Жесток сукоб после седнице СБ о Косову

Znači li ovo da Klinton povlači podršku projektu Velike Albanije ili pak smatra da je Velika Albanija ostvarivija unutar evroatlanstskog saveza?

Pitam se i to, ima li konglomerat koji stoji iza Klintona i dalje toliku moć da natera EU da primi međunarodno nepriznato Kosovo u članstvo?

То су жеље замало прве даме америке.
 
Ne znam baš , Bedžet uživa toliko poverenje da je renovirao ceo Kremlj ,rezidenciju predsednika RF , zgradu Dume i i gotovo sva ministarstva za šta je dobio stotine miliona zlatnijeh rubalja , dok Dačija nije stigao dalje od izigravanja mečke Božane sa vašara u Žitoradju .
šta misliš...onako realno...da li je pacoli opasniji i sposobniji, od srpskih gromovnika..vučića, nikolića, dačića
 
Све, одавно; него, ти тврдиш да "смо" признали Косово.
Е, сад, да ли то значи да признајеш овај режим, за који тврдиш да је признао Косово, или би га ви жути признали?

Ne, ja tvrdim da ćemo ga priznati, mi, kao država Srbija, plavi, crveni, žuti, zeleni, svi đuture, a ti ne čitaš sa razumevanjem.

Ako pod "ovaj režim" misliš na aktuelni u Srbiji, normalno da ga priznajem, legitiman je.

Tata ti je žuti.

Sad jasnije?
 
Стаматовић: Без проглашења окупације, поштовања Резолуције 1244 и враћања преговора у УН, нема опстанка КиМ у Србији!
29. маја 2019.

Чајетина, 29.5.2019 – Очување јужне српске покрајине, у саставу Србије и обезбеђивање безбедног и нормалног живота за српски народ на Косову и Метохији (КиМ), могуће је једино уз проглашење КиМ привремено окупираном територијом Србије, уз поштовање Устава Србије и Резолуције 1244 која је гарант нашег територијалног интегритета и суверенитета и променом формата преговора о КиМ, односно њиховим враћањем под окриље Уједињених нација, где имамо искрену подршку великих и пријатељских земаља, попут Русије и Кине, али и осталих држава које не признају једнострано проглашену независност Косова – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС), додајући да најновији догађаји на КиМ и изненадни упад специјалних косовских јединица РОСУ, на територију са већинским српским становништвом на северу Косова, показује у каквој је опасности Србија и наш народ у покрајини.

Једино проглашањем у Народној скупштини КиМ привремено окупираном територијом и захтевом за премештање преговора у УН можемо да се супроставимо сталним уценама Вашингтона и Брисела тј. Европске уније, чија је већина земаља признала једнострано проглашење независности покрајине и чији је циљ да нам узме територију, протера српски народ са вековних огњишта, отме непроцењиву имовину и поклони је шиптарским терористима и западним НАТО „инвеститорима“ – истиче Стаматовић, додајући да Србија по Резолуцији 1244 има право да врати 999 српских војника и полицајаца на Косово и Метохију и тако заштити свој народ од насиља сваке врсте и уништавања државне, приватне и црквене имовине.

Ако је истина да је председник Србије, због последњих дешавања на КиМ, позвао у помоћ наше пријатеље из Руске Федерације, ми га у томе апсолутно подржавамо јер се вратио на позиције Здраве Србије која је још одавно предлагала да се у заштиту српског народа и дела наше територије што пре укључи братска Русија – каже Стаматовић, истичући да је последњи тренутак да донесемо одговорне државе одлуке и престанемо да се међусобно оптужујемо за тренутну ситуацију на Косову и Метохији већ да урадимо нешто конкретно и заштитимо властиту територију и народ. Стаматовић предлаже да Србија прихвати и укључивање Ватикана у бриселски дијалог, као и неке од земаља чланица ЕУ које не признају једнострано отцепљење Косова.

Саопштење Милана Стаматовића, председника Здравe Србијe (ЗС).

***************************************
ПОДРЖАВАМ овај став ЗС!
 
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je, po završetku sednice Saveta bezbednisti UN, žestoki verbalni okršaj sa delegacijom Prištine.
On je po izlasku iz sale nastavio raspravu sa ambasadorkom Kosova u UN Fljorom Čitaku zbog njene priče o vekovnom ugnjetavanju Albanaca na Kosovu i Metohiji kao i proslavljanja 20 godina „oslobođenja“.

Vest o tome prenela je upravo Čitaku, koja je na svom Tviter nalogu objavila da je po završetku sednice SB UN srpski ministar spoljnih poslova vikao na nju i na prištinsku delegaciju i vređao ih.

