Zimska voznja

Znači, oko 2000 dolara za tri seta sa gumama i felnama? I miran si 4 zime. ;)

Ja bih pazario da sam na tvom mestu. Montiraš u oktobru, skidaš u martu...

Odoh malo da odspavam, pišemo se.

Dovla,probah da se snimam. Ludovanje po snegu,al ne ide. Mesta su prenatrpana snegom...tako da, cek malo.... :) hahah...
Ма ти бре везе немаш :P
Jomini, mene niko ne moze da ubedi u nesto sto sam licno doziveo. Nemozete me nikako ubediti da 4x4 ne pravi veliku razliku ako su gume i dalje letnje jer imam 4x4 na svom Fordu, imam letnje gume na njemu i vec trecu zimu vozim bez ikakvih problema.
Много си бре запео ''нисам доживео, нисам доживео, не треба ми и блаблабла''. Јел ти ми личимо на продавце гума и фелни тј на неког ко хоће да те зајебе и ували своје производе? Лепо ти говоримо из искуства (очигледно правог јер нас је више који се слажемо) како стоје ствари. Цела прича је кренула са релације летње-зимске гуме, а онда си се ти залепио за 4х4. Ја три пута до сада рекох да 4х4 прави разлику и да летње гуме задовољавају само на равном путу (и ћелаве би задовољиле), а ти и даље запео за 4х4. Спреман сам да се кладимо у шта год хоћеш да ја станем са Бравом (зимске гуме предња вуча) и ти са чиме год хоћеш (4х4, летње гуме) на сред неке узбрдице (наравно под снегом) од нпр 8-9% и да кренемо. Па одрао бих те као никога! Још бих могао да те повучем на сајлу :lol:
Даље, што се тиче куповине зимских гума и фелни, ти не мораш да их купујеш за сва аута, купи за један или за два па на лето за друге или узми неки кредит тамо код вас има смешних кредита за $2000 ;) пробај само на једном ауту и видећеш о чему причамо ;) осетићеш и на равном ;)

Јесте, примети се све у шес', што би наш другар Ранго рекао, јуче баш дошао кум са Пасат караваном Б2 са зимским гумама, а кад је долазио пред нову годину кад је пао први снег био је са летњим. Огромна разлика, оба пута сам га возио, са летњим је клизао као блесав, јуче са зимским иде без проблема.
Мада мени за Шкоду нису потребне зимске, вуча и мотор позади, нема да не иде!:-D
А за Ксару сам у стилу шта ми бог да, јер ћале неће да купује зимске гуме (у ствари хоће он, али нема ш'чиме!).

@dovla barabo :D

probah sinoc i ne ide nikako :) mhm imam keca u rukavu za tebe. Samo da to uradim opet...

videces.Jedva sam uspeo to sinoc da uradim,ali sa devojkom sam bio,bez kamera. Bzvz reko da probam i lepo lepo ispalo....
ne bih se ja maltretirao,ali ti da naucis neku foru :P

Pa koliko u USA kostaju sve 4 gume za tvog pickupa, naravno, zimske ?
Mislim...ako je to bacanje para onda ne znam stvarno....a ja sam lood sto skidam alu felne zimi i stavljam zimski set guma, a ? Ili sam mozda los vozac... ? ;-)

Pa koliko u USA kostaju sve 4 gume za tvog pickupa, naravno, zimske ?
Mislim...ako je to bacanje para onda ne znam stvarno....a ja sam lood sto skidam alu felne zimi i stavljam zimski set guma, a ? Ili sam mozda los vozac... ? ;-)

nisi lud...
u gradu sam primetio dosta automobila da im fale felge :)

npr ima jedna sedmica 730D koja ima 19"felne. Dosla zima sada ima 17" i normalno,zimske gume.

ima dosta njih koji menjaju sa sve felnama...mudro...ja koristim letnje ne bas tako dobre, gume. Zato sinoc gde sam se zaglavio....smesno....slikacu drugi put da vam pokazem gde sam se zaglavio... ali stvarno smesno.

