Zima plus kaputi

gost 79626

Iskusan
Poruka
5.869
Kakav treba da bude dobar, topao, zimski kaput, koji je sastav najbolji?
Na šta sve obraćate pažnju pri odabiru?

Da li vam je neki već zapao za oko, ili čekate sneg? :)

Možete napisati još nešto o trenutnoj ponudi kaputa, ali i ostalih stvari koje vam trebaju za temperature ispod nule, džempera, štofanih suknji i vunenih džempera, zimskih haljina i slično.
:zpozdrav:

Meni nijedan kaput nije dovoljno topao za zimu. Perjana jakna je najbolja. Kapute uvek uzmem broj vece da bih mogla da obucem ispod neki debeli dzemper.

Od kaputa imam crni Dorothy Prekins, kao balon model sa dvorednim kopcanjem i ruskom kragnom. Svidja mi se sto nije strogo elegantan, nego moze da se kombinuje i za opustenije varijante. Materijal je 70% vuna.Duzina iznad kolena. Bio je malo skuplji.
Drugi je prljavo zuti djubretarac New Look sa crnim koznim dugmicima i kapuljacom, kratak. On nije bio nesto skup, a moze i da se pere u masini jer je mesavina sintetike i viskoze.
Ta dva su mi akutelna.

Bila je jedna jakna u Mangu za približnu svotu novca kao što je ovaj kaput, ali je planula i u Bg-u, i u NS-u i u Nišu.
Baš se kolebam sada da li da kupim ovakav ljubičasti, sastav je dobar, ali tanak...

Meni se svideo jedan sličan, ali ljubičasti, ima kopčanje malo u stranu i oko džepova prevrnut štof i dugme.
Ima 78% vune, ali mi ne deluje debelo.
Plašim se da mi ne bude hladno u njemu.

Imam jedan koji odgovara tvom opisu, Mangov je i kupljen prosle godine, mogu ti ga pohvaliti, verovatno sve zavisi od sezone do sezone sto se hladnoce tice...meni je prosle godine odgovarao jer je zima bila blaga...
Zgodno je kada se ima jedan medvedic - kaputic za ledene dane, ja sam uzela jedan dobre marke jos pre par godina i nosim ga u vrh glave par dana godisnje ali mi tih par dana puno znaci...
Kupila sam vuneni sivi kaput u PS-u u stilu ruskih devojaka iz proslog veka, morala sam ga malo prekrojiti i skratiti ali mi se rad veoma svideo pa sam ga zbog rada u koji sam se zaljubila i uzela...
Za svecanije prilike koristim crni sa kaisem MD...jakne ne volim jer mi je uvek oko bokova hladno...imam u planu jos samo da nadjem neki braon kaputic, volela bih da izgleda kao vuneni sako u cokoladnoj nijansi...ostale ne koristim, tu i tamo jedan Benettonov od prosle godine ali je mnogo saren za moj racun...mozda bih volela naci neki u bez tonu na preklop do kolena...on bi mi dobro dosao...

Prosle godine sam kupila u Happening-u crni kaputic tricetvrt duzine, malo sirih rukava koji se suzavaju kod zglobova sto ga cini zenstvenijim.

Uvek uzimam krace kapute, jer sam sitne gradje i lepse mi stoje.

Kod kaputa mi je vazno da me ne proguta :lol:, da bude zenstven, da je nosiv u raznim prilikama, ali i da je sastav dobar sto podrazumeva vunu u odredjenom postotku.

Posto obozavam zelenu boju, imam puno esarpi i marama koje kombinujem na kaputu..nikada ga ne nosim onako golo, bez nekog dodatka.Zato i biram kaput koji mogu sama da "dizajniram" nekim dodacima..

Imam jedan koji odgovara tvom opisu, Mangov je i kupljen prosle godine, mogu ti ga pohvaliti, verovatno sve zavisi od sezone do sezone sto se hladnoce tice...meni je prosle godine odgovarao jer je zima bila blaga...
Zgodno je kada se ima jedan medvedic - kaputic za ledene dane, ja sam uzela jedan dobre marke jos pre par godina i nosim ga u vrh glave par dana godisnje ali mi tih par dana puno znaci...
Kupila sam vuneni sivi kaput u PS-u u stilu ruskih devojaka iz proslog veka, morala sam ga malo prekrojiti i skratiti ali mi se rad veoma svideo pa sam ga zbog rada u koji sam se zaljubila i uzela...
Za svecanije prilike koristim crni sa kaisem MD...jakne ne volim jer mi je uvek oko bokova hladno...imam u planu jos samo da nadjem neki braon kaputic, volela bih da izgleda kao vuneni sako u cokoladnoj nijansi...ostale ne koristim, tu i tamo jedan Benettonov od prosle godine ali je mnogo saren za moj racun...mozda bih volela naci neki u bez tonu na preklop do kolena...on bi mi dobro dosao...

Mislim da sam videla tvoj kaput negde na slikama :)
Ovaj što se meni svideo je Monin.
Razmišljaću još malo.
Naletela sam i na jedan pepito u Hot code-u, ne sviđa mi se ogromna kragna i upadljiv dezen, ali mi se mnogo sviđa 100% vuna i cena.
:aha:

Dobro je da nije uopste takav u pitanju, dosla sam na temu jer sam danas pomislila na tebe buduci da sam nosila onaj ljubicasti kaput i smrzla sam se, probijao je vetar kroz tkanje pa mi je sve bilo na pameti kako sam ti rekla da mi je u njemu toplo,
verovatno je napravljen za prelazni period a prosla zima je bila blaga pa nisam imala osecaj...

Mislim da Mona ima u ponudi fantasticne kapute, daleko bolje od Manga i Zare, moja mama ima vec dve godine vuneni Monin kaput, ne mrda uopste izgleda glanc nov...pitacu za sastav pa cu da ga napisem ovde sutra...mislim da su jako kvalitetni...

Back