cizmice
Buduća legenda
- Poruka
- 35.831
U svim muskim ocima ispada takva...Znaci kad zensko prevari partnera automatski je ku...?
![]()
osim onih koji bi mozda uzivali da ih djevojka/zena vara sa drugim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U svim muskim ocima ispada takva...Znaci kad zensko prevari partnera automatski je ku...?
![]()
Ali ne i posljedicu.
Muskarca nikada ne mozemo nazvati qrvom.![]()
E svaki muskarac koji prevari devojku ili zenu je ku... takodje.
E svaki muskarac koji prevari devojku ili zenu je ku... takodje.

Nikada ne bih bila u vezi sa covekom koji je imao vishe od dve devojke u zivotu. E tako! George - eto...Sve preko dve je ku...ovaj...KUVAR...Uppps! I ja propustih "R"![]()

Vazi..samo ja bih se slatko nasmejao da mi neka zena to kaze![]()
Aj vazi opet..ti ces mi biti druga![]()
Sad ti grešiš. Što je društvena zajednica primitivnija, manja je verovatnoća da će pećinska žena ostati gladna ako je ostavi njen pećinski muškarac. Takve zajednice su opstajale zahvaljujući doprinosu svih članova, a ni porodice nisu živele odvojeno jedna od druge. Uostalom, gde bi on to mogao da ode? Kako bi opstao sam? Izopštavanje iz zajednice je bilo nešto kao smrtna kazna. Hoću da kažem da si predaleko otišao u traženju razloga zašto se uglavnom manje osuđuje muška prevara i zašto su joj neki muškarci skoniji.U davna vremena, kad smo ziveli po pecinama, musakrac je isao u lov da bi ishranio zenu i decu. Zena je znala da bez njega moze samo da bude osudjena na smrt od gladi ili izopstenje iz zajednice ukoliko on ode drugoj zeni i pocne da "lovi" i "snabdeva" tu drugu. Ostali muskarci je ne bi hteli sa decom, ona sama u to vreme nije mogla da prezivi i strah od prevare i odlaska drugoj zeni duboko se.
Dobije li neka priliku da ti kaze bilo sta?![]()
Ne mogu! Ja sam u vezi sa mojim prvim deckom.
vidim ne bi ga prevarila ni pod raznoSad ti grešiš. Što je društvena zajednica primitivnija, manja je verovatnoća da će pećinska žena ostati gladna ako je ostavi njen pećinski muškarac. Takve zajednice su opstajale zahvaljujući doprinosu svih članova, a ni porodice nisu živele odvojeno jedna od druge. Uostalom, gde bi on to mogao da ode? Kako bi opstao sam? Izopštavanje iz zajednice je bilo nešto kao smrtna kazna. Hoću da kažem da si predaleko otišao u traženju razloga zašto se uglavnom manje osuđuje muška prevara i zašto su joj neki muškarci skoniji.
vidim ne bi ga prevarila ni pod razno
Nisu ni oni bili baš toliki divljaci. Svakako su postojale neke moralne norme koje su služile tome da regulišu ponašanje članova zajednice, a u cilju opstanka zajednice. Ne može on da se ne brine o svojoj ženi, jer njih pet lovaca odlazi da nabavi hranu za sve članove - ono što ulove, svi jedu, nema priča tipa ''ovo sam ja ulovio za moju ženu''. Lovcima je posao da nabave hranu za sve. Tako da potencijalno prevarenu pećinsku ženu zabole da li se on seksa sa drugom ženom, ona će imati da jede sve dok postoji dovoljan broj lovaca i lovine.Pa, ne bih bas bio siguran.
U to vreme zena koju muskac ostavi samu sa decom, mogla je samo da se nada da ce je uzeti neki drugi muskarac i nastaviti da se brine o njoj i deci, a kako je uvek bilo mladjih i bez dece, nije bila velika verovatnoca da ce se to desiti.
Mozda bi je prihvatio neki stariji clan plemena cija je zena recimo umrla i sl.
Muskarac ne bi nigde otisao i bio sam.
Prosto bi prestao da se brine o jednoj i poceo da se brine o drugoj zeni.
Ali, nebitno, svakako nisam istorichar ni antropolog ovo je samo nesto sto se u ljudskom drustvu moze videti i dan danas, samo u malo izmenjenoj formi
Nisu ni oni bili baš toliki divljaci. Svakako su postojale neke moralne norme koje su služile tome da regulišu ponašanje članova zajednice, a u cilju opstanka zajednice. Ne može on da se ne brine o svojoj ženi, jer njih pet lovaca odlazi da nabavi hranu za sve članove - ono što ulove, svi jedu, nema priča tipa ''ovo sam ja ulovio za moju ženu''. Lovcima je posao da nabave hranu za sve. Tako da potencijalno prevarenu pećinsku ženu zabole da li se on seksa sa drugom ženom, ona će imati da jede sve dok postoji dovoljan broj lovaca i lovine.
A to šta postoji i danas u ljudskom društvu, pa ljudi su skloni da se tvrdoglavo drže poznatih stvari, čak i kad su one odavno postale besmislene, tako da ti to i nije neki argument.
Mislim da je u pitanju to ko je držao društvenu moć u svojim rukama, a u skladu sa tim, i ko je određivao pravila šta se sme, a šta ne sme (i ko sme i ko ne sme). Dakle, muškarci. I naravno da će se više dozvoljavati i tolerisati sebi sličnima, ''svojima''. A to se onda generacijama prenosi kroz vaspitanje i muške i ženske dece. I negde se neprimetno izgubi svest o tome da smo upravo mi ljudi tako podelili uloge, pa nam se učini da je to prirodan poredak stvari.Kako ti objasnjavas taj stepen zgrazavanja zena nad prevarom, i toliki broj muskaraca koji se u to upustaju?
Ja pokusavam da nadjem odgovor na pitanje zasto se muskarci i zene ponasaju tako kako se ponasaju.
Ako razlog nije antropoloski, fizioloski, evolucioni, socioloski ili od svega po malo, sta je onda?
Po meni, nauceno ponasanje i reakcija sigurno nije. To ima mnogo dublje korene.

Prevara je prevara, ne postoji muška ili ženska.
Razlika je u tome što se muškarcima to baš i ne uzima za zlo.
Ali ženama se teško prašta .
U svakom slučaju jedno srce tu ostaje slomljeno.

Prevara je prevara, ne postoji muška ili ženska.
Razlika je u tome što se muškarcima to baš i ne uzima za zlo.
Ali ženama se teško prašta .
U svakom slučaju jedno srce tu ostaje slomljeno.