Bla bla truc truc. Nista novo pod suncem. Ne boj se malo stado. Ovo apsolutno moze da citira bilo koja sekta. Prica o nekakvoj istini je prica koju pricaju svi. Dovoljno je da se u tvom pisaniju izbaci rec Crkva, Pisma i Predanja i mozes slobodno svoje ime iz Avakum da preimunujes u Ahmed.
Tačno, svaka sekta može to da citira i da priča o istini. Mnogi kažu da su od istine, a nisu. I ti isto možeš da rec Crkva, Pisma i Predanja izbaciš i onda da svoje ime Nifont promeniš u npr. Nijaz. Ali, ko je zaista od istine (a preciznije od Istine), ti ili ja, i bilo koji drugi čovek na planeti možemo videti upravo upoređujući naše ispovedanje, naše učenje, sa učenjem Crkve, tj. Pisma i Predanja. Čije je učenje saglasno sa navedenim taj je od Istine, čije nije taj nije od Istine već ili od oca laži od iskoni ili je pak privremeno po nekom pitanju u zabludi zbog neznanja (što je isto greh premda manji nego svesno širenje neistine), ali vremenom kad spozna istinu, prihvatiće je i biće od Istine i po tom pitanju.
Ti SPC nazivas sektom i time pokazujes da nemas pojima sta je to sekta, a sta je jers.
Dobro znam šta su raskoli i jeresi, jer sam detaljno čitao biblijska i svetootačka učenja o tome.
SPC koja ima opstenje sa svim drugim Crkvama, dok vi istinski sektasi imate opstenje preko foruma. A najsmesnije kada se medjusobno dohvatite i onda kao deca Mi smo u pravu. E ne nego smo mi, e ne nego mi. Anatema, anatema, anatema.
SPC (a tačnije S"P"C) nema opštenje sa Crkvama već sa crkvama, tj. sa lažnim crkvama. Sve crkve koje ispovedaju ekumenizam su jeretičke. I ne samo da ste s njima u opštenju nego, kroz članstvo u Svetskom savezu crkava, i sa drugim raznoraznim protivnicima Hristovim, uključujući i šamane. Ti "koji se dohvataju kao deca" su mnogi i mnogi koji sebe predstavljaju pravoslavnima samo zato što su antiekumenisti, a zapravo kao ni ekumenisti ni oni nisu pravoslavni (bar ovi s kojima smo mi raspravljali, ne znam jesu li se kasnije priključili i neki drugi), jer ispovedaju neonestorijanstvo, ikonoborstvo i sl. Oni su ovde i međusobno raspravljali, ali mi njima ne pripadamo. Na ovom forumu u zajednici smo samo Enoh (autor sajta putgospodnji.com čijem sam stvaranju samo neznatno doprineo) i ja i mi smo na ovom forumu razobličavali i njih i ekumeniste. Enoh i ja nemamo opštenje samo preko foruma kao ti kažeš nego i u životu van interneta, međusobno smo pravi prijatelji (kako i treba da bude slučaj sa pravim učenicima Hristovim za razliku od vladika u S"P"C koji se većinom ophode međusobno kao rogovi u vreći što i jeste jedan od plodova jeresi u kojoj prebivaju), a takođe i sa nekima drugima koji su nam bliski po ispovedanju vere.
Sto se tice pedera preporucujem ti voditelja emisije Slovoljubve Miljana Tanica. Idi pa njemu propovedaj evangelije ali dupe drzi uza zid.
Pomenutog ne poznajem, jer ne gledam televiziju, a i nemam komentar na tvoje izražavanje. Inače se ne propoveda (na duži rok) svakom grešniku nego samo onom za koga ima nade. Za neke homoseksualce ima nade, za neke ne, za neke jeretike ima nade, za neke ne. Ako nismo sigurni da li je volja Božija da nekome propovedamo ili ne, onda posvedočimo jednom ili dva puta, a ako ne posluša onda po rečima apostola Pavla "jeretika čoveka po prvom i drugom savetovanju kloni se". Ja tebi ovde i ne svedočim, jer ti ne prihvataš istinu, ali zato svedočim mnogim istinoljubivim čitaocima foruma.
Prica o vakcinama je tipicna sektaska prica koja niti ima veze sa naukom niti sa Pravoslavljem.
Priča o vakcinama nije nikakva sektaška priča nego još kako priča koja ima veze i sa naukom i sa Pravoslavljem. Već sam pisao o tome na drugim temama na forumu (a i na ovoj pomalo), a ako stignem, pošto nažalost nemam mnogo vremena za učešće na forumu, napisaću ovde još nešto o tome. Nije 100%, ali vrlo je moguće da će žig biti dodeljivan kroz vakcinu. Ima još nekih mogućnosti, ali ta je prilično visoka. U najmanju ruku već se koristi za slabljenje zdravlja i usmrćivanje ljudi, a po svemu sudeći tek će se koristiti za genocid nad stanovništvom.
Inace ovde ima 5 kratkih video klipova da ne lupas vise o nakakvom ekumenizmu. Nisi ti to nesto dobro razumeo i jopet si nesto pogresno nauco preko interneta.
Zanimljivo, na tih 5 klipova naiđoh baš i kad na ovaj sajt
http://www.domboziji.org/ koji Gromu poslah u prethodnom postu. Na tim klipovima dosta toga je autor tačno rekao i to je korisno za protestante da poslušaju. Ipak, autor i sam ne vidi da recimo reči apostola Pavla koje navodi u jednom klipu o tome da ni jeretici Carstvo Božije neće naslediti se odnose i na njega, jer se nalazi u, kako je Justin Popović govorio, svejeresi ekumenizma čega ili nije ili ne želi da bude svestan, tj. verovatno je svestan, ali kao i mnogi guši svoju savest samoopravdavajući sebe misleći da tako može pobeći od srceznalca Gospoda. Neka bi i njemu On dao pokajanje dok ima vremena, ali kako Otkrivenje kaže "vremena već biti neće" i "ne pokajaše se od dela svojih", tako da nažalost teško da će do toga doći. Ipak, Gospod kaže u Otkrivenju da stoji na vratima svačijeg srca i ako ko otvori ući će i večeraće s njime tako da ima nade za svakog dok vreme ne istekne, a istek je vrlo blizu. To što u tom klipu koji postavljaš autor govori o malom broju pravoslavnih u odnosu na broj drugih ne ide tebi u prilog, jer autor kaže da i među pravoslavnim ima onih koji to nisu, koji se samo tako zovu. Pitanje je sad samo da li sam to ja, da li ti i on i tako bilo koji čovek na zemlji. Kako da znamo? Rekoh već - uporedivši naša ispovedanja sa Svetim Pismom i Predanjem. Kad se to uporedi, jasno je da ekumenisti, pa tako ni sam autor ovog klipa nisu pravoslavni. Inače nisam kako kažeš "jopet nesto pogresno nauco preko interneta" nego sam učio i preko interneta (uglavnom tačno, a što sam netačno naučio odbacio sam), ali još više preko Svetog Pisma koje sam celo pročitao, preko mora svetootačkih i drugih duhovnih knjiga koje sam pročitao, a takođe i preko svetog iskustva svoga sopstvenog života u kome sam hiljade puta video ruke svoga dragog Oca Nebeskog i Sina i Majke (Duha Svetog) koji su me vodili i vode me kroz život.