Zenski problemi i more

...he i moja mama je takva:heart:...ja mislim da ipak zavisi od zelje za letovanjem, ja sam na moru sva kenjkava..sunce mi przi kosu, izlazi mi alergija, pojedu me komarci, vruce mi je, gorim, izacice mi bore, pojesce me ajkula, ponovo ce me ujesti meduza, vidi pcelu ide pravo na mene, evo mi ga herpes na usni...slana mi je voda pa me stipa, moram pod tus cim izadjem iz mora...uh bljak...ja sam zimsko dete, skijas, planinar, onaj svapski wanredm obozavam...znaci istina je na polovini sto se ciklusa tice...moja mama je rak u horoskopu, samo da je velika voda oko nje, nista ne smeta ni pcela ni ajkula ni kit...sve moze...ja bih ovako objasnila razliku....meni je potrebno podmicivanje da bih uopste otisla na letovanje i uvek biram velika ostrva da imam sta da radim van plaze i planinu na koju mogu da se verem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja riba :mrgreen: posle nek kazu da je horoskop prevara:cool:

Zavisi koja kako "prezivljava" te dane. Ja prva dva dana nisam ni za odlazak u prodavnicu a kamoli na kupanje. A ne bih se nesto ni maltretirala na plazi posto poto, sa tamponom...Ti dani se mogu iskoristiti za neki obilazak, setnju i sl. Ili jednostavno, hladovina, knjiga, kafa, casopisi, blejanje...

Ne smeta mi da se kupam i sve uobičajeno na moru i kad imam ciklus, ali to je sve individualno, tako da ako možeš da preračunaš tačno, nije loše izbeći te dane, čisto da bi bila potpuno slobodna da radiš šta god poželiš.

Nesto se ovih dana dogovaramo oko mora i termina i ja uvek gledam da me ne zakace zenski problemi na moru. Ali, iznenadila sam se koliko mojih drugarica je imalo komentar pa, sta o tome vodis racuna?! Stavis tampon i to ti je to. Ali, meni je to nekako bezveze... Ne znam da li bih mogla bas da se najnormalnije kupam i suncam, opusteno...
Zanima me koja su vasa iskustva?

Kupam se uvek... jer ja sam obožavalac mora...:D
Moja meca je uvek ovakva:3 dana imam-tj.curi-stavljam one velike tampone... 4 dan ništa... 5 dan kap-dve... to prođem sa dnevnim... ili eventualno onaj najmanji tampončić za svaki slučaj...
Sve u svemu, kupanje i plažu, ne propuštam ni za živu glavu...:lol::D
I za divno čudo, ne pamtim da sam imala bolne menst.na moru...:think: valjda mi klima prija...
Inače prva dva dana me stomak ubija, bez lekova ne bih izdržala...:confused:

Ima neke pilule...za odlaganje menstruacije. Traži od ginekologa.

Nisam koristila, čula sam od prijateljice da ih ona koristi i mislila sam da je to ipak škodljivo... Istina, njen muž je ginekolog... To je bilo baš davno. Onda, pročitam u novinama, neki naš ginekolog preporučuje i kaže da je bezopasno. Vredi pitati.:bye:

Ja izbegavam prvi dan ili 2 a posle stavljam tampone, okupam se jednom ili dvaput i to je to, pravac soba i tusiranje i odmor
Na moru mi nekako i manje ide i brze prodje, ne znam zbog cega, al uvek je tako

...to je zbog promene klime, i kad se kupaš voda je ipak hladnija nego što je
organizam navikao..pa malo preseče...ali nije to ništa strašno...
...tamponi su najpametnija stvarčica koja je izmišljena...baš je nekad bila muka
kad te to snađe u sred letovanja:think:

Nesto se ovih dana dogovaramo oko mora i termina i ja uvek gledam da me ne zakace zenski problemi na moru. Ali, iznenadila sam se koliko mojih drugarica je imalo komentar pa, sta o tome vodis racuna?! Stavis tampon i to ti je to. Ali, meni je to nekako bezveze... Ne znam da li bih mogla bas da se najnormalnije kupam i suncam, opusteno...
Zanima me koja su vasa iskustva?

:):):)
do sad baš imala sreće! godišnji mi s epoklopim sa dobrim danima

Back