Zimska voznja

Po cemu se tu vidi da Lada vuce Hummera? Kako znamo da Hummer ne vuce Ladu?

Pa gledaj odakle su krenuli sa prve slike,pa obrati paznju na zadnju.

Kako god,necu vise da spamujem ovde,samo ovo:

icesnow_logo2.jpg

Sto se tice zimaske voznje svi ste na neki nacin u pravu.Jenki kaze da sa xadnjom vucom[mustang] gazi sneg,moguce je sve dok se taj sneg ne utaba,postane klizav.Jedno je tacno 4x4 puno pomaze u svim situacijama.ja vozim godinama na M+S gumama ali polako i koliko mi auto dozvoljava,problem na uzbrdicama uvak postoji.I Avetinja je u pravu 50% vozac,50% oprema.razgovaracemo posle Bozica kas se otreznim.Srecni praznici.

Ne,ne kontas.To bi bilo kada bi Niva vukla prikolicu,inace taj podatak nema sanse da je tacan.Ja sam licno video kad je Golf 1 dizel vukao prikolicu 2.5 tone.
Kako objasnjavas da sam ja slepao Opel Vektru 1.6?Slepao sam VW kombi koji je tezi od Nive...
Sto znaci da nista teze od Peglice i Fice Niva ne bi mogla da povuce? :lol:
Znaci to nije to,vec pravilan raspored konjskih snaga po kilogramu vozila,i to sto Niva ima mnogo veci obrtni momenat pri manjim obrtajima od H1.
Isto kao i oni mali automobili recimo Uno Turbo.1300 cm3,115 ks ali zato pere kako ide.Znaci na malim obrtajima ima veliki obrtni moment i ubrzava nemormalno.
Nema logike ni malo,jer po tome onda bi Touareg imao vucnu silu od koliko hiljada tona kad je vukao onaj 747?

Ne,ne kontas.To bi bilo kada bi Niva vukla prikolicu,inace taj podatak nema sanse da je tacan.Ja sam licno video kad je Golf 1 dizel vukao prikolicu 2.5 tone.
Kako objasnjavas da sam ja slepao Opel Vektru 1.6?Slepao sam VW kombi koji je tezi od Nive...
Sto znaci da nista teze od Peglice i Fice Niva ne bi mogla da povuce? :lol:
Znaci to nije to,vec pravilan raspored konjskih snaga po kilogramu vozila,i to sto Niva ima mnogo veci obrtni momenat pri manjim obrtajima od H1.
Isto kao i oni mali automobili recimo Uno Turbo.1300 cm3,115 ks ali zato pere kako ide.Znaci na malim obrtajima ima veliki obrtni moment i ubrzava nemormalno.
Nema logike ni malo,jer po tome onda bi Touareg imao vucnu silu od koliko hiljada tona kad je vukao onaj 747?

e stvarno ovo je vec previse...
i uno nema 115 nego 105 konja...ja sam ga vozio dok si ti piskio u gace...a ako cemo o okretnom momentu svaki iole normalan automobil ima bolji okretni moment od jebene lade.

Dobro pogresio sam,sta sad?Naveo sam kao primer i boli me ***** sta si ti vozio,ok?
Smesno je reci da Niva moze da povuce 860 kg,kako se onda automobili slepaju?Vitlom?Kad smo se vec dotakli te teme treba da je i zavrsimo ili neka se pobrise sve ovo.
Za obrtni moment,opet kenjas.Kod Nive je obrtni moment bitan zbog snage,za sta inace postoji reduktor gospodin strucnjak?Da brze stignes do stotke?

Opet ne kontas,nema ni veze tako da necu da se trudim da ti objasnjavam.
I Cayenne ima reduktor pa jel ga to cini terencom?

Zvucis mi kao tip sa faksa,kaze on meni 'pa znas cherokee ima 4000 kubika pa zato moze svuda da ide'
smesniju izjavu u zivotu nisam cuo,da kubikaza i konjske snage igraju vaznu ulogu kod terenskih vozila :lol:
igraju,al samo u potrosnji.
Necu vise da raspravljam,napravili smo ljudima samo spam.Poz

Dobro pogresio sam,sta sad?Naveo sam kao primer i boli me ***** sta si ti vozio,ok?
Smesno je reci da Niva moze da povuce 860 kg,kako se onda automobili slepaju?Vitlom?Kad smo se vec dotakli te teme treba da je i zavrsimo ili neka se pobrise sve ovo.
Za obrtni moment,opet kenjas.Kod Nive je obrtni moment bitan zbog snage,za sta inace postoji reduktor gospodin strucnjak?Da brze stignes do stotke?

nemoj se nerviras.

bet. prijatelje,ako neko zna o nivi,to je bojan.... tako da... opusteno...

Sto se tice zimaske voznje svi ste na neki nacin u pravu.Jenki kaze da sa xadnjom vucom[mustang] gazi sneg,moguce je sve dok se taj sneg ne utaba,postane klizav.Jedno je tacno 4x4 puno pomaze u svim situacijama.ja vozim godinama na M+S gumama ali polako i koliko mi auto dozvoljava,problem na uzbrdicama uvak postoji.I Avetinja je u pravu 50% vozac,50% oprema.razgovaracemo posle Bozica kas se otreznim.Srecni praznici.

Moje price se zasnivaju na F-150 sa 4x4, ne na Mustangu. Mustanga ne vozim zimi vec 3 godine.

