Ženstvenost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sećam se u srednjoj kad je jedna Tanja, košarkašica, podviknula malom Neši iz prvog reda "Zatvori taj prozor, bre!" jer joj je bilo hladno, tako ga mrko gledajući da je profesorka za katedrom, predavala nešto je imalo veze sa umetnošću ili tako nečim, možda jezik, nešto tako prefinjenije, nije bio neki tehnićki predmet, uglavnom zaprepašćeno je rekla "Pobogu dete gde ti je ženstvenost?". Znači ženstvenost je nešto suprotno od ovoga.

Sećam se u srednjoj kad je jedna Tanja, košarkašica, podviknula malom Neši iz prvog reda "Zatvori taj prozor, bre!" jer joj je bilo hladno, tako ga mrko gledajući da je profesorka za katedrom, predavala nešto je imalo veze sa umetnošću ili tako nečim, možda jezik, nešto tako prefinjenije, nije bio neki tehnićki predmet, uglavnom zaprepašćeno je rekla "Pobogu dete gde ti je ženstvenost?". Znači ženstvenost je nešto suprotno od ovoga.
Šta onda podrazumeva ženstvenost, da se smrzne? To su naše iskrivljene vizije kako žensko treba da izgleda i ponaša se, sačuvaj Bože da je asertivna ili glasnija, odmah je muškarača.

:dash:

U čemu se ogleda ženstvenost?
Koje su osobine?
Koliko to može biti dobro/loše?
Može biti prirodno, urođeno, a paradoks je što više ima rođenih ženstvenih muškaraca nego ženstvenih žena.
(Koji imaju ženstvene pokrete, koji se ponašaju više kao žene).

Dok devojčice uglavnom nisu urođeno ženstvene, već im se objašnjava - kao toj Tanji iz gornje priče - kako "žensko treba da se ponaša".

Iz filma "Titanik" ima jedna vrlo dobra scena kad Kejt Vinslet gleda dete, devojčicu koja kao prava mala dama uči da namešta salvetu u ženstvenosti - sećate li se toga?

Da ne dužim. Meni su ženstvene i one žene koje nose štikle i duge nokte kao da su rođene u njima, da su malo arogantne - ali ne previše - i da umeju da zauzmu stav i da se obrate muškarcu gledajući ga pravo u oči, sigurna u sebe.

Damski maniri pre svega.

linda fiorentino spit GIF

Mislim da nisam ženstvena, ne samo po izgledu, već i po ponašanju. Ne može devojčica odrasla na voždovačkom asfaltu ( ja ) da bude dama.

Nisam odrasla na ulici 🙂 ali sam imala više prijatelja od prijateljica. I da ne širim priču dalje..

Stekoh suprotan utisak po tvojim upisima, da nisi malo prestroga prema sebi?

Ja sam ženstvena, ne stidim se toga, naprotiv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back