Женска моћ освајања?

I nije mi jasno zasto se toliko na ovom pdf-u prica o brakovima.
Brak niti ima veze s ljubavlju, ni sa odnosima a ponajmanje sa seksom.

Брак је био поменут онда када је Ангел поменуо разведене 40+ жене. "Разведена" значи била претходно у браку.

Онда си дошао ти и рекао да нећеш никад да се жениш.

И сад се питаш што причамо о браку?

Јеси циркус.

Brak je ugovor. Pravni akt, nema veze s ljubavlju.

Није.

Брак је много шири појам и односи се на сваку заједницу између двоје или више људи који 1) живе заједно, 2) намеравају заувек да живе заједно, 3) брину једни о другима, и 4) волели би и можда намеравају да оснују породицу.

Итекако има везе с љубављу.

Брак је био поменут онда када је Ангел поменуо разведене 40+ жене. "Разведена" значи била претходно у браку.

Онда си дошао ти и рекао да нећеш никад да се жениш.

И сад се питаш што причамо о браку?

Јеси циркус.

Није.

Брак је много шири појам и односи се на сваку заједницу између двоје или више људи који 1) живе заједно, 2) намеравају заувек да живе заједно, 3) брину једни о другима, и 4) волели би и можда намеравају да оснују породицу.

Итекако има везе с љубављу.
Ne nije, brak je pravni akt.
Osim ako je i religioznon kontekstu. Ali onda idi u crkvu, ne opstinu.

Trend su zapravo upravo ozb veza i brakovi. I oduvek bili. Evo pogledaj na drustvenim mrezama, pricaj okolo sa zenama - koji procenat njih ce da kaze: ma ja samo hocu povrsne odnose, a koji ce da kaze da trazi nesto ozbiljno.
Msm kako kapiras zajednicki zivot i ulaganja s nekim,kod nje,kod tebe,iznajmljujete po pola?treba da se kupi krevet,frizider,masina,tv,svejedno u braku ili ne to treba da se deli ako ne uspe,samo nekoj opet moderna sranja svako svoj auto

I to kad kazes svako svoje to ne moze,zene se odmah hvale izmisljaju i lazu kako su savrsene,kao vole iste stvari kao mi odjednom,ja se nicim ne hvalim osim zeljom za posvecenoscu bas njoj,uvek umanjujem sta imam i materijalno ako bas moram da kazem ili da vidim kako reaguje
Pa nek se hvali, ako tebi njena imovina nije bitna, nek se hvali do sutra.
Ako ti nije bitno da je savrsena, nek se hvali do sutra da je savrsena.
Ako hoce da se poveze s tobom u smislu istog ukusa i senzibiliteta da bi bili zajedno, pa samo napred. Da vidimo koliko ce izdrzati sa foliranjem.
A to su sve argumenti za protiv istog krova.

Uopsteno,treba da se ulaze zajedno u dom to jes odnos
Odnos i dom, nisu isto.
Vidi, nemam ja nista protiv toga ako neko hoce zajedno da zivi, samo upucujem koliko je to jedna opasna stvar. Naivno izgleda i ljudi to uzimaju zdravo za gotovo vecinom.

Pa nek se hvali, ako tebi njena imovina nije bitna, nek se hvali do sutra.
Ako ti nije bitno da je savrsena, nek se hvali do sutra da je savrsena.
Ako hoce da se poveze s tobom u smislu istog ukusa i senzibiliteta da bi bili zajedno, pa samo napred. Da vidimo koliko ce izdrzati sa foliranjem.
A to su sve argumenti za protiv istog krova.

Odnos i dom, nisu isto.
Vidi, nemam ja nista protiv toga ako neko hoce zajedno da zivi, samo upucujem koliko je to jedna opasna stvar. Naivno izgleda i ljudi to uzimaju zdravo za gotovo vecinom.
Pa dobro ako se plasis i mislis da nesto gubis ,ja ne zelim ni da pricam o povrsnim odnosima kamo da budem u njima

Brak je pravni akt- ugovor. Ne izmisljaj. To je ugovor kao i svaki drugi.
Не пројектуј се. Ако хоћеш да разумеш зашто људи повезују брак с љубављу мораш да научиш како користе реч "брак". Не користи свако реч "брак" на начин на који ти инсистираш да се користи. Ако то нећеш да урадиш, онда немој да кмечиш.

Не пројектуј се. Ако хоћеш да разумеш зашто људи повезују брак с љубављу мораш да научиш како користе реч "брак". Не користи свако реч "брак" на начин на који ти инсистираш да се користи. Ако то нећеш да урадиш, онда немој да кмечиш.
Sto se nerviras Svetozare? Uvek izgubis zivce i krenes s nekim napadima? Ne udjedam ja.
Zna se sta je brak, ne moramo da ga definisemo.
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Брак

Ciiram:
Брак је друштвена, верска и законска заједница између две или више особа,[1] различитог или истог пола.[2] Брак регулише имовинско-правне и друге односе међу особама које су га склопил

Back