„Posle današnjeg zasedanja SB UN, dok sam razgovarala sa delegacijama SAD i Velike Britanije, srpski ministar spoljnih poslova je došao do mene vičući i vređajući mene i kosovsku delegaciju“, objavila je Čitaku na svom Tviter nalogu.
„Ti sa kojima sediš su vaši kolonizatori“, citira Čitaku Ivicu Dačića.
Na snimku koji je ispod tog komentara sama Čitaku objavila na Tviteru, vidi se da joj ministar Dačić sa nekoliko metara udaljenosti kaže: „ti, što sediš s njima su tvoji kolonizatori“.
Taj Dačićev komentar odnosio se zapravo na govor Čitaku na sednici SB UN, a u kome je ona rekla da je u slučaju Srbije i tzv. Kosova reč o dekolonijalizaciji.
Dačić je posle sednice SB UN rekao da ga je frapirala ta laž Čitaku. „Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk“, rekao je Dačić za RTS.
On je pozvao Čitaku da dokaže da su albanski spomenici na Kosovu postojali u 13. i 14. veku. „Kada mi donese jedan istorijski spomenik albanskog porekla iz 13. ili 14. veka sa Kosova. Kada pokaže jedan spomenik iz tog perioda, onda bih mogao da kažem da su Albanci tu bili u to vreme. Ali reći za Srbe da su kolonizatori, da su vladali a ne živeli na Kosovu, to je bezobrazluk“, rekao je Dačić.

https://www.krstarica.com/vesti/pol...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Мерички конквистадор их исполива уранијумом, а онда се они клањају његовом споменику:

1112051759.jpg
Priština slavi proterivanje Srba i ulazak NATO trupa na Kosovo: Ovacije za Klintona, Olbrajt otkrila šta mu je rekla kada je počela agresija na Srbiju (LIVESTREAM)

Među gostima su bivši američki predsednik Bil Klinton, bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt, bivši komandant NATO-a Vesli Klark, bivši predsednik Hrvatske Stipe Mesić i druge zvanice

U Prištini je počela centralna manifestacija povodom 20 godina ulaska međunarodnih mirovnih snaga KFOR, dva dana nakon donošenja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Vojska SRJ i srpska policija povukle su se sa Kosova i Metohije posle donošenja rezolucije u Njujorku, a prvi pripadnici međunarodnih snaga ušli su na teritoriju pokrajine 12. juna 1999. godine. Ubrzo je svoje domove u južnoj pokrajini napustilo preko 200 hiljada Srba.


12:05 - OVACIJE ZA KLINTONA

Građani koji prate ovu ceremoniju dočekali su sa velikim ovacijama Klintona, uz povike "USA USA USA".

Bil Klinton, Priština slavlje NATO

Foto: Printskrin/KosovaPress

12:00 - OLBRAJT: REKLA SAM KLINTONU "RADIMO PRAVU STVAR"

Bivši državni sekretar SAD Medlin Olbrajt je rekla da je raduje što je prisutna na Kosovu.


- Zadovoljstvo mi je da budem ovde sa vama. Rat na Kosovu je bio ozbiljan ... Uspeli smo jer je naš cilj bio ispravan - rekla je Olbrajt.

Medlin Olbrajt, Priština slavlje NATO

Olbrajt - Foto: Printskrin/KosovaPress

Ona je dodala da odluka o NATO intervenciji na Kosovu nije bila laka, otkrivajući razgovor koji je tada vodila sa 42. američkim predsednikom Bilom Klintonom.

- To nije bila laka odluka i imali smo mnogo diskusija. Predsednik Klinton me je pozvao uveče i rekao mi da smo započeli realizaciju naših planova i da radimo pravu stvar, rekla sam mu, "gospodine predsedniče, radimo pravu stvar" - rekla je Olbrajt.
 
HIT! OLBRAJTOVA PLJUNUTI TITO: Pogledajte bistu bivše američke državne sekretarke, pa prosudite sami na koga liči!
12.06.2019.

Nekadašnji američki predsednik Bil Klinton i nekašnja državna sekretarka SAD, Medlin Olbrajt, doputovali su u utorak u Prištinu, a oni će danas prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na teritoriju KiM.

Olbrajtovu je u utorak na aerodromu na Kosovu sačekala Atifete Jahjaga, a kako prenose prištinski mediji danas će biti otkrivena i bista nekadašnje državne sekretarke SAD.

Nakon što se u medijima pojavila fotografija biste Medlin Olbrajt, na društvenim mrežama pojavili su se brojni komentari u kojima govore da bista ove Amerikanke liči na Josipa Broza Tita.

"Lice joj izgleda kao Titovo", glasio je jedan od komentara.

Art Critic
пре 16 ч.
Busti i Madeleine Albright ngjane me figuren e Titos. Pse kjo nostalgji?
Фотографија корисника Art Critic

Фотографија корисника Art Critic


733
 

Back
Top