Žestoke eksplozije u blizini američkog konzulata u Iraku: Iran napao "štab špijuna"

Пажљивије прати ситуацију. Деконцентрисан си. За то су се осветили 5 дана након убиства Солејманија. Ево како су тада прецизно разлупали америчку базу у Ираку:

Ain_al-Assad_air_base%2C_8_jan_2020.png


Сада се свете за овај најновији терористички напад, од пре десетак дана
Колега @Mstislav није баш реалан лик. То је очигледно.
 
Пажљивије прати ситуацију. Деконцентрисан си. За то су се осветили 5 дана након убиства Солејманија. Ево како су тада прецизно разлупали америчку базу у Ираку:

Ain_al-Assad_air_base%2C_8_jan_2020.png


Сада се свете за овај најновији терористички напад, од пре десетак дана

Rezultat mrtav Solejmani i jos par iranskih glavonja , 0 nula americkih vojnika. Ne bih se cudio da su ga tipovale upravo teheranske mule koje prolise more krokodillskih suza za generalom.
 
Rezultat mrtav Solejmani i jos par iranskih glavonja , 0 nula americkih vojnika. Ne bih se cudio da su ga tipovale upravo teheranske mule koje prolise more krokodillskih suza za generalom.
Прво су купили шамарчину ционистима 7 октобра, сад су их поново у Ираку у једном удару погодили и Амере и мосадовца убили, као и команду њихових чодгузних мува из ИСИЛ-а.

Како ће ционости и САД да реагују на ова шамарања од стране Ирана?
 
Neuporedivo. Za Avganistan nije bilo strateškog odgovora.
Gazu rešavaju lako proterivanjem stanovništva. Gaza će ostati dakle samo gomila đubreta i razrušenih zgrada.
A teroristi ako misle da čuče ceo život u tim tunelima IDF može da se povuče pa da ih rejduje dugoročno.
Logistika je na strani IDF. Teroristi neće imati hrane i namirnica niti volje da ceo život čuče u tim tunelima sve i da poplavljivanje tunela morskom vodom ne uspe.
Gaza je prosto rečeno neodbranjiva. Ona nije tvrđava već "koncentracioni logor" u strateškom smislu.
Ako dođe do problema i zaoštravanja sukoba Egipat ili Jordan će morati da prihvate Palestince.
Bilo kakvo podizanje uloga ne odgovara ni Hamasu ni Palestincima.
logistika nije na strani IDFa...jer ovo o čemu ti pričaš je potpuna eskalacija...razmišljaš da će Gaza jedina gorjeti a ostala područja na okupiranoj teritoriji mirovati uključivši i sinaj i libanon a i sami izrael...moraš znati...dođe li do eskalacije izrael će napoustiti stotine tisuća ako ne i milijun židova sa dvostrukim državljanstvom...a ekonomija izraela će biti na koljenima pogotovo pošto im stariji brat posustajekako ekonomski tako i unutar društveno...
 
Kada je izbio rat u Gazi delovalo mi je da će to biti ograničen sukob. Ali nakon što se Huti uključuju i terorističkog napada u Iranu od strane ISIS-a koji bi trebao da je odavno uništen deluje mi sve više drugačije.
gledaj...mislim da shvataš kako se u povjesnom kontekstu sukobi razvijaju...npr...njemačka je nakon ww1 izdajom njemačkih židova u kajzerovoj vladi potpisala poraz i visoke reparacije pogotovo teritorijalne iako je dobila rat na istoku ili dobila povoljne uvjete za mir...njemačka država je rasparčana i shvatimo to kao podlogu i izvorište pojavu nacional socijalističke stranke...hitler i krug ljudi oko njega nisu htjeli ww2 koji se postepeno odmotavao nakon napada na poljsku ili na ono što je 1914. bila njemačka teritorija...franci i briti su objavili rat ali to je bio salonski rat u rovovima gdje su jedne druge gađali iz dosade...njemci su htjeli mir i nadali su se mirovnom ugovoru sa zatečenim stanjem pošto je navedenim saveznicima dugoročno veča prijetnja bio SSSR nego njemačka uostalom svi saveznički i njemački oficiri 20tih ratovali su protiv boljševika i bili su braća po oružju....
....saveznici su odbijali mir po njemačkim uvjetima i hitler je odlučio da mora ići dalje jer zakoni rata su to tražili
....čak i nakon kapitulacije francuske tražili su mir i poslat je u britaniju meseršmitom visoki naci funkcioner Hess u tajnu misiju kod britanaca da ponudi mir iako su se nacisti od njega ogradili...znači hitler je htio mir
.....čak i staljinu je pružio ruku mira odobravajući mu zauzimanje baltika,današnje moldavije i djela poljske koji je 1914. večinom pripadao ruskoj imperiji
....međutim rat ima svoja pravila kao vatra koja padne na suvo granje...
....njemačka je pogriješila u onom trenutku kada je podcjenila crvenu armiju...rat na istoku je jedina odluka hitlera koja je bila direktno bez ikakvog povoda bilo teritorijalno bilo povjesno iracionalna megalomanski i pogrešna...i samo u toj njegovoj odluci ne može se naći nikakvo opravdanje bilo teritorijalno bilo nacionalno imajući na umu poraz u ww1 i njegovu reviziju..
....šta sam htio reči
....rat se danas ne može zaustaviti dva se pola nezaustavljivo kreću htjeli ne htjeli prema nuklearnom ratu....ovaj period borbi može trajati dvije godine a do pet rat će dobiti zamah uključujući strateško i taktičko oružje..
 
Sad ne znam, negde piše "u blizini merikanskog konzuleta" negde "na merikansku bazu" ... videćemo uskoro valjda.
zavisi šta svojom objavom želiš postići...ako kažeš blizu to je deeskalacija a ako kažeš na USA konzulat to je eskalacija...istina je tu ponajmanje važna..sve zavisi o američkim političkim krugovima bankarskim imedijskim mogulima i njihovim željama...kako god bilo ako žele jaču eskalaciju nafta će skočiti na 130$ za barel što opet za njih nije poželjno imajući na umu rusiju i izbore u USA..što god da učine nije dobro po njih...
 
Ceka se odgovor amerike i izraela,na krstarici
Нешто су мирни сви љубитељи глобалног империјализма. А до пре пар дана су сеирили кад је био терористички напад у Ирану. Тада сам им лепо рекао да не сеире превише јер Иран није банана држава која ће остати без одговора, а они су рекли да од тога нема ништа. Међутим, сад је Иран одговорио и међу прозападњацима мук.
 

Back
Top