Dobro kako god,ovoj temi nije mesto ovde.Necu vise da postujem ovde
samo cu jos jedno da kazem,najbitnije od svega je prenos snage na podlogu.sa tolikim obrtnim momentom vecina vozila proslajfa i gubi snagu pri startu.
vi kad ste pametni mislite o tome :)

vetj 3 ipo godine kako imam vozachku i nikad se nisam zaglavio negde u snegu,a eto zivim u Norveskoj,uglavnom sam vozio moju Asconu 1.6 benzinac te prve dve zime,shteta shto mi se sad u jesen pokvarila i ide na otpad,ujutro kad krenem na posao da razvozim novine unotj u 3-4 sata nisam nikad imao problema sa shlajfanjem,sve ti je tu koliko si dobar vozach,da procenish gde cesh zaustaviti auto.
Setjam se pre dve godine ja krenuo u shkolu sa Asconom ujutro negde oko sedam sati,napolju sve zaledilo,neki sneg pado te noci ali nije mnogo,taman da ga tochkovi utabaju i uglade da je klizav ko po staklu.Do shkole ima nekih 3-4 km i ima nekoliko uspona.Kolko sam ih video u mnogo novijim autima da ostaju na tim usponima dok ih ja prolazim u mojoj 20 godina staroj Aconi.

znachi skills is everything...

Jel ti stvarno mislis da u Wisconsinu nema bas nijedne uzbrdice? Da je bas sve ravno i da sam ja u prosle 3 godine po ravnom i samo po ravnom vozio?
Узбрдица од 7-10км од 8-9% потпуно покривена снегом који је утабан проласком трактора и евентуално још неколико возила? Да - мислим да нема такве и Wisconsinu и да - ниси возио таквом узбрдицом јер не би причао ово што сад причаш.
Nema sanse,4x4 je ipak druga prica pa i sa letnjim gumama bolje se ponasa na snegu nego auto sa zimskim.Nije isto voziti auto i terenac/suv.To treba da bude jasno
Објасни ми логику. Дакле, сложили смо се да 4х4 доста помаже, али да су гуме кључ доброг пријањања за подлогу. Ти када возиш праве летње гуме зими, оне су већ од 0 степени као камен и уопште ''не дишу'' и никако не избацују снег из шара и то се онда претвара у скијање ;)
Волео бих да ми ти или било ко овде објасни шта значи М+С.
vetj 3 ipo godine kako imam vozachku i nikad se nisam zaglavio negde u snegu,a eto zivim u Norveskoj,uglavnom sam vozio moju Asconu 1.6 benzinac te prve dve zime,shteta shto mi se sad u jesen pokvarila i ide na otpad,ujutro kad krenem na posao da razvozim novine unotj u 3-4 sata nisam nikad imao problema sa shlajfanjem,sve ti je tu koliko si dobar vozach,da procenish gde cesh zaustaviti auto.
Setjam se pre dve godine ja krenuo u shkolu sa Asconom ujutro negde oko sedam sati,napolju sve zaledilo,neki sneg pado te noci ali nije mnogo,taman da ga tochkovi utabaju i uglade da je klizav ko po staklu.Do shkole ima nekih 3-4 km i ima nekoliko uspona.Kolko sam ih video u mnogo novijim autima da ostaju na tim usponima dok ih ja prolazim u mojoj 20 godina staroj Aconi.

znachi skills is everything...
Али си промашио поенту :) Које су ти гуме на Аскони? Зимске наравно ;)

Објасни ми логику. Дакле, сложили смо се да 4х4 доста помаже, али да су гуме кључ доброг пријањања за подлогу. Ти када возиш праве летње гуме зими, оне су већ од 0 степени као камен и уопште ''не дишу'' и никако не избацују снег из шара и то се онда претвара у скијање ;)

Slazem se,ali ti kazem iz iskustva koje sam ja doziveo.Ne sumnjam da bih sa zimskim gumama samo jos vise prosirio granice prohodnosti ali ove su se kod mene odlicno pokazale.Sad nemam para za zimske tako da mi u opticaj dolaze lanci,mislim da je dovoljno samo na zadnje tockove da stavim.1300 dinara kosta set,ali nema odgovarajuca dimenzija...

Узбрдица од 7-10км од 8-9% потпуно покривена снегом који је утабан проласком трактора и евентуално још неколико возила? Да - мислим да нема такве и Wisconsinu и да - ниси возио таквом узбрдицом јер не би причао ово што сад причаш.

Ma daj, koliko ljudi stvarno vozi u takvim uslovima svaki dan?

Ја ишао за Барајево по сличним условима, на крају сам оставио ауто на неких 2км од куће јер нисам могао да прођем даље, било ме страх да се не заглавим. Асфалтиран пут, али неочишћен, пут утабао аутобус и још пар возила, а на ова 2 км само аутобус, јер нико не живи у том крају, све су викендице.

Pravi scenario za horor film.Jos lik kome je crkla lada u sred nicega presekao se.Devojka mu je umalo dobila nervni slom,mobilni van dometa...Najgore sto moze da ti se zadesi.Zato uvek nosis neki mali asov ili lopaticu,bar da pokusas da uradis nesto ako vec nema ko da te pogura.
Edit:Lance obavezno!

Јао, мораћу да сликам кад опет одем у викендицу, имам онај руски комплет у кожној торбици, ашов, мотика и још нешто, све се склапа, па се користи, као лего коцке!

Back