Ženski prsten

Krmenadlica

Primećen član
Poruka
984
Zašto neke devojke/žene nose prsten na desnoj ruci gde bi bila burma i to kada su u vezi, imaju partnera, nisu u braku? Čak i kada nisu u vezi imaju preko 25-35 npr. nosi prsten na desnoj ruci, prsten od srebra čak i u prisustvu dečka (primetio), sa kim živi prebaci prsten na levu ruku gde bi trebalo da bude verenički prsten, pa opet na desnu? Primetio sam slučajno na šalteru pošte, devojka koja ima 19-20 godina nosi dva prstena.Tamo gde bi trebalo da je verenički i na desnoj gde bi trebalo da je burma, nosi prsten na desnoj ruci. Ima pravila ili nema pravila? Mada mi je to čudno, neobično. Da li i vi koje niste u braku nosite prsten na desnoj ruci, domali prst?

Poslednja izmena od moderatora:
Zasto neke devojke / žene nose prsten na desnoj ruci gde bi bila burma i to kad je u vezi,ima partnera,nisu u braku čak i kad nije u vezi imaju preko 25-35 npr.nosi prsten na desnoj ruci prsten od srebra čak i u prisustvu dečka (primetio) sa kim živi prebaci prsten na levoj ruci gde bi trebalo da bude verenički prsten?Primetio sam slučajno na šalteru pošte,devojka koja ima 19 -20 godina nosi dva prstena.Tamo gde bi trebalo da je verenički i na desnoj gde bi trebalo da je burma nosi prsten na desnoj ruci.Ima pravila ili nema pravila?Mada mi je to čudno,neobično.Da li i vi koje niste u braku nosite prsten na desno ruci,domali prst?

Kažiprst.

Da, nosila sam pre vereničkog prstena i pre burme.

Prsti nisu "rezervisani" samo za burmu.

Pravoslavci nose burmu na desnoj, katolici na levoj tako da opet - sve je stvar običaja, vere, navike. To su samo simboli.

Neko burmu nosi kao privezak oko vrata jer iz nekog razloga ne može na ruci.

Preopterećujemo se suviše.

Zašto neke devojke/žene nose prsten na desnoj ruci gde bi bila burma i to kada su u vezi, imaju partnera, nisu u braku? Čak i kada nisu u vezi imaju preko 25-35 npr. nosi prsten na desnoj ruci, prsten od srebra čak i u prisustvu dečka (primetio), sa kim živi prebaci prsten na levu ruku gde bi trebalo da bude verenički prsten, pa opet na desnu? Primetio sam slučajno na šalteru pošte, devojka koja ima 19-20 godina nosi dva prstena.Tamo gde bi trebalo da je verenički i na desnoj gde bi trebalo da je burma, nosi prsten na desnoj ruci. Ima pravila ili nema pravila? Mada mi je to čudno, neobično. Da li i vi koje niste u braku nosite prsten na desnoj ruci, domali prst?

Apsolutno ne razmišljam na koji prst stavljam prsten zavisi od veličine prstena , tako da nista mi nije jasno

Meni je samo malo čudno da toliko obraćaš pažnju na to. Niko se ne obazire na ta nepisana pravila, veruj.

Back