Za auto zimske gume igraju presudnu ulogu,za terenca manje/vise osim ako ti nije imperativ da se vozikas sumskim stazama gde je razlokan put i preko pola metra snega.Za to ti trebaju i lanci.
Znam ljude koji su se sa Nivom pre 2 zime popeli na Guduricki Vrh,preko 50 cm snega.
Ja sam bio zapeo da se kupe zimske gume,ali posle ovog sto sam video,nije mi tako hitno.50 cm snega u duzini od 200 metara bez reduktora...Sta bi onda radio sa reduktorom i blokadom...Naravno treba znati da vozis,ne odma da nalegnes na kocnicu cim krenes da proklizavas.Najgore je sto ljudi misle da se putnicki auto i terenac/suv sa 4x4 voze na istom principu...

ja sam vozio jednu zimu 1.9 td...katastrofa od kola..na 80km/h nista vise nije sigurno:) kocenje idealno za poginuti:) jako lose izbalansiran automobil... ali jedino ide ko mazga uzbrdo...i kroz snijeg i sve..sve u svemu auto je sada rashodovan..presao oko 40k kilometara..sav je pohrdjao i raspao se na kraju...:)

Istina,trese ona pri vecim brzinama ali nije namenjena za to.Ti po terenu neces sigurno 80 da vozis :)
Al zato preore i boga oca kad treba...
Taj motor koji ona ima(benzinac) je specijalno pravljen bas za terenske uslove,izdrzljiv je i robustan.A ona sa svojih nepunih 90 konja moze da povuce vise tereta od nekog dzipa koji ima 400 konja.Pitate se zasto?Cista fizika :lol:

@dovla barabo :D

probah sinoc i ne ide nikako :) mhm imam keca u rukavu za tebe. Samo da to uradim opet...

videces.Jedva sam uspeo to sinoc da uradim,ali sa devojkom sam bio,bez kamera. Bzvz reko da probam i lepo lepo ispalo....
ne bih se ja maltretirao,ali ti da naucis neku foru :P
Е ако си био са девојком ајд' и да ти поверујем али си ми сумњив скроз :P
nista ne razumijem..kako moze vise povuci od dzipa sa 400ks? imao sam peticu iz fizike al nikako da ovo skontam....kontam da mislis na redukciju i sl..ali imaju to i drugi dzipovi..
Па логика - овај са 400КС је прављен да иде брзо и да стигне до стотке за мање од 7 секунди ;)

nista ne razumijem..kako moze vise povuci od dzipa sa 400ks? imao sam peticu iz fizike al nikako da ovo skontam....kontam da mislis na redukciju i sl..ali imaju to i drugi dzipovi..

Ovako,pogledaj recimo Hummer 1,6500 cm3,450 ks.U nadvlacenju Niva ga je povukla.Zasto?Znaci sve ti je stvar prenosa snage na podlogu,i resenja pravilnog odnosa konjskih snaga po kilogramu vozila.Kod Nive je taj promer savrseno uradjen.Znaci takva vozila kad im nabijes gas dobijaju ubrzanje,a ne snagu.Dok je kod Nive obrnuto.Pa zasto Ferrari od 620 konja ne moze da slepa kamion?
Jer danas te dzipove prave kao sto je Cayenne-500 ks.Ide 280,sve je to lepo,al kad mu zatreba snaga on ce pre da proslajfuje nego da povuce.

Ovako,pogledaj recimo Hummer 1,6500 cm3,450 ks.U nadvlacenju Niva ga je povukla.Zasto?Znaci sve ti je stvar prenosa snage na podlogu,i resenja pravilnog odnosa konjskih snaga po kilogramu vozila.Kod Nive je taj promer savrseno uradjen.Znaci takva vozila kad im nabijes gas dobijaju ubrzanje,a ne snagu.Dok je kod Nive obrnuto.Pa zasto Ferrari od 620 konja ne moze da slepa kamion?
Jer danas te dzipove prave kao sto je Cayenne-500 ks.Ide 280,sve je to lepo,al kad mu zatreba snaga on ce pre da proslajfuje nego da povuce.

Na kakvoj podlozi je bilo nadvlačenje? Bitna je stvar. I vrsta gume koju je svaki auto imao.

Znači do kontakta s podlogom je. ;)
Idemo ovako. Izvodljivo s moje strane. Mogu da sredim i d nabavim Hummera za test. Ti nađi Nivu i da uradimo test na asfaltu. Ako Niva nadvuče Hummera, ja tebi poklanjam moju Imprezu, a ako ne, ti meni svoj auto. Već sutra to možemo obaviti (ali u NS, za Hummer ne mogu da tražim da ide napolje). Ok?

Back