Zenski orgazam - najveca misterija ili ne?

MORNAR_:
JEL ZNA NEKO DA MI KAZE KAKO DA ZNAM DA LI ZENSKA svrshava vaginalno ili se pali na klitoris? Ajde nek neko bude poshten i objasni mi malo o ovim pojmovima, jer sam izgleda zaostao ili sve to znam ali nisam znao da se tako zove.
Jaoj bile su vec teme o tome al ajd...

Neke vako, neke nako... neke obojako :lol: (al jako retke)... Vecina je klitoricnih... po mom istrazivanju... :lol:
Ne zaboravi procenat onih koje ni ne znaju kakve su...

MORNAR_:
JEL ZNA NEKO DA MI KAZE KAKO DA ZNAM DA LI ZENSKA svrshava vaginalno ili se pali na klitoris? Ajde nek neko bude poshten i objasni mi malo o ovim pojmovima, jer sam izgleda zaostao ili sve to znam ali nisam znao da se tako zove.

Ma jednostavno je!

Neke ne vole da im ce dira mace neke ne vole da joj se zavlace prsti u macu, a neke vole oba!

Najbolje je da pitas ribu sta voli, i znaces! ;)

"Prave" ribe vole da im ga nabijes (od nazad) i da diras prstima spolja. Ali neke i ne vole...

Ma zenski orgazam nije upoce komplicirana stwar.Poznato je da se swe sto se tice sexsa(uziwanje,kemija,priwlacnost.....itd.) odwija u glawi.Isto kako wi muski swrsawate tako i mi zene.Doduse wi skoro swaki put swrsite kod sexa dok se to nama ne mora uwijek desawati iako nam je bilo lijepo tijekom sexa.Ja osobno s tim nemam problema ali neke zene jednostawno ne mogu swrsit.Nekima je taj problem u glawi pa zato ne mogu,neke su jednostawno takwe a neke moje drugarice npr.su se žalile da da ne mogu swrsiti jer im je partner bio prebrz.Postoji hrpa razloga zasto zene ne mogu swrsiti ili im treba duze ponekad.Ponekad kad npr.nalete na nekog ko im je izuzetan i ko im jako odgowara u sexu swrsawanje dolazi jako brzo.Najgluplje je po meni lažirati orgazam.......to nkad nisam naprawila

Moram i ja nesto da dodam!Cinjenica je da je sve u glavi!npr,desavalo mi se da u toku orgazma pocnem da placem ni sama ne znam zasto,ali desavalo se!ja mislim da zene koje ne mogu da svrse imaju jedan jednostavan problem i to je ovaj/u toku sexa ona razmislja 1. jao ovde mi se vidi celulit :oops:
2.malko mi je neudobno ovako :roll:
3.mislice da sam debela :oops:
4.kad bi samo malo brze ili malo nize :-o

itd.i dok sve to pohvata u glavi on gotov a ona -NISTA- :confused:
E sad mene interesuje jel gledate vi muskarci TAKVE stvari? :?:

Zena mora da poznaje svoje tjelo da bi znala sta joj prija a sta ne, zatim mora da bude mentalno oslobodjena svih kompleksa vezanih za svoj izgled i trece sto je takodjer jako vazno mora da bude skroz otvorena prema partneru! Ako nema nikakve blokade u ove tri stvari zena ce tacno znati sta treba da radi da bi postigla orgazam i kako da se opusti, naravno da je bitan faktor i iskustvo muskarca ali ako zena dok je muskarac ljubi razmislja dali joj je vidio strije na butinama sigurno ne moze da dozivi potpun orgazam! To je moje misljenje i iskustvo!

Kada bi muškarac doživeo orgazam kakav doživljavaju žene, pao bi mrtav. I to bukvalno. Naime, tokom orgazma u seksualnom odnosu je moguće izmeriti takozvane teta talase. Ovi talasi prouzrokuju osećaj „trkačke groznice”, to jest euforiju koju su iskusili pojedini maratonci.

Ceo ženski mozak tokom orgazma emituje 10 puta jače teta talase nego tokom muškog vrhunca. Dakle, ako su teta talasi indikator jačine orgazma, onda žene doživljavaju vrhunac koji muški mozak nikako ne bi mogao da izdrži.

Možda je pomalo surovo reći, ali je istina da ukoliko bi jačina ženskog orgazma bila puštena kroz muški mozak, postojala bi velika šansa da ih ovaj šok ubije. Baš iz tog razloga je za sada nemoguće izvršiti eksperiment na muškom delu populacije.

Doktora Rijučija Kaneka nije zaustavila činjenica da muškarci nikada neće postati žene i pokušao je da se osloni na iskustvo onih koji su se podvrgli promeni pola (bilo da su u pitanju žene rođene s muškim mozgom ili obrnuto). Na taj način je objasnio zadovoljstvo koje žene osećaju.

Postoji jaka veza između nervnih transmitera koji se zovu dopamini i osećaja zadovoljstva. Uzbuđenje ubrzava puls, tera nam krv u lice od čega postajemo crveni, a oči cakle od efekta dopamina. Ako bi bilo moguće odrediti nivo dopamina u telu, bilo bi moguće meriti i koliko je žensko zadovoljstvo. Za sada je to nemoguće.

Baš zbog toga što je još neostvarljivo izmeriti kako se partner oseća. Psiholozi preporučuju komunikaciju i zajedničko nalaženje aktivnosti od kojih će se oba partnera osećati bolje.

Zanimljivo istrazivanje, rekoh da vas mozda zanima. Dakle jaci orgazam po prirodi je teze postici.

Back