti pricam.Jos kad podelis ukupan broj konjskih snaga na kilogram vozila videces ko ima bolji odnos.Cista matematika,crva nije bilo
A da predjemo na temu Terenska Vozila?Na miru da dovrsimo![]()