Zimska voznja

Not to be outdone, a stock-standard 1.6-litre Niva, driven by Mark Dearman, went up against the Hummer. In a show of sheer Russian strength (or was it secretly set up beforehand?) the Niva managed to pull the giant Hummer down the hill to the cheers of the crowd!.

Ja nisam od tih mazohista da habam svoj auto,tako da mene iskljuci.Ako ima dobrovoljaca samo napred :)
Za asfalt ne znam kako bi se ponasali,na zemljanoj podlozi postoje i slike,vec sam negde stavljao,sad se ubih da nadjem.

Ne kažem da na zemljanoj ili nekoj drugoj klizavoj podlozi nije moguće. Baš zato što je ovde pitanje kontakta s podlogom. A za Hummer ne postoje gume kakve bi trebale za ovakvu vrstu testa. Njegove gume imaju ogromne krampone koji ne rade dobro posao na zemljanoj podlozi kao Ladine. Kad Hummer ostvari kontakt, ne znam koje vozilo ga može nadvući. Velika (ne previše) snaga + velika težina...
PS
Inače, habanja ne bi bilo, trajalo bi oko sekundu, možda manje. Moguća su samo oštećenja na Ladi.

Много си бре запео ''нисам доживео, нисам доживео, не треба ми и блаблабла''. Јел ти ми личимо на продавце гума и фелни тј на неког ко хоће да те зајебе и ували своје производе? Лепо ти говоримо из искуства (очигледно правог јер нас је више који се слажемо) како стоје ствари. Цела прича је кренула са релације летње-зимске гуме, а онда си се ти залепио за 4х4. Ја три пута до сада рекох да 4х4 прави разлику и да летње гуме задовољавају само на равном путу (и ћелаве би задовољиле), а ти и даље запео за 4х4. Спреман сам да се кладимо у шта год хоћеш да ја станем са Бравом (зимске гуме предња вуча) и ти са чиме год хоћеш (4х4, летње гуме) на сред неке узбрдице (наравно под снегом) од нпр 8-9% и да кренемо. Па одрао бих те као никога! Још бих могао да те повучем на сајлу :lol:
Даље, што се тиче куповине зимских гума и фелни, ти не мораш да их купујеш за сва аута, купи за један или за два па на лето за друге или узми неки кредит тамо код вас има смешних кредита за $2000 ;) пробај само на једном ауту и видећеш о чему причамо ;) осетићеш и на равном ;)

Jel ti stvarno mislis da u Wisconsinu nema bas nijedne uzbrdice? Da je bas sve ravno i da sam ja u prosle 3 godine po ravnom i samo po ravnom vozio?

Ма ти бре везе немаш :P

Много си бре запео ''нисам доживео, нисам доживео, не треба ми и блаблабла''. Јел ти ми личимо на продавце гума и фелни тј на неког ко хоће да те зајебе и ували своје производе? Лепо ти говоримо из искуства (очигледно правог јер нас је више који се слажемо) како стоје ствари. Цела прича је кренула са релације летње-зимске гуме, а онда си се ти залепио за 4х4. Ја три пута до сада рекох да 4х4 прави разлику и да летње гуме задовољавају само на равном путу (и ћелаве би задовољиле), а ти и даље запео за 4х4. Спреман сам да се кладимо у шта год хоћеш да ја станем са Бравом (зимске гуме предња вуча) и ти са чиме год хоћеш (4х4, летње гуме) на сред неке узбрдице (наравно под снегом) од нпр 8-9% и да кренемо. Па одрао бих те као никога! Још бих могао да те повучем на сајлу :lol:
Даље, што се тиче куповине зимских гума и фелни, ти не мораш да их купујеш за сва аута, купи за један или за два па на лето за друге или узми неки кредит тамо код вас има смешних кредита за $2000 ;) пробај само на једном ауту и видећеш о чему причамо ;) осетићеш и на равном ;)

Nema sanse,4x4 je ipak druga prica pa i sa letnjim gumama bolje se ponasa na snegu nego auto sa zimskim.Nije isto voziti auto i terenac/suv.To treba da bude jasno

Slabo ja poznajem Evropske aute.

Ali evo recimo gledam Mercedes SLK350. 3.5L V6 sa 268 hp. To je svega 3 hp nego sto Ford u Americi izvlaci iz svog 3.5L motora (265 hp).

Ili CLK55 AMG. 5.5L V8 sa 355 hp. Nista posebno, Shelby Mustang izvlaci 500 hp iz istog motora, Ford GT je imao 550 hp iz istog motora. Doduse, oni imaju supercharger, ali opet je postojao recimo '00 Mustang Cobra R sa 5.4L motorom, bez turba ili superchargera, i 385 hp.

ladahum1.jpg

ladahum3.jpg

ladahum2.jpg

ebiga ja ne razumijem tu vasu fiziku...izgleda da sam propustio najvaznije casove.

То ти је као да у теретани имаш 2 лика, једног нормалног и једног на стероидима. Иако је овај што не користи стероиде мањи и неугледнији, може више да подигне од оног вола што их пије, јер су му мишићи боље грађени, направљени су да раде, а овај нагрувани је направљен за показивање, али не и за рад. Ито тако, Лада је прављена да ради а не да буде лепа, док је Хамер (не односи се на војна возила) прављен да буде шминкерски ауто. Мислим, ко ће да купи Хамер да би му обавио посао? Хамер се купује за шминкерисање, а не за рад. (не бих да сад улећемо у расправу, то је моје мишљење).

Ako cemo sad vec gledati posebne specijalne verzije, 1986 Dodge Interceptor iz filma Wraith je imao 400 hp iz 2.2L motora. I to je bilo pre 22 godine.

Ја мислим да се тај ауто у ствари зове другачије, а да су му у филму наденули име Доџ Интерсептор. Могао се купити по наруџбини за ваљда 40 000$, ако се не варам. Мени лично личи на буба - мокрицу што се налази испод камења.

Malo idemo off-topic, ali puno ime tog automobila je Dodge M4S i kostao je $1,500,000 da se napravi. Napravljeno ih je 6 od cega su 4 unistena tokom snimanja. Od ostala 2 jedan je u muzeju, a drugi se trenutno restorira.

2ZD5Q3W8.jpg